Книжкова весна: 10 новинок, на які варто звернути увагу

Ми вибрали для вас десяток свіжих книжок, з якими добре рефлексувати, вчитись новому та відпочивати. Френк Герберт, Ернест Гемінґвей, Сара Джіо - хто складе вам компанію?


Дюна. Графічний роман. Книга 1

Френк Герберт, Браян Герберт, Кевін Андерсон, Рауль Аллен, Патрисія Мартін

Якщо вам завжди кортіло познайомитись з усесвітом «Дюни», але обсяги книжок Френка Герберта лякали, то графічна адаптація, створена сином письменника та Кевіном Андерсоном разом з командою чудових художників, — прекрасна ідея для вікенду. Перша зустріч з майже безводним Арракісом, багатим на спеції та небезпеки, може шокувати, але тут живе гордий народ, а фримени не пасують навіть величезними та смертоносними пустельними хробаками. Для Пола Атріда тут поки незвично, але йому доведеться швидко пристосуватись до викликів нової планети.  

Геть самосаботаж! Як за 6 кроків розблокувати мотивацію і силу волі Джуді Хо

Скільки разів ми обіцяємо собі з понеділка, з Нового року почати ходити у спортзал, вчити іноземну мову чи записатися  на якісь курси.

Але запал швидко вичахає: кидаємо за кілька днів або навіть і не починаємо. Обіцянка — цяцянка… Не поспішайте звинувачувати власну лінь чи ще щось, адже нас таких багато. Нас таких чи не всі. А хто ж винен — ігри мозку, заручниками якого ми часто стаємо. Чому річний абонемент припадає пилом в шухляді? Що це за самосаботаж? І як мотивуватись так, щоб дійсно завершити почате, а не кинути на половині шляху – шість дієвих порад дає Джуді Хо – відома американська нейропсихологиня. 

 

Справа майстра-червонодеревника

Олександр Красовицький, Євгенія Кужавська

Третя справа Тараса Адамовича Галушка змусить читачів полювати за меблями, створеними талановитим майстром-червонодеревником Нечипоруком, якого жорстоко вбили вдома. Детектив знав жертву, адже сусіда й йому виготовив йому картотечну шафу з секретами. Перед смертю чоловік щось прошепотів про «п’ять биків»…

А тим часом серед кримінального люду вирують чутки про самоцвіти Тарнавського, які ніби-то сховані в якихось меблях, виготовлених Нечипоруком. Сам магнат зник, але його скарби десь мусять бути.

Схоже, загадка вбивства буде розкрита тільки тоді, коли вдасться знайти коштовні смарагди.  


Свято, яке завжди з тобою

 Ернест Гемінґвей

Літературна класика, Париж, осяяний талантами митців, яких приваблював. Цей період Ернеста Гемінґвея один із найяскравіших в його житті (і чи не найбільш плідний).

Молодий та амбітний Гем повен енергії. Атмосфера часу, відтворена з нотаток, які він робив у прохолодній кімнатці, яку засипало тирсою з пилорами поблизу, та затишних кафе, де можна було зустріти стількох видатних американців.

«Свято, яке завжди з тобою», напоєне радістю, адже війна нарешті відпустила місто зі своїх задушливих обіймів і дозволила розквітнути всьому найкращому, на що здатен людський геній.  

Книжка для дорослих. Як старшати, але не старіти

Дарка Озерна

Щоб не перетворитись на незадоволеного всім буркотуна, варто старшати, а не старіти. Книжка Дарки Озерної не тільки для тих, кому добряче за, але й для них теж.

Вона про те, як мати здорове самосприйняття з поправкою на вік, розуміння потреб та особливостей, профілактику та турботу про власний організм, а ще спілкування, стосунки, на які вікові зміни часто впливають аж ніяк не найкраще. Чому деякі корисні продукти, які замолоду так смакували, тепер викликають біль і страждання? Як тренувати пам’ять — і чи справді кросворди панацея? Тут багато відповідей на запитання, які ви вже поставили і ще поставите.    

 

Маленька зла книжка

Магнус Міст

Хоч ця книжка виглядає мило, але вона дуже зла. Більше того, її амбіції сягають титулу найзліша, найстрашніша, наймоторошніша! Щоб усі боялись, щоб не насміхались! Теж уявили Вовчика з «Капітошки»?

 В нього та цієї книжки чимало спільного. Вона хоче вражати так, щоб аж серце тікало в п’яти, але для цього їй потрібні вірні читачі-підлітки. Читачі, яких не злякає виклик квестами, яким подобаються лабіринти та загадки. Які обожнюють жахастики і готові боятись на кожній сторінці. Це буде захопливе читання, бо не така вона вже й зла. Вона весела… і трохи моторошна, звісно. 

50 уроків англійської. Говоримо без помилок. Ок?

Сергій Святенко

Роками вчите англійську, але з нею щось постійно не так: то артикль згубився, то час переплутався, то фразеолізм викликав незручну ситуацію? Читаєте, пишете, але слова без страху сказати не можете? Ми відчуваємо ваш біль, але вихід є! 

Перекладач та викладач англійської Сергій Святенко допоможе побороти страх та опрацювати власні помилки, щоб більше ніколи не повторювати їх знову. Він розібрав найскладніші моменти, які викликають чимало проблем в тих, хто вчить англійською, та доступно пояснює логіку мову, щоб засвоїти, чому там все функціонує саме так, а не інакше. 

 

На добраніч, Джун

Сара Джіо

Новинка Сари Джіо — це завжди кохання у квітковому томику. Джун працює в банківській справі, вона одна з найкращих. Вона не звикла давати емоціям волю, але, схоже, їй потрібно перепочити від постійного тиску.

Невже вона вигоріла чи просто втомилась?  Книгарня, яку жінка отримала в спадок, — ще одна справа, яка потребує вирішення. Джун її продасть, але для цього має відвідати Сієтл, який постає для неї, мовби інший світ: без метушні та розміреним ритмом.

Крім того, в цьому місті їй відкриють деякі секрети, адже крамничка, яка постала ще в сорокових роках минулого століття, бачила чимало. 

Таємниця на мільярд. 20 принципів багатства й успіху мільярдерів

Рафаель Бадзяґ

20 розмов з мільярдерами, 20 особистих кейсів, які захоплюють, дивують і викликають захват. Автор цієї книжки провів ґрунтовне дослідження, яким люб’язно поділився у своїй книжці.

Це не просто гайд у стилі «мислити як мільярдер», а цінний досвід 20 непересічних підприємців, які зуміли знайти свою нішу та заробити неабиякий статок.

Це не успішний успіх без перешкод та помилок, а чимало набитих гуль та ідей, які не спрацювали. Коли варто зупинитись та почати спочатку, так яка філософія наблизить до топів зразка Forbes? Рафаель Бадзяґ підкаже. 

Чотири князівни

Олександра Орлова

Доньки Ярослава Мудрого стали королевами у європейських країнах, але якими вони були юними? Олександра Орлова у красивезному дитячому виданні спробує заповнити прогалини, які залишають підручники з історії, які майже не звертають увагу на характери та емоції. Видатні правительки колись були дітьми — якими?

Допитливі, дещо зухвалі дівчатка, але вельми освічені, адже їхній батько шанує знання понад усе. Історичні факти майстерно переплітаються з художньою вигадкою, а глибше поринути в історичний контекст дозволяють додаткові матеріали, розміщені за QR-кодами.  

Авторка: Юлія Дутка