Хіти від BookChef: книжки, що формують особистість

Видавництво BookChef випускає книжки, які стають подіями: мемуари Мішель Обами, перші книжки бізнесменів Дмитра Дубілета та Євгена Черняка, переклади філософа №1 Ювала Ноя Харарі та психолога Михайла Лабковського. Серед трендових авторів треба згадати одеського ресторатора Савву Лібкіна та вчителя фізики, який здобув мільйонну аудиторію в YouTube – Павла Віктора.

Євген Черняк

Big Money: принципи перших

Євген Черняк, інтерв’ю якого на YouTube дивляться мільйони глядачів, обрав для книги 11 героїв, які розповідають історію становлення бізнесу, діляться успішним та не дуже досвідом.

У Черняка є свої секрети успіху. Один з таких – гарна фізична форма, яку бізнесмен підтримує за допомогою бігу.

«Вчора я біг крос по Варшаві, сьогодні — по Мінську, завтра побіжу по Львову. Важливо вести здоровий спосіб життя, адже ваш організм — основний ресурс. Для того, щоб бути готовим будь-якої хвилини включитися в рішення важливого завдання, ви повинні бути психологічно і фізично здорові».

 

Дмитро Дубілет. Бізнес на здоровому глузді. 50 ідей, як домогтися свого

Тимур Ворона

Як загартовувався бізнесмен Дмитро Дубілет: в книзі описаний його досвід навчання  у бізнес-школі у Лондоні, роботу на індійську компанію Infosys, Mastercard та ПриватБанк. Як починався monobank ( спойлер: замість кота на символом банку міг стати мопс), Smartass та koto та чому Дмитро на той час вже иільйонер вирішив спробувати себе у якості міністра. Багато ували приділено темі інформаційних технологій, які Дмитро вважає основою будь-якого бізнесу.

Бонус: 50 книжок рекомендованих книжок наприкінці.

Бізнес по-одеськи

Савва Лібкін

Савва Лібкін  — людина-бренд у ресторанному бізнесі. Погодьтеся, важко приїхати в Одесу та не навідатись у знамениті «Дачу» чи «Компот». У бізнес-мемуарах ресторатора багато Одеси, історій ресторанів, невдач як-то зі франшизою одеських ресторанів у Києві та рецептів успіху.

Автор зізнається, що писав книжку для рестораторів теперішніх та майбутніх, а також для всіх, хто займається бізнесом, любить Одесу і знає, що іронічний погляд на світ – найвірніший.

Лібкін розповідає, як відкривав ресторани і закривав їх, як заробляв гроші і як їх втрачав, як знаходив партнерів та як вони розходилися, бо виростали зі спільного бізнесу чи мали різне бачення його розвитку.

Книжка пронизана одеським колоритом та гумором.

Хочу й буду. Прийняти себе, полюбити життя й стати щасливим

Михайло Лабковський

Психолог Михайло Лабковський переконаний: що кожна людина може і має право бути щасливою і робити тільки те, що заманеться.

Його книга про те, як зрозуміти себе, знайти гармонію і навчитися радіти життю. Автор препарує причини, страхи та тривоги, які отруюють життя та перешкоджають щастю.

Книги Лабковського відрізняються конкретикою, а на найскладніше запитання читач отримає чітку відповідь, адже мета будь-якої роботи психолога — особисте щастя і благополуччя його пацієнта.

Мандрівка тривалістю в життя. Чого мене навчили 15 років на чолі Walt Disney

Роберт Айґер

Книжку Роберта Айґера, який 15 років пробув на чолі Walt Disney рекомендують Біл Гейтс, Стівен Спілберг. А сам він вважає, що успіх людини закладається у ранньому віці. Однією з цеглин у фундаменті його успіху вважає велику батьківську бібліотеку.

У книзі розкривається протистояння Pixar та Disney. Саме Айґер був автором ідеї придбати мультиплікаційну компанію Стіва Джобса. Свого часу Disney підкорив серця глядачів чудовою анімацією, продуманими сюжетами і творчим підходом, але сьогодні від цього нічого не залишилося. Все більше дітей і дорослих воліють Pixar, і тому єдиний вихід — купити її. Які обставини супроводжували угоду століття – читайте у книзі.

 

Ювал Ной Харарі

21 урок для 21 століття

Ювал Ной Харарі впевнений, що технології будуть визначати майбутнє. Найбільш медійний філософ сучасності однаково переконливо трактує історію та розбирається в трендах майбутнього. 21 урок ніби підсумовує всі попередні книжки Харарі. Це збірка есеїв з роздумами про сьогодення. Юваль звертається до технологічних, політичних, соціальних проблем, які виникли за нашого життя та оцінює наші шанси вижити.

 XXI столітті. Він розглядає найактуальніші теми сучасності і дивиться, як людство просувається в незвідану сторону. Харарі піднімає питання, які ми повинні поставити самі собі, щоб вижити.

Неприродні випадки

Річард Шепард

Якщо змішати судову медицину, особисте життя, анатомію та газетні заголовки про загибель відомих осіб чи 11 вересня – вийде бестселер Річарда Шепарда. Автор знає, чому загинула принцеса Діана, як складно було ідентифікувати жертв 11 вересня 2001 року  та чому його колега підписує маркером всі частини тіла перед польотом. Це доводить, що й у лікарів-патологоанатомів буває посттравматичний розлад.

Але автор любить свою лабораторію, адже «робота зі смертю навчила мене, що та може прийти неочікувано, і тому я навчився насолоджуватися всім, що давало мені життя».