Книжковий квітень: найочікуваніші новинки

Ми приготували для вас добірку весняних книжок, серед яких дивовижні пригоди, психологічні та соціальні романи, напружений трилер, корисний нонфікшн і навіть трохи класики з Орвеллом, Альєнде та Щербаком.

Вибачте, на мене чекають

Аньєс Мартен-Люга 

Легко написана книжка про перецінку цінностей та сучасний клас трудоголіків. Яель давно забула, як це залишати роботу: телефон постійно з нею і навіть у відпустках вона не припиняє працювати. І якщо керівництву це подобається, то колегам не дуже. Вони з нею не зближуються Яель ще себе не загнала, але до цього, схоже, недалеко. Перекладачка мало часу проводить з рідними, бо її постійно десь чекають. Та чи чекають справді? Що вона зробила зі своїм життям, що від нього лишилась тільки оболонка, створена з роботи та метушні. Вона не шукає емоційних зв’язків та, здається, віддалась течії. Чи чекає на неї щось, окрім завдань і чи це їй потрібно?

Незламність. Як закласти міцний фундамент спокою, сили та щастя

Рік Генсон, Форрест Генсон

Вважаєте себе стресостійкими, але замученими цим вже не надто корисним навиком, як безсмертний поні? Вам потрібна незламність — надсила, яка подобає і про фізичне, і про емоційне здоров’я. Все починається зсередини, на жаль, наш вплив на зовнішній світ залишається незначним, як би не боролись з цим. То навіщо спробувати змінювати те, що не під силу, якщо можна зосередитись на реальних завданнях.

Особливий підхід дуету авторів — невролога та психолога – дасть наснагу створити надійні підвалини внутрішнього спокою, рівноваги та міцних нервів.  

 

Дивні світи. Книга 1. Агенція подорожей

Л. Д. Лапінскі

Хочете у мандрівку магічним мультивсесвітом? От і підлітці Флік подобається подорожувати, тож запрошення до таємного товариства «Дивні світи» вона радо приймає. Магія вабить дівчинку, але, виявляється, не все добре у цьому новому всесвіті. Десь все засипає снігом, десь все поглинає ніщота, десь зовсім не лишилось людей. Чому?

Допитлива Флік сама починає чарувати, щоб зрозуміти, що ж сталось з цими дивовижними світами. Магія мусить підказати, що й коли пішло не так. Адже Флік не впевнена в тому, що ця біда не докотиться до її світу. 

Жінки душі моєї. Про нетерплячу любов, довге життя і добрих чаклунок

 Ісабель Альєнде

Найвідоміша чилійська письменниця, племінниця Сальвадора Альєнде, розповідає про фемінізм та важливих жінок в її житті. Спогади, враження і туга за тим, що минуло. Вона згадує рідних, подруг, колег, які допомогли їй стати такою, як вона є.

Ісабель говорить про мисткинь, які її надихають, називаючи імена. І про жінок, імен яких ми ніколи не дізнаємось, але біль можемо відчути. Тих, яких не зламали потрясіння та насильство. Міркує вона й про нестабільність у рідній країні, не оминаючи пандемію, яка, схоже, всіх тримає на грані. Та Альєнде вірить, що завжди є час жити, завжди є час любити.  

 

День попелу

Жан-Крістоф Ґранже

П’єр Ньєман, відомий поціновувачам трилерів з книжок «Багряні ріки» та «Останнє полювання», зі своєю напарницею Іваною Боґданович розслідує нову справу, у якій чимало дивного. Нещасний випадок стався на виноградниках релігійного осередку. Така красива місцина у поцілованому сонцем Ельзасі і така жахлива смерть.

Чоловіка вбив обвал в каплиці. Та щось у цій наглій смерті не так. І Ньєману здається, що анабаптисти щось приховують за позірним благочестям. Розслідування покаже, чи не підвело чуття бувалого поліцейського.  

Круто зварений

Френк Міллер, Джеф Дерроу

 

Свіжий комікс від творця нуарного «Міста гріхів» та «Бетмен. Повернення Темного Лицаря» дещо зовсім не супергеройське, але жорстке і навіть жорстоке. Хоча, хто сказав, що обійдеться без надзвичайного, адже цей мальопис кіберпанковий, тож приготуйтесь до фантастичних вражень.

Знайомтесь: Карл Зельц — чудовий виконавець, сім’янин та взагалі законослухняний громадянин. На таких тримається суспільство! А оце Ніксон — шаленець, який завжди знайде собі бійку. У в’язницю його, покидька такого!  От тільки це одна людина. Чи не зовсім людина? Як вам ідея Джекілл + Гайд у кіберпанковому звучанні? 

 

 

Приборкати страх. Досвід «морського котика»

 Брендон Вебб

Страх може стати другом. Зрештою, він потрібен для того, щоб діяти обережно, як застрога, а не як те, що не дає ступити й кроку. Брендон Вебб — кадровий військовий, «морський котик», який брав участь у надскладних спецопераціях, де головним було приборкати страх.

Як це робиться? Він викладає всі прийоми у цій книжці, а крім того розповідає і про свій цивільний досвід, адже зараз керує медійним бізнесом. Так, йому досі інколи буває страшно, але він використовує це відчуття як поштовх, страх більше не перешкода на шляху до мети. 

 

Донька пастора

Джордж Орвелл

 

«Донька пастора» — аж ніяк не той твір, який першим згадують у доробку Джорджа Орвелла, однак ця своєрідна історія про зміни чи радше те, що їх немає, захоплює своєю похмурою атмосферою і дарує відчуття свободи.

Як же нам пощастило народитись не Дороті! Дівчина веде батькове господарство, і кожен день в неї — тягуча рутина з обов’язків і планів. В її житті немає пригод, немає перспектив, і разом з тим над нею тяжіє тягар доньки, яка не виправдала сподівань: не народилась вродливою, не вийшла заміж. І хоч як лякає її майбутнє, ще більше вона боїться, що нічого не зміниться.

Клеопатра. Життя

Стейсі Шифф 

Клеопатра зачаровує, надихає, але залишається в тіні. Що ми знаємо про неї?  Її зображують то спокусницею, то інтриганкою. Та це історія від чоловіків, а науковиця Стейсі Шифф спробує відділити міф від фактів та подати цю постать максимально безсторонньо, не намагаючись підігнати образ під якийсь шаблон.

Тим не менш, приготуйтесь, що перед вами постане видатна жінка, освічена та мудра, яка не тільки була авторитетом для своїх підданих, а справді вміла керувати державою та вибудовувати стратегію. Цікавий факт: Клеопатра прожила всього 39 років та померла за покоління до народження Христа.

Час Тирана. Прозріння 2084 року

Юрій Щербак

Заключна частина трилогії «ЧАС» про Україну у 2084 році. Автор, досвідчений дипломат, реалістично вибудовує геополітичну ситуацію. В цій частині читачі ближче знайомляться з диктатором генералом Гайдуком, який очолює нашу державу.

«Час Тирана» — потужна антиутопія з елементами трилера, сюжет тут тяжіє до детективу, адже усі таємниці, здається, ніколи не розкрити, однак автор врешті розставить всі крапки над і та відповість на всі запитання, які виникали упродовж знайомства з трилогією. Зрештою, цю книжку можна читати й як окремий твір, вона від цього не втратить.



Авторка: Юлія Дутка