Понад 50 інтер’єрних рішень в одній книзі

Зізнайтеся, ви теж інколи відвідуєте оригінальну кав’ярню чи будь-який торговий заклад лише заради того, аби відчути незрівнянну атмосферу, зробити незвичне фото та надихнутися на нові ідеї. Навколишній світ беззаперечно впливає на людину та її враження. Брудні вулиці, однакові супермаркети та кафе зі старим ремонтом — не сприяють естетичному задоволенню. Але що ви скажете, якщо все це замінити на яскраві фасади, своєрідний інтер’єр та незвичайної форми меблі? 

З книгою «INTERIOR DESIGN in Ukraine» ви зможете по-новому поглянути на наш щоденний простір та захопитися новими ідеями. 15 жовтня видавництво CP PUBLISHING презентувало перше повноцінне видання про дизайн інтер’єру в Україні.

Понад 50 інтер’єрних рішень в одній книзі 0

Ми відвідали три відмінні комерційні приміщення Києва — ринок їжі, бізнес-простір і кав’ярню, — та на власні очі пересвідчилися в унікальності проєктів. Потрапивши всередину, ми пережили справжнє «хюге». Так, це можливо! У чому ж їхня особливість?.

Понад 50 інтер’єрних рішень в одній книзі 0

Дизайн Kyiv Food Market, що розташований на місці колишнього військового арсеналу, розробила майстерня архітектурного дизайну Balbek bureau. Дизайнери намагалися максимально зберегти первинний стиль всього комплексу: стіни залишили оголеними, відкриваючи автентичну цеглу. Інтер’єр було створено з урахуванням психології поведінки та сприйняття людей в подібних закладах — на ринку їжі. Фуд-корт простягнувся по периметру приміщення, а в центрі стоять столики для відвідувачів. Сидячи за дерев’яним столиком чи барною стійкою з матового мармуру, можна спостерігати за приготуванням страв і очима вибирати десерт чи наступну страву. Усі фуд-точки відтворено в єдиному стилі, що додає завершеності та лаконічності інтер’єру. Сучасний акцент в інтер’єрі Kyiv Food Market — металева обшивка стін на другому поверсі, для якої кожен листок окремо гнули заради створення ефекту «гофре». Тут встановлено дивовижну люстру, що складається з шести секцій, кожна з яких важить близько 3 кілограмів. Завдяки своїй формі вона розсіює світло донизу, так що воно потрапляє на столи. 

TAKAVA 2.0 — це проєкт студії YUDIN Design. У закладі тепле освітлення та по-особливому оформлені світлотіні створюють затишну «барну» атмосферу. Зайшовши на чашку кави, хочеться залишитися там на кілька годин. Під час роботи над цим проєктом брати Юдіни, якщо порівняти з іншими закладами мережі, більше працювали з фактурами й асоціативною кольоровою гамою та менше приділяли уваги символізму. Дизайнери по-новому обіграли ергономіку та гармонію всього простору. Для приміщення TAKAVA 2.0 притаманна архітектурна точність. У інтер’єрі вдало поєднано два стилі — лофт і мінімалізм. Відкриті вентиляційні шляхи, груба бетонна стеля та оформлені мікроцементом стіни скомбіновано з геометричними рисами мінімалізму та екологічними настроями скандинавського походження. Оригінальні трубчасті LED-світильники перегукуються своїм силуетом із перетинками і опорами. .

Понад 50 інтер’єрних рішень в одній книзі 0
Понад 50 інтер’єрних рішень в одній книзі 0

Creative State of Arsenal — це один із бізнес-просторів, що має повний спектр операційних сервісів. Наразі таких просторів є три у Києві та один у Дніпрі, інтер’єр кожного з них створювала  власна команда дизайнерів. Creative State of Arsenal прикрашає 20-річний фікус Benedict Amstel King, який доставили з голландського заповідника. Крім естетичної, дерево ще виконує функцію природного очищувача повітря. Локація охоплює понад 70 офісних приміщень. Простір коворкінгу розбито на різні зони: персональні офіси, робочі місця для фрилансерів, переговорні та скайп-кімнати з високим рівнем звукоізоляції, дитячі кімнати та навіть спальні капсули. Кожну з них наділено власною неповторною атмосферою: коли переходиш із однієї локації до іншої, здається, що потрапляєш в іншу будівлю чи навіть місто. Простір світлий, барвистий, його дизайн виконано в стилі ар-нуво, що характеризується хвилеподібними та асиметричними лініями. Інтер’єрні рішення цих дизайнерів спонукають подорожувати по великій споруді. У цьому приміщенні все продумано до дрібниць.

Книжка «INTERIOR DESIGN in Ukraine» буде цікавою для дизайнерів та архітекторів, підприємців, які шукають партнерів для втілення своїх творчих планів, митців і фотографів, а також для всіх охочих знайти нові ідеї та унікальні інтер’єрні рішення.

Понад 50 інтер’єрних рішень в одній книзі 0