Книжки, які вразили Тоню Матвієнко

Відома співачка Тоня Матвієнко любить читати. В її дитинстві не було Інтернету і книжки були єдиним джерелом знань. Зараз співачці інколи бракує часу, щоб усамітнитись та зануритись в читання. Але коли випадає хвилина, Тоня повертається до підбірки книжок, які в різні періоди життя неабияк її вразили.

Драма «Лісової пісні» Лесі Українки надихнули мене на створення пісні «Мавка»

Богдан Чалий
«Як Барвінок та Ромашка у вирій літали…»

Напевно, це була перша казочка, яку я прочитала самостійно. Мені було років сім-вісім. Виховуючись у родині, яка завжди шанувала українську культуру, цей твір   класика української дитячої літератури, просто не міг мене оминути. Пам’ятаю, читала страшій доньці Уляні. А з меншою – Ніною —  будемо поринати у вир пригод головних героїв десь через рік. Поки у нас настільні книжки це Абетка або казки для зовсім маленьких.

 

Книжки, які вразили Тоню Матвієнко 0

Леся Українка
 «Лісова пісня»
Давайте продовжимо тему спадщини вітчизняної культури. Не можу оминути увагою п’єсу всесвітньо відомої поетеси Лесі Українки. Впевнена, немає жодного українця, який не чув та хоча б раз не тримав цю книгу в руках  — тому розповідати сюжет не має сенсу. Але додам, що ця драма надихнула мене та автора Андрія Підлужного на створення пісні «Мавка». Та й прообразами для однойменного відео від режисера Олега Борщевського стали головні герої твору.  

Книжки, які вразили Тоню Матвієнко 0
Книжки, які вразили Тоню Матвієнко 0

Франсуаза Саган 
Bonjour, печале!  
Шкодую, шо з цим романом французької авторки я познайомилась вже в більш зрілому віці. Думаю, найкращий вік для його прочитання 15-18 років. Час, коли формується свідоме мислення та світогляд. Проте, сюжет твору може бути корисним і для батьків підлітків. Напевно, завдяки історії героїв роману, виховую своїх дочок за принципом альтруїзму. 

Книжки, які вразили Тоню Матвієнко 0

Януш Вишневський

«Самотність у мережі»
Мабуть, кожен читач може знайти себе у цьому творі. Так, ми живемо у цифровому світі, коли Інтернет та соцмережі, з одного боку, поліпшують спілкування, з іншого, навпаки, додають труднощів: ніби ви із співрозмовником і поруч, але вас розділяють кілометри. Погодьтесь, графічними смайлами передати справжні емоції важко. Цінувати живе спілкування над віртуальним, напевно, це і є основний задум книги.

Книжки, які вразили Тоню Матвієнко 0

Стівен Дабнер, Стівен Левітт  —  «Думай як фрік»

Я люблю літературу з тематики саморозвитку. За рекомендацією подруги до моїх рук потрапила «Думай як фрік». Ця книга зайде не лише творчим людям, а й усім, хто хоче мислити нестандартно та знаходити цікаві рішення у вирішенні, здавалось б, банальних побутових питань.  А ще треба думати як діти: завжди пробувати нове та не боятися експерементів.