Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019

Зібрали для вас цікаві новинки для дітей і підлітків, які видавництва підготували дло Книжкового Арсеналу 2019.

ПІДЛІТКОВІ

ВЦ "Академія"

Третій прозобукет «Ще не в курсі, але…» поєднує оповідання, різні за настроєм. Десять авторок змальовують героїв ні на кого не подібних, але з дечим спільним: вони відкривають життя по-справжньому. В цих історіях – зірки олімпіад, акселератки з ефектом зміїності й просто хороші дівчата, ботани, круті пацани і звичайні хлопці опиняються в ситуаціях, які й дорослих глючать. Бо дуже складно бути завжди в курсі: відчути в собі іншого й не сказати про це; наважитися сказати і боятися слів у відповідь; зробити перший крок і наразитися на фальш чи нерозуміння. Різні ситуації та емоції переживають вони й відкривають те, заради чого ростуть.

Процес створення обкладинки шукайте тут.

Дебютна книга Юлії Чернієнко, авторки родом із Херсону. Нова письменниця одразу береться за складні теми – підлітковий булінг. У центрі історії – старшокласниця Міра, яка мріяла знайти друзів, кохання, а її натомість дні були переповнені сльозами від пережитих знущань. І настала мить, коли Міра наважилася помститися тим, хто не давав їй змоги бути собою. Ніхто не думав, що непримітна дівчинка одного разу поведе себе так рішуче й безкомпромісно. Ніхто не знав, що з ними буде: натисне вона кнопку вибухівки чи ні. Життя вимірювали миттєвості. Кожен по-своєму відчув його ціну і поводився так, яким був насправді. Кожен почув від неї те, чим увігнався в її травмовану пам’ять.

Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0

«Мишоловка» Олени Рижко

Експертка підліткового читання й письменниця обіцяє презентувати вже четверту свою підліткову повість на Книжковому Арсеналі. Як і в попередніх трьох історіях – «Дівчині з міста», «Знає тільки Мару» й «Королі Даркнету» Олена Рижко продовжує писати про стосунки в добу технологій. «Мишоловка» – знову про яскравий світ підлітків. Торі, втікаючи від випробувань реальністю у віртуал, потрапляє в ситуацію, яка могла стати для неї фатальною. У її однокласників — свої проблеми. Але навіть із безвиході є вихід.

Урбіно

Чому Японію називають Країною Квітучої Вишні? Що означає червоне коло на японському прапорі? Чи «дай дзьо-о-обу» точно означає, що вас хочуть поцілувати? Звідки взялася Хелло Кітті? Чому в Японії квартирні злодії скидають взуття, перш ніж обікрасти помешкання?

Ця книжка – це справжня мандрівка Японією. У ній ви прочитаєте про японські ієрогліфи та мову, про те, як їдять на матах, як відбувається чайна церемонія, про кімоно, орігамі, бойові мистецтва, аніме та комікси, – і ще про багато інших, відомих і не дуже японських дивовиж.

Очікуйте незабаром і другу книжку із серії «Для допитливих» – «Ман Чжу. Китай для допитливих».

Ще вчора Лінка планувала зовсім інше: улюблена журналістика, фотографії, мандрівки з коханим Адріаном. Проте зміни в її житті примусять якщо не забути про свої плани, то принаймні їх відкласти. Лінка чекає дитину. І якщо вона розраховувала, що Адріан зрадіє цьому так само, як вона, то помилялася… 

Адріан мріє вивчати живопис в Англії, тому зовсім не збирається круто змінювати своє життя. До створення родини й виховання дитини він виявився просто неготовим… Отож Лінці доведеться давати собі раду з навчанням, доглядати малу Єву й одночасно готуватися до складання іспитів. Утім, найголовніший з них вона, звісно, складе. А впертість і наполегливість і цього разу прийдуть їй на допомогу. 

Дівчата таки можуть усе! Можуть, якщо дуже хочуть.

Заключна частина із тетралогії про Лінку. Український переклад вийшов за 2 місяці до виходу оригіналу в Польщі. 

Видавництво Старого Лева

«Хроніки Південного» — молодіжний роман литовського письменника Рімантаса Кміти, в якому йдеться про життя шяуляйського старшокласника в 1990-х роках. Це дуже щира й дотепна розповідь головного героя, який виростає від бажання «бути як усі» до того, щоб не боятися бути унікальним. Як і кожен підліток, герой роману прагне самостійності, крутості, для цього пробує і в дрібному «бізнесі» покрутитися, і досягнути результатів у регбі, і дів­чата притягують його наче магнітом. Перші проблеми з право­охоронцями, перша любов, перші вірші й перший секс — усе, що було актуальне в 1990-х, і тепер буде близьким підліткам-читачам.

Аманда нетерпляче чекає нового навчального року. Може, тепер їй нарешті вдасться розлюбити Адама, який, здається, зовсім не звертає на неї уваги. А ще цього року її клас має опікуватися першокласниками. Та Аманда не знає, що її підопічним натомість стане новий однокласник Ларс із синдромом Дауна. Перед дівчиною непросте завдання: вона не тільки має знайти спільну мову з Ларсом, який може стати їй веселим та вірним другом, а й захистити його від можливих цькувань…

Гадаєте, лепрекони — лише міфічні ірландські персонажі? А от і ні! Це жваві українські підлітки, які взувають до гімназії зелені черевики і називають себе спільнотою лепреконів. «Лепреконка» Наталя отримує листа від друга дитинства Антіна, і з нього довідується, що геть нічого не знає про людину, яка ще кілька років тому видавалася зрозумілою і найближчою.

Друзі-лепрекони потерпають від діставучих вчителів, які ні сі­ло ні впало можуть заборонити учням весну, від надмірної чи, навпаки, недостатньої батьківської уваги, від застарілих соціальних стереотипів. А ще — шукають себе, закохуються, хвилюються одне за одного й завжди готові прийти на допомогу і дати відсіч проблемам. Адже дружба — їхній найбільший скарб.

Ця книжка іспанської письменниці Ани Пунсет — перша в серії «Клуб червоних кедів». Четверо подруг-семикласниць вирішують створити свій клуб — з власними правилами і знаковими для них червоними кедами, які обіцяють носити повсякчас. Одна з дівчат, на жаль, змушена переїхати з родиною до Німеччини, і подруги неймовірно сумують за нею. Раптом з’являється нагода відвідати її в Берліні, взявши участь у конкурсі. Кому дістанеться перемога: Клубу червоних кедів чи касті Модних? На які капості здатна лідерка Модних, щоб добитися свого — читайте в цій захопливій підлітковій повісті.

Молоденька чарівниця Ґвендолен та її молодший брат Кет після загибелі батьків переїжджають жити у замок їхнього далекого родича — верховного мага Крестомансі, відповідального за використання чарів у всьому магічному світі та за його межами.

Усі довкола вважають Ґвендолен обдарованою чаклункою і пророкують їй блискуче майбутнє, але Крестомансі цієї впевненості не поділяє. Честолюбна дівчина всіма способами намагається привернути до себе увагу, і тихий, сором’язливий Кет опиняється в центрі страшних, неймовірних, деколи сумних, а часом смішних подій. А чим закінчаться неймовірні пригоди цих незвичайних дітей, ви дізнаєтеся, прочитавши «Зачароване життя» відомої британської письменниці Діани Вінн Джонс…

Ця книжка про те, що ми виносимо з нашого помешкання у сміттєвих пакетах і викидаємо у бак. Або, у найкращому разі, в кілька різних баків. Про те, що зустрічає нас, коли ми приходимо на пікнік до лісу. Про те, що пропливає повз нас у річці або в морі. І про те, що може заполонити всю нашу планету. Простіше кажучи, ця книжка про сміття — таку дивовижну річ, яку дуже легко створити, але якої неймовірно важко позбутися.

У книжці є спеціальні сторінки, на яких можна записати свої думки, спостереження, експерименти та ідеї.

Чи знаєш ти, що таке Конституція України? І як в одній книзі може поміститися все наше життя і життя всієї країни? Адже Конституція — це не просто набір правил про державу, про вибори, права і обов’язки суспільства та кожного громадянина. Це найвищий закон, який встановлює та визначає державний устрій, контролює владу, нагадує про повагу і який, наче компас, дозволяє тобі почуватися у безпеці та здійснювати усі свої мрії.

Конституція як компас? Так! Бо у ній про те, хто ти як особис­тість і хто ми як народ на карті світу, яка наша точка відліку і який керунок маємо обрати, щоб іти у правильному напрямку.

Тож рушаймо!

ДИТЯЧІ

Віват

Додому до Майї та Філіпа листоноша приносить пакунок. І в цьому нібито й немає нічого дивного, але ж він адресований… Жахаськові! Хто це? І що в пакунку? Виявляється, що це прибулець, який вирішив провести канікули на якійсь дикій, примітивній планеті…

На Майю, Філіпа та їхніх батьків чекає багато несподіванок. І до візиту прибульця вони зовсім не готові! Немає в них ані солоних забарчиків, ані притиканців до гри в босоручки… На щастя, Жахасько  приїхав ненадовго — у нього тільки два рочки канікул.

Якщо хочете посміятися, прочитайте цю книжку, вона просто ко(с)мічна!

«Комашка писала нікому» — навдивовижу добрий поетичний світ із дотепними малюнками. Сторінки цієї книжки, насичені справжньою магією слова класика дитячої літератури Григорія Фальковича, поступово відкриватимуть дорослим і маленьким читачам світ фантазій.

 Діти зможуть побачити своїх однолітків у несподіваних ракурсах, впізнати людські риси у характерах і вчинках тварин, легко запам’ятають назви й вигляд звірів, пташок і комах, а передусім, однієї диво-комашки, яка писала свого незвичайного листа нікому, де «нікому» — це кожному з нас.

Ціле літо Джесс Еронс тренувався, щоб стати найкращим бігуном у п’ятому класі. І досягнув би мети, якби його не випередила новенька, Леслі Берк. Але цей програш не стає на заваді справжній дружби, і діти цілими днями пропадають у лісі, де вигадують чарівне королівство — Терабітію. А в реальному світі на них чекають труднощі в школі, випробування на міцність, дрібні страхи і… розуміння, що треба завжди рухатися вперед.

Зворушливий світ Терабітії, а також щемка історія дружби назавжди залишаться в пам’яті дітей і дорослих.

«Міст у Терабітію» увійшов до переліку найвизначніших творів дитячої літератури за версією Американської літературної асоціації, до списку «Відомі дитячі книжки» за версією ALA та здобув нідерландську премію «Срібний олівець».

Ранок

«Друг із Мезозою». Наталія Чуб

Не знаємо, чи траплялося таке з вами, але герої цієї книги опинилися в дещо незвичайній ситуації. У них у квартирі була виявлена діра у часі — якраз у середину Мезозойської ери! Так-так, тієї самої: багато мільйонів років тому: спека, динозаври і дерева-папороті. Це виявилося досить клопітно, іноді лячно та трохи потішно.

Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0
Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0

«Енциклопедія хоробрих воїнів» Артем Зибалов

Усе, що цікаво знати дитині про хоробрих воїнів: безстрашних вікінгів, відважних самураїв, благородних лицарів і славних козаків… Що таке «бусідо»? Чим прославився Чингісхан? Як виглядали спорядження воїнів різних країн і епох. І все це у цікавому та зрозумілому для дитини стилі — інфографіка.

В серії також представлені: Енциклопедія видатних винаходів, Енциклопедія сучасного транспорту.

«Створюй відеоігри за допомогою Скретч»

Хочете навчити дитину програмування? Чи бажаєте самі поринути до світу програмного коду? Тоді ця книга для вас. Скретч — доступна, зрозуміла та весела мова програмування. Дотримуючись чітких інструкцій, маленькі читачі будуть створювати відеоігри. Книга дасть змогу проявити творчість, навчить знаходити оригінальні та ефективні розв’язання проблем. І, перш за все, дасть нагоду насолодитися створенням власних проектів з нуля. Для широкого кола читачів.

Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0
Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0

«Безкінечні казки» Ольга Голубєва

Чи буває так, що ви не погоджуєтесь із закінченням якоїсь цікавезної прочитаної історії? Письменниця Ольга Голубєва усуває цю прикрість. Її «Безкінечні казки» мають початок і кілька закінчень. Виберіть фінал на свій смак. Смішні та трішечки провокативні історії оповідають про те, що станеться, як лев навідається в село, що допоможе злому чарівникові перетворитися на доброго, хто такий Коля Каструлькін, як відучити собаку теревенити по телефону, що робити, коли на твій горóд зазіхає нащадок королівського роду… У книжці є дуже швидка казка, цілковито морська казка, а також трохи малинова казка. Якась із них точно стане вашою улюбленою.

«Іванна і ванна» Олеся Мамчич

У світі трапляється чимало дивовиж. Ванна, наприклад, може захотіти погратися в піжмурки, у драконів народиться принцеса, а мишеня уявить себе котом і справді перетвориться на представника родини котячих. У час неймовірних змін і винаходів може з’явитися прилад для зменшення всього на світі, відремонтована дорога стане телепортом, вхідні двері будуть винятково вхідними…І це ще не повний перелік дивовижних ситуацій та чудернацьких персонажів, що їх ви знайдете в книжці Олесі Мамчич. Веселі, іронічні, часом абсурдні й парадоксальні оповідання змусять вас реготати, ніяковіти або навіть… Утім, дізнайтеся самі.

Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0
Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0

«Боброго ранку!» Ольга Купріян

Недалеко від річки Здвиж мешкають тато, мама й Мартуся Бобренки. Одного ранку радісна новина про майбутнє поповнення в родині змушує їх задуматися про нове житло. Бобренкам доводиться шукати просторіший дім. Мартусине життя більше не буде таким, як раніше: вона вже «доросла» й має опановувати свої почуття, шукати спільну мову з новими знайомими, звикати до правил і навчання в ліцеї… Черепаха Пелагея, тітонька Сова, Марена Дніпровська, рак Іраклій, рибки-сестрички Іринка й Даринка та всі-всі-всі допоможуть їй! Повість Ольги Купріян «Боброго ранку!» розповідає про побут, звичаї та пригоди родини Бобренків і їхніх сусідів, ненав’язливо збагачує читача важливими знаннями про червонокнижних і звичайних мешканців Здвижу, а також нагадує, як важливо кожному з нас піклуватися про свій рідний дім.

«Скелет без шафи» Оксана Лущевська

У житті підлітків бувають моменти, коли вони почуваються так самотньо… Друзів у Ані фактично немає, через статуру її часто обзивають і ображають однокласники, найкраща подруга Кіра переїхала в інше місто… Єдина відрада дівчинки — це наука. Зокрема, анатомія. Аня мріє стати експерткою з медицини та веде анатомічний блог. А ще має особливого таємного друга. Він завжди підтримає, зрозуміє й розрадить. І, можливо, допоможе дівчинці стати впевненішою та популярнішою серед однокласників.

Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0
Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0

«Нечуй невмирущий» Олександра Орлова

Літо Остап проводить із бабусею на дачі. Там у нього є все, що робить канікули ідеальними: прикольна Ба, веселі вихідні з татом, найкращий друг Лесь і постійні пригоди. А якось до двору прибивається кіт. Остап прозиває його Нечуєм — за вперте прагнення не чути інших. Дізнавшись від бабусі, що коти мають дев’ять життів, хлопчик вирішує пильнувати за життями Нечуя, щоб перевірити цю теорію. Весела й інтригуюча повість Олександри Орлової занурить вас у літо, пригоди, канікули, а також нагадає про цінність дружби та примирення, любові й жертовності, милосердя і турботи про найближчих.

Коли Еріка Перкінс прокидається на свій десятий день народження, остання річ, яку вона очікує побачити, — вкрай спантеличений слон на подвір’ї.

Чи зможуть маленька дівчинка та величезний слон навчитися жити разом у крихітному будиночку? І чи зможе Еріка перехитрити підлого власника зоопарку, коли той задумає вкрасти слона?

Дака й Сильванія — сестри. Але незвичайні. Вони напівкровки, адже їх тато — вампір, а мама — звичайна жінка. І таке життя серед вампірів у Трансильванії їм надзвичайно подобалося… поки мама одного разу не захотіла переїхати до Німеччини, у світ людей. Тепер дівчатка змушені ходити в звичайну школу, не вирізнятися серед оточуючих і ні в якому разі не видавати свій секрет.

«Від А до Я»

Навчальний вімельбух «Від А до Я» — це не тільки цікава книжка для розглядання, але й чудова абетка. На кожному її розвороті намальовано від 50 до 90 предметів для пошуку на зазначені букви. Також це чудовий привід зібратися всією родиною, роздивитися картинки, обговорити героїв і навіть позмагатися, шукаючи слова.

Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0

Як можна пояснити загадкове зникнення вченого Бартолом’ю Каттла з Музею природознавства? Слідство заходить у глухий кут, аж поки до справи не береться тринадцятирічний син ученого на ім’я Даркус. Разом із дядьком Максиміліаном та новими друзями, Віргінією й Бертольтом, хлопчик розпочинає власне розслідування. Аж тут він несподівано знаходить біля смітника картонну коробку, а в ній — дивного жука, що начебто розуміє нового знайомого, зовсім як людина… Але ж не можна бути спорідненою душею з жуком… чи можна? І чому зниклий тато ніколи не розповідав, що все життя захоплювався жуками й навіть був одним із авторів давно забутого «Проекту Фабр»? Питань стає дедалі більше, тоді як сам хлопчик опиняється у справжній небезпеці…

Інтерактивна книжка із аудіосупровідом. 

Вирішуйте самі, де Зайченя шукатиме свою маму на кожному розвороті!

Маленьке Зайченя загубило маму. Допомогти її знайти зможуть справжні розумники! Тобто саме ви! Обирайте потрібні шляхи, шукайте підказки, стрибайте зі сторінки на сторінку — робіть усе, що вам заманеться, але допоможіть кошеняті потрапити до друзів! І пам’ятайте: ви самі вирішуєте, в якій послідовності гортати сторінки!

Страшні і величезні, літаючі і плаваючі — понад 60 мільйонів років тому динозаври всіх форм і розмірів населяли нашу планету. Тут ви знайдете безліч наукових фактів, які перемежовується з детально відтвореними зображеннями давніх мешканців нашої планети. Завдяки цьому ви познайомитеся з місцями існування тварин, їхньою анатомічною будовою, способами гніздування.

Ця дивовижна книжка — поєднання світів художника, поета і дизайнера, вишуканий арт-об’єкт, який цікаво розглядати, розмірковуючи про вічне, і малюкам, і дорослим.

Це книга-подорож, книга-ключ, книга-фантазія, книга-загадка…

Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0

«Пригоди автомобільчика Пижика» Ніка Ініна

Пижик — маленький автомобільчик, який нещодавно з’явився й дуже цьому радіє! Перед ним, майбутнім Пежо, стоїть нелегке завдання — дістатися місця, де на нього вже чекає нова родина. Та от лихо: після купання під Поливальною Автівкою папірець із адресою розмочився. Тепер від назви потрібного Пижикові міста залишилася одна-єдина літера — «Ч»… Утім робити нема чого — треба їхати, й малюк вирушає на пошуки місця призначення. Попереду на нього чекають цікаві знайомства та неймовірні пригоди, під час яких Пижик навчається правил поведінки.

Фонтан казок

Унікальна книжка – перша в Україні антологія сучасної української казки. Укладачем цієї казкової збірки став письменник і головний редактор видавництва «Фонтан казок» Іван Андрусяк. 

Казки, зібрані в цій книжці, створили для Тебе сучасні українські казкарі — як найкращі, яких Ти добре знаєш і книжками яких давно зачитуєшся (ось лише кілька імен: Сашко Дерманський, Леся Воронина, Юрій Винничук, Зірка Мензатюк, Олег Чаклун, Богдана Матіяш, Катерина Штанко, Ірен Роздобудько…), так і ще юні, але дуже-дуже цікаві й талановиті.

Тож із цією книжкою Ти не лише з головою поринеш у неймовірні казкові пригоди — у справжній фонтан казок, а й дізнаєшся про те, яка вона — сучасна українська казка. Народжена із глибоченних народних традицій — і водночас по-сучасному яскрава, різноманітна, ефектна й іронічна.

Іван Андрусяк зазначає, що «ці казки дуже різноманітні. Тут і тексти, які органічно виростають із традицій: казка-притча, міфологічна казка, сучасні варіації казок про тварин тощо; але водночас маємо і казку-анекдот, віршовану казку, казку-квест, психотератевтичну казку, магічно-фантастичну, фентезійну, казку-гру, ба навіть казку-трилер…

Словом, в цій книжці кожен знайде собі казку до смаку – адже це фактично перша антологія сучасної української казки!»

Малюк Стасик випадково знайшов у пісочниці ґудзичок, що виявився іншопланетним прискорювачем розвитку. І наш герой, навіть не встигнувши поміняти памперса, подорослішав так блискавично, що він просто з пісочниці пішов до кіоску, купив собі рожевий записник — і став славетним детективом!

Класнюча, смішнюча й вигадлива повість-казка Лесі Мовчун «Рожевий записник детектива Стасика» — переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!»-2018 у номінації «Добрі казки».

Книжка-картинка і водночас книжка-білінгва – українською та англійською мовами.

Це історія про задерикувату Свинку, яка з усього насміхалася, але, втрапивши сама в халепу, врешті навчилася співчувати та допомагати іншим.

#книголав

Чергові 100 неймовірних історій надихатимуть українських читачів та вражатимуть чудовими ілюстраціями. Перша частина «Казки на ніч для дівчат-бунтарок» стала безумовним бестселером. Тисячі українців поповнили свої книжкові полиці історіями, які перекладені на понад 40 мов світу. 

До другої частини увійшли такі відомі особистості: співачка Бейонсе, акторка Софі Лорен, письменниця Дж. К. Ролінґ, танцівниця Айседора Дункан, канцлерка Анґела Меркель, телеведуча Опра Вінфрі та багато інших. До проекту залучили 70 ілюстраторок, які працювали у різних стилях та переосмислили портрети відомих особистостей і представили їх в абсолютно новому образі. 

Поринь у світ магічної оптики разом із Професором Дивооком! Крізь свої чарівні окуляри він покаже низку оптичних ілюзій, завдяки яким ти побачиш, на що здатні твій зір та мозок. Оманливі зображення, невидимі кольори, неможливі фігури… У цій книжці ти знайдеш безліч оптичних цікавинок, що надзвичайно тебе здивують!

Дорослішати — круто! Але водночас це трішки хвилююче і навіть лячно… Як усе це відбуватиметься? Чого чекати? Чи з усім вдасться впоратися?

Не хвилюйся! Найкраще, що ти можеш зробити, аби підготуватися до підліткового віку, — це дізнатися, як саме змінюватимуться твої тіло і почуття. Ця книжка — твій провідник у мандрівку дорослішання. У ній просто й зрозуміло пояснюється, як влаштований твій організм і які зміни чекають на нього в найближчі кілька років. А ще тут є безліч корисних порад і підказок, які допоможуть тобі з усім впоратися. Дізнавайся більше про самого себе — і розпочинай новий етап життя сміливо та впевнено!

Пінисті фонтани, летючі іскри та масні пальці – ось лише декілька з 70 захопливих експериментів, які чекають усередині! Приготуйся до дивовиж від приголомшливих фізики, біології, хімії та конструювання.

Експериментуй просто вдома зі звичайнісінькими предметами. У твоїх руках вони робитимуть фантастичні речі. На старт, увага, експеримент!

Медді Макметьюз переконана, що її новоспечений зведений брат Голден — найгірший хлопчисько на світі. Надто вона впевнилася в цьому, коли він зіпсував її виступ перед класом. Медді підготувала розповідь про свою улюблену казку «Попелюшка», а брат засипав її глумливими запитаннями. Та найгірше те, що він зіпсував не лише її виступ, але й… саму казку! Тепер щастя Попелюшки під загрозою — тож Медді й Голден мусять об’єднатися, щоб відновити щасливий кінець історії та допомогти Попелюшці одружитися з принцом. 

А чи любите ви казки? Якщо так — то саме час податися в захопливі мандри разом із улюбленими казковими героями!

У цій книжці — вісім настільних ігор, завдяки яким ви зможете всією родиною поринути у світ пригод разом із персонажами знайомих казок. На вас чекає сповнена небезпек подорож крізь джунглі разом із Мауглі та його друзями, мандрівка до загадкової країни Небувалії з Пітером Пеном, політ на чарівному килимі Аладдіна та багато інших цікавинок. Варто лише скласти кубик та вийняти фігурки й фішки, що йдуть у комплекті, і можна сміливо вирушати назустріч пригодам!

Каламар

Розмальовка «Монстрик і його кольори» заснована на однойменній ілюстрованій книжці Анни Льєнас. Вона весело і творчо допомагає дітям зрозуміти й висловити власні почуття. Як монстрик сьогодні почувається? Вибереш колір, який пасує до його настрою? Що він відчуває, коли одягається, як супергерой, обіймає друга чи слухає, як феєрверки роблять БУМ? Небанальні ілюстрації та короткі фрази-пояснення роблять розмальовку справді захопливою. 

Книга “Це ж не джунглі” сучасного каталонського автора — Сусанни Ісерн розповідає малюкам у жартівливій формі про порядок та режим.  Усе почалося того дня, коли Пола вирішила сказати «ні». Сказати «не хочу». Тепер Пола може робити все, що їй заманеться. А потім сталося та-а-аке! Сталося так, що її дім перетворився на справжні джунглі — з деревами, ліанами, рясною зеленню… і дикими тваринами, що розгулювали на свободі. Книга допоможе батькам пояснити та налаштувати з малюками важливі побутові процеси. Яскраві ілюстрації до книги зробила  художниця Росіо Бонілла. Вони допоможуть  перенести дитину в казковий світ

Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0

Роланд Сміт «Пік»

Захоплива історія американського письменника Роланда Сміта про 14-ти річного хлопчика на ім’я Пік — руфера з фешенебельного нью-йоркського лофта. Поліція спіймала його на даху хмарочоса та звинуватила у причетності до смерті інших руферів. Щоб уникнути в’язниці, він приймає пропозицію свого батька поїхати в Тибет. І несподівано опиняється в наметі у підніжжя Евереста

Щоб стати наймолодшим у світі підкорювачем найвищої гори на планеті. Будучи не досить тренованим фізично і готовим морально. Чи зможе він довіряти всім, хто опиниться біля нього? Чи всі друзі виявляться справжніми друзями?  Як він прийматиме непрості рішення? І чи зійде врешті Пік на Еверест?  Це чудова історія про дружбу та стосунки. А також про вибір, який ми робимо в житті

Чорні Вівці

Сьогодні Зайченя купається. Треба вимити голівку, посушити феном. Допоможеш йому?

І знову читання перетвориться на захопливу гру, адже купатися – це не лише приємно, а й весело.

Книжка-картонка німецького автора та ілюстратора Йорґа Мюле розпочинає серію мальованих оповідок про Зайченятко, яке обов’язково стане другом наймолодших читачів. Книжки приваблюють не лише симпатичним персонажем, приємними кольорами, а й тим, що оповідь побудована з розрахунком на інтерактив. Завдяки цьому Зайченятко оживає, а читання перетворюється на пізнавальну гру. З цією книжечкою дитина допоможе Зайченяткові вкластися спати, виконуючи усі супровідні дії.

Ой, упало зайченятко! І забилося, напевне. Нумо втішимо його.

Еге ж… Трапляються і такі пригоди. Знайомо? Звісно ж. Тоді ти, маленький читачу, точно знаєш, як втішити Зайченятко. Вперед! Бо вже стільки галасу зчинилося…

Академія

Книжка для сімейного читання, якою «Видавничий центр «Академія» розпочав нову лінійку книг – для читачів молодшого шкільного віку. «Як гарно мати друзів» – казки й оповідання про те, як дітки допомагають звірятам, пташкам і рослинам, дружать між собою і люблять свою рідню. Читати таку книжку можна і наодинці, і разом із друзями й сім’єю.

Захоплива повістинка про вуличного Пса з добрим серцем. Більше сорока стильних ілюстрацій Віталія Бугари, різні завдання, які ліричний герой залишив своєму юному читачу, – з Добриком не засумуєш. Він дуже спостережливий і кмітливий Пес. Живе на вулиці і мріє мати ім’я, як усі домашні пси. Не боїться пригод і вміє терпіти. Він – просто Пес, який любить людей і допомагає їм. Тому й назвали його Добриком.

Nebo BookLab Publishing

Збірка казок-оповідок стала першою книжкою в серії «Анімаріум».

Сидячи біля каміна, письменник розповідав ці казки своїм дітям, а тепер мільйони дітей на всіх континентах із захопленням слухають їх від своїх батьків.

Як виникли світ, люди, тварини та абетка? На це Редьярд Кіплінґ дає чарівні й дотепні відповіді: довгий хобот у Слона з’явився тільки тому, що він страшенно цікавився Крокодиловим обідом. Ледачий Верблюд носить на спині горб, бо на всяке питання завжди відповідає: «Гррб!» А Кит тепер їсть лише морську дрібноту, бо свого часу дозволив обдурити себе рибці Хитрунцю.

Оповідання від англійського письменника занурять вас у казковий світ тварин, а ілюстрації Катрін Шерер дадуть змогу відчути, що дикий світ сповнений чудес.

Однієї ночі, коли на небі сяяв Повний місяць, допитливий Фернандо з сиротинця Дім Шерлока за незвичних обставин знаходить мале цуценя Хопі. Разом зі своєю подругою Бальбіною, Фернандо створює молоду групу детективів. 

І хоча в них ще бракує досвіду, хоробрості та відваги їм не позичати!

«Таємниця Нью-Йорка» — четверта книга в серії «арт-детектив» від норвезького письменника Бйорна Сортланна.

Цього разу сім’я Бергвіків подорожує до Америки. Разом з героями ви відвідаєте оглядовий майданчик Емпайр-стейт-білдинг, побачите Мангеттен та П’яту авеню, Рокфеллерський центр… Але чим обернеться звичайна прогулянка до Музею сучасного мистецтва?

Мистецтво — оригінали — підробки. Пригода, що перетвориться на смертельний ризик. Але ризик заради життя, і заради мистецтва. Та чи може витвір мистецтва вартувати більше, ніж людське життя?

Будьте пильні із кіно та шедеврами Ван Гога! Крадіжка століття – це не жарт!

Бельгійська письменниця та ілюстратор Габріель Венсан створила зворушливу акварельну серію про пригоди ведмідя Ернеста та його «прийомної доньки» ­— мишки Селестини. 

Чи може мишка дружити з таким велетнем як ведмідь? 

Після прогулянки Селестина губить свою улюблену іграшку — пінгвіна Сімеона. І, звісно, Ернест не залишить Селестину сумувати без нього.

Що зробить Ернест, аби віднайти її вірного друга?

Проходить кілька років після захопливих подій першої частини тетралогії — «Рубін в імлі».

Саллі Локгарт відкриває власний офіс і стає консультанткою з фінансових питань. Після того, як одна з її клієнток втрачає свої заощадження в результаті фінансових махінацій, Саллі та її друзів затягує в павутину таємничих убивств і переслідувань. 

Їм доведеться розплутати не одну загадку і зрозуміти, що спільного між спіритичними сеансами, шотландським ілюзіоністом, загадковим вбивством і заводом «Полярна зірка», яким володіє Аксель Беллман…

Ласкаво просимо до тиранічного міста Джуел, де за усіма дітьми слідкують Благословенні Стражі, а нетерпіння та сміливість вважається злочином.

Ґолді Рот живе в Джуелі все своє життя. Як і будь-яка дитина в місті, вона носить срібні ланцюги й не може виходити без них на вулицю аж до самого Дня Розділення. Але один день змінює все її життя.

День Розділення раптово скасовують, і Ґолді, яка завжди була нетерплячою і сміливою, втікає, ризикуючи не тільки власним життям, але й життям тих, кого вона любить. У цьому хаосі вона натрапляє на таємничий Музей Данта, де зустрічає хлопчика Тоудспіта і виявляє страшні таємниці…

Музей крадіїв — захоплива історія про долю і небезпеку, і про сміливу дівчинку, якій ніколи не дозволяли дорослішати. Дотепер.

Світ казок Ганса Християна Андерсена сповнений див. 

На його сторінках оживають найдивніші істоти та розгортаються чарівні події. Кожна казка данського письменника — унікальна. З першої сторінки вона переносить маленького читача в далекі світі, змушує фантазувати та мріяти. 

Чарівні ілюстрації Лізбет Цвергер дадуть змогу подивитися на улюблені казки по-новому. Оле-Лукойє, Дюймовочка, Кресало, Свинопас, Принцеса на горошині… 

У цю збірку увійшли 11 казок. Вони вчать любити, дружити, прощати та радіти малому.

У цій книзі зібрані 11 казок відомих дитячих письменників — Якоба та Вільгельма Грімм. Серед них історії про королів, принців та принцес, чарівні палаци, похмурі дрімучі ліси та незвичайних героїв, які так подобаються дорослим та дітям. 

«Вовк та семеро козенят», «Червона шапочка», «Спляча красуня», «Бременські музики» та інші відомі казки, яскраво проілюстровані австрійською художницею Лізбет Цвергер. 

Видавництво Старого Лева

Граф Горгій побився об заклад, що впіймає на полюванні небаченого досі звіра. Так і стається, проте на бенкеті на честь полювання хтось потай випускає залізного вовка, і той тікає. Підозра падає на десятирічного сина графа — Віра. Ціна зради дуже висока, і лютий батько проганяє хлопчика геть. Хлопчик залишається сам у лісі, тепер він мусить боротися за своє життя. Та поруч із Віром — його вірний щур Дада. Разом вони знаходять шлях до маєтку, де їм дають притулок…

Динамічний сюжет, екшн та переживання за героїв захоплять юних читачів.

Самотнім бабусям і дідусям, що живуть у старечому будинку, потрібні помічники. А декому з великого котячого гурту час повчитися піклуватись про інших.

 Старенькі та 36 і 6 котів зустрінуться.

Це знайомство приведе до неймовірних змін у житті людей і котів. Котів, які стануть не лише компаньйонами, але й футболістами і театральними акторами.

«Заврик і його молодший брат» – перша дитяча книжка українського письменника Мирослава Лаюка. Це історія про те, як змінилося життя стегозаврика, відколи в родині очікують на його молодшого братика. Разом із ним читачі переживатимуть такі природні емоції як ревнощі старших братів і сестер до молодших. А також – усвідомлення власного «я» і цінності кожної дитини, незалежно від її віку. Завдяки історії про Заврика маленькі читачі зможуть зрозуміти, що молодші брат чи сестричка – не перешкода чи зайвий клопіт, а справжні друзі. Вони – ті, завдяки кому ти можеш ставати сильнішим, впевненішим і дорослішим.

«Родинна абетка» — це дуже тепла й світла родинна книжка про все те близьке й знайоме, що оточує дитину від народження: мама й тато, бабусі й дідусі, рідний дім, рідна вулиця, школа і книгарня, улюблені іграшки, тварини й комашки, небо і зорі, Карпати… Вона про Україну, що виростає з дитинства, і про щастя просто бути.

Як допомогти дитині пізнавати світ цікаво й з гумором? Як навчитися прислухатися до різних ритмів, якими наповнена природа, мова і ми самі? Найкращий рецепт — читати вірші. Вдома чи на прогулянці. Про всіх пухнас­тих (кульбабку-дмухавку, джмелика, кицю Це) і не дуже (слоненятко, тюленів) мешканців цієї книжки. А заодно розв’язувати приклади разом із соменятком, завершити портрет павука (чим не павучковий антистрах?) і розмалювати зай­чика так, як хочеться юному художнику. І, звісно ж, розгадати таємницю ­віршика-такогонебувайка, відповівши на каверзне запитання мудрої синьої жабки.

У цій яскравій книжечці — 15 коротких історій з малюнками. Це цікаві оповідання про дружбу і великі мрії малюків. Книжка підкаже читайликам, як доглядати домашніх улюбленців, як гарно поводитися і чому важливо читати.

Знаєте, як заховати туман у склянці? А як перетворити яйце на гу­мовий м’ячик? Для цього не обов’язково бути чарівником. Достатньо кілька інгредієнтів, які можна знайти на кухні, знати пра­вила безпеки, а ще бути відкритими до світу та допитливими, як Лесик — герой цієї книжки. Він проводить цікаві хімічні експерименти зі своїми старшими братом і сестрою, і вони разом відкривають безліч нового про атоми, молекули, протони, кристали і про те, чому лід може бути гарячим.

Отож, якщо хочете дізнатися, з чого складається наш Всесвіт, і го­то­ві стати справжніми науковцями, гайда читати захопливі Лесеві історії. Експериментуйте і дізнавайтеся!

Розгорни цю книжку і досліджуй місто вночі. Що це там світиться у темряві? Чи знаєш, як освітлювали домівки колись давно? Поглянь на всі ці вуличні ліхтарі та величезні рекламні білборди у місті — їхнє світло таке ясне і потужне, що підсвічує нічне небо. Явище, коли в атмосферу розсіюється штучне світло, має особливу назву. Прочитай цю книжку і дізнайся, про що йдеться. А коли вимкнеш світло, книжка світитиметься у темряві!

Урбіно

Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0

Гюс Кейєр «Книга всіх речей»

Томас мешкає в Амстердамі, де в каналах плавають тропічні рибки, а горобці грають на сурмах. А може, їх бачить лише він? Бо Томас помічає те, чого не видно іншим. Та життя в нього нелегке. Бо крім дивовиж хлопчик бачить янголів, які затуляють очі, коли тато бʼє маму. На щастя, поруч живе добра чарівниця – пані Ван Амерсфорт, яка відкриває йому чарівний світ книжок і музики, Еліза-Шкіряна-Нога розуміє його без слів, а Ісус приходить… просто погомоніти.

Повість «Книга всіх речей» фактично одразу після виходу стала світовим бестселером. 2005 року отримала у Бельгії літературну премію «Золота сова», а 2010 року в Австралії за мотивами повісті поставили виставу, яка отримала великий успіх.

Артбукс

Дотепна й мега сучасна книжка талановитої французької письменниці вже перекладена більше ніж на 20 мов і ось нарешті вийшла українською! Настільна книга для маленьких чомучок пояснить незбагненну поведінку усіх батьків на планеті. 

P.S.: Є підозра, що всі їх вчинки ідуть з любові. Неймовірно!

«Марсі та загадка Сфінкса» Джо Тодд-Стентон

Продовження історії хоробрих і магічних пригод родини Бурокаменів! Цього разу ми вирушимо у чарівну подорож до Єгипту разом із дочкою Артура на ім’я Марсі, що боїться не виправдати очікувань батька, адже дівчинка жахається темряви. Та страхові доведеться подивитись в обличчя, адже її батько втрапив у справжнісіньку халепу. Чи вдасться їй з усім упоратися й розв’язати загадку Сфінкса? До того ж, не обійдеться й без древніх єгипетських богів…

«Гільда і парад птахів» Люк Пірсон

Довгоочікуване продовження пригод Гільди, тепер на нас чекають загадкові історії в місті! Що ж, довелося переїхати з тихого лісу, подалі від тролів та інших незвичайних істот, та в Тролещині, виявляється, можна зустріти не менш дивовижні створіння. Як-от чудернацького птаха, який вміє розмовляти і, біда, забув як літати, чому він тут і що має неодмінно зробити. Доведеться Гільді з тим розібратися, а ще познайомитись із новими друзями.

Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0
Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019 0

«Слоненя, яке хотіло заснути» Карл-Йохан Форсен Ерлін

Продовження історії «Кролик, який хотів заснути». Ця книга стала справжнісіньким хітом видавництва і тепер на нас чекає нова казка, що допоможе батькам укласти малечу спати завдяки слоненяткові Софійці. Солодкий та міцний сон — гарантовано!

Ця книжка — для чутких, мов лисиця, й зірких, мов орел, для шукачів і нишпорок. Уважно читай вірші та розгадуй загадки на кожній сторінці. Де сховався кінь у короні? Хто перший помітить мишу в блакитній піжамці? Де троє чаклунів? Перед тобою веселі й барвисті картинки-схованки з різним транспортом. Сторінка за сторінкою ти будеш шукати і знаходити. Мисли творчо! Придумуй власні віршики, виявляй іще більше предметів.

4 велетенські розгортки «Великої книги» розкажуть і покажуть тобі дивовижі людського тіла від пальців ніг до кінчиків волосся. Розгортки детально пояснять усе про скелет, м’язи, серце й органи травлення, а ти точно відшукаєш щось чого не знав про себе раніше. Наприклад, скільки кісток має доросла людина, а скільки щойно народжена? Яскраві ілюстрації не дадуть засумувати й зроблять дослідження веселішим!

Час Майстрів

Спочатку для дитини Світ — це «дупло старого дерева», рай, де відсутні потреби, бо завжди поряд «зіронька». У ньому вона засинає до «весни», яка неминуче настане. І ось настає «весна», дитинка «прокидається» і робить перші кроки у великий світ. Цікавість її спонукає, а страх стримує. Крок за кроком дитина знайомиться з Деревами, Квітами, Зимою, Весною, Лісом, Зайчиком, Мишенятком. І добре, щоб на шляху пізнання вона здобула «пір’їнку», яка підніме її до Небес та спустить на Землю, кататиме Течією Великої Ріки, що вміщає усі Зірки.  Для кожної маленької дитини настає час, коли важливо усвідомити, що Світ — величезна куля у Космосі — і є нашою Домівкою.

У Велику подорож вирушає Мала Мавка — душа, що вже вибрала своїх батьків і чекає на народження. Читаючи книжку «Великий світ і Мала Мавка», дитина візьме участь у виході за межі безпеки, стикнеться з небезпекою, відчує страх, але і любов, турботу, знатиме, що про неї завжди піклується «мама», навіть коли її не видно, і нічого поганого в її житті не станеться, бо її світ малює «мама». Це нове знання допомагає дитині стати сміливішою і зробити перші кроки по життю сильними.

Ілюстрації книжки було виконано п’ятнадцятирічною талановитою художницею – Марією Пешкун. 

 

Повсякденне життя невеличкого провінційного міста сколихнули надзвичайні й таємничі події. Одного дня в містечку з’являється дивний старий – чи то йог, чи то лікар, чи то фокусник – і відкриває «Крамницю щастя».

Хто ж не захоче втілити свою заповітну мрію за доступною ціною?! Покупці магічних товарів один за одним намагаються перехитрити долю. Але за магію, як і за все в житті, треба платити. 

«Крамниця щастя» здатна перевернути життя. Відвідайте її й приготуйтеся до неймовірних пригод! 

«Книжка розповість тобі захоплюючі історії багатьох дітей, які прагнули кращого життя. Усі герої цього твору дуже різні, і хтось із них, я переконана, схожий на тебе чи твоїх друзів. Тому якщо ти запросиш мою книгу до себе додому, вона обов’язково дасть тобі добру пораду, тож ви проведете час разом весело та з користю.» (Анастасія Шевердіна)

Моя книжкова полиця

В книзі сховано 100 баранчиків-бешкетників, яких намагається вкласти спати відповідальний пес Гав-гав. Пригоди чекають на малюків-баранців у повітрі, на базарі, під водою та навіть у космосі. Велика подарункова книга включає багато віконець та неймовірні три розвороти об’ємного поп-апу. Вразить перша сонна лічилка і дітей, і дорослих. Раз, два, Спи!

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

4 thoughts on “Нова підліткова та дитяча література до Книжкового Арсеналу 2019

    Добавить комментарий