Як підкорити серце киці? 7 книжкових порад кота Інжира

«Кохання, як і всі найкращі книжки, стаються з нами завжди вчасно» — вважає кіт Інжир. Пухнастий книголюб уже писав, як говорити про кохання мовою котів. Тепер він розмірковує, що спільного мають любов та читання та ділиться котячою мудрістю, як заполонити серце коханої киці. 

Як підкорити серце киці? 7 книжкових порад кота Інжира 0

1. Читайте коханих, як книжку

Закохуватися — як читати: з кожною сторінкою стає цікавіше. Тільки читайте кохану людину, як книжку, а не скрольте похапцем, наче новин у смартфоні. Торкайтеся коханих, як торкаються найцінніших примірників рідкісних видань найдорожчих книжкових колекцій. Скажіть їй: «Ти — як захоплива книжка: очей не можу відірвати». Кохання — це закладка, залишена у серці.

Як підкорити серце киці? 7 книжкових порад кота Інжира 0

2. Шукайте потрібні слова

Шлях до ліжка часто лежить книжку. Якщо ваша киця любить читати нон-фікшн, пишіть їй освідчення у науково-романтичному стилі. Наприклад, «Ніколи не зникну з твоєї орбіти, бо ти — мій всесвіт». Якщо киця вашого серця полюбляє мотиваційну літературу, зізнайтеся: «У твоїх обіймах я забуваю про тайм-менеджмент».

Працюйте над мовою, як письменник. Шукайте слова, які будуть тільки вашими. Називайте коханих особливими ніжностями, яких їй до вас ніхто не говорив. Своїй киці кажу: «Ти моя малинка, смачна та дряпуча». Або називаю її зефіринкою на честь тесту про зефіринку, який я завжди провалюю: не можу втриматися, коли її бачу. Про цей відомий стенфордський експеримент можна прочитати у книжці «Не накидайтеся на зефір! Солодка формула успіху». Але вважаю, що в Україні він часто не діє — якщо не з’їсти зефіринку тут і зараз, її згодом може не бути. Хай там як із тими зефіринками, казати киці, що кохаєш треба тут і зараз, і завжди. І неодмінно гарними словами, а словниковий запас найкраще тренують книжечки.

Як підкорити серце киці? 7 книжкових порад кота Інжира 0
Як підкорити серце киці? 7 книжкових порад кота Інжира 0

3. Тренуйте мозок

І взагалі, зима — саме слушний час, щоб подбати про форму. Нагадую, книжечки — це тренажерка для розуму: займатися треба щодня. Читайте невпинно, у кожну вільну хвилинку, і ваша харизма та привабливість від того тільки зростатиме. Щоб тренувати свій розум ефективніше, раджу прочитати «Навчитися вчитися» Барбари Оклі — насичена практичними порадами на основі нейробіологічних відкриттів, ця книжка — наче вітамінка для мозку.

Як підкорити серце киці? 7 книжкових порад кота Інжира 0

4. Слухайте

Люблю киць, які люблять книжечки. Але ці жінки такі таємничі та загадкові, що годі їх зрозуміти. Трохи краще зрозуміти, що коїться в їхніх душах, можна прочитавши світовий бестселер «Жінки, що біжать з вовками» Клариси Пінколи Естес. А ще щоб зрозуміти жінку дуже допомагає — просто її послухати. Також важливо, щоб кохана людина відчувала, що ви її розумієте, та поділяєте її смаки і цінності. Для цього просто прочитайте книжку, від якої вона у захваті.

Як підкорити серце киці? 7 книжкових порад кота Інжира 0

5. Даруйте вірші

Бувають особливо небезпечні випадки — коли закоханий настільки, що не можеш читати. Розгортаєш книжку, і вже на другому абзаці розумієш, що думаєш не про текст, а думаєш про кицю. Що робити? В такому разі поміняйте книжку — з нон-фікшн бажано перейти на сюжетну літературу, яка триматиме вашу увагу. Або ж обирайте поезію — і тоді кожен вірш про кохання відлунюватиме вам ще ближче. Немає кращої валентинки за гарну збірку поезії. Бажано, з приємною червоною палітуркою, як «Листи в Україну» Андруховича, бузковою, як «Триста поезій» Ліни Костенко, блакитною, як «На срібнім березі» Миколи Вінграновського чи рожевою, як «Ліниві і ніжні» Іздрика. Або насправді будь-яку із серії «Українська поетична антологія» від «А-ба-би-га-ла-ма-ги» чи краще всю серію — з дозуванням по одній книжці на кожне побачення, обов’язково зачитуючи для коханої найкрасивіший вірш.

Як підкорити серце киці? 7 книжкових порад кота Інжира 0

6. Перетворіть її життя на роман

Мій друг, справжній джентльмен, фотограф Алекс Заклецький розповідав про кілька своїх книжково-романтичних вчинків, які можуть надихнути. Наприклад, він повіз кохану в місце дії її улюбленої книжки — «Перверзії» Андруховича — до Венеції. І читав їй там фрагменти книжки. А іншу улюблену книжку він записав своїм голосом як аудіокнигу — і надсилав коханій по розділу. Якщо обрати гарний роман, у ваш голос можуть закохатися окремо. Візьміть собі ці ідеї на замітку! Перетворіть її життя на роман, облаштуйте таку атмосферу та подбайте про сюжетні ходи, щоби кохана почувалася головною героїнею вашої книжки.

Як підкорити серце киці? 7 книжкових порад кота Інжира 0

7. Надсилайте котиків

Зробіть щось миле та особливе. Наприклад, розробіть власний стікерпак для телеграму тільки для неї, це не складно. Оберіть ті вислови, якими відрізняється саме ваша мова закоханих. Якщо не вмієте, можете використовувати мій, там багато котиків на всі випадки життя. Наприклад, є пречудовий стікер «Люблю тебе читати», з натяком на «Люблю тебе».
Адже любов — це надсилати одне одному котиків. І знати книжечки, які вона читає.

Текст: Олена Павлова, особиста секретарка кота Інжира

Як підкорити серце киці? 7 книжкових порад кота Інжира 0
Олена Павлова
Журналістка, редакторка, художниця, авторка кота Інжира – найкнижковішого комікс-котика України. Засновниця і координаторка конкурсу «Новела по-українськи» від журналу «Країна», де 6 років вела відділ «Культури». Захоплюється книжковою графікою, шрифтами, антропологією та урбаністикою, веде фотопроект «Шкіра міст» про стіни, які мають душі. Мріє про нові лоукости над мирним українським небом.
https://www.facebook.com/olena.pavlova

17 thoughts on “Як підкорити серце киці? 7 книжкових порад кота Інжира

    Добавить комментарий