«Теорія неймовірності»: 10 цікавих фактів про Макса Кідрука

6 вересня на Українському радіо стартувало нове шоу «Теорія неймовірності». Це розважально-пізнавальний радіоблог про найбільш поширені в масовій культурі наукові міфи та стереотипи, які розвінчуватиме відомий український письменник Макс Кідрук. Команда Yakaboo не лишилася осторонь події і підготувала кілька фактів про самого автора, які розвінчувати не потрібно, бо вони цілком правдиві.

№1. Отож, почути Макса Кідрука на хвилях Українського радіо можна буде…

…по буднях о 7:30 та 16:50 з повторами у вихідні. А з 20 вересня – на подкастах Суспільного.

№2. Про що розповідає Макс Кідрук у перших випусках?

Наприклад, про те, чому років за тридцять ми навпаки всіляко заохочуватимемо використання пластику. А ще про сумнівну екологічність електромобілів, користь атомної енергетики, «еліксир молодості» та багато іншого.

№3. Якби Макс Кідрук мав змогу презентувати свою книгу будь-кому з нині живих на планеті і ця людина точно її прочитала. Хто був би цей обраний/а?

Круто, якби Джордж Мартін прочитав цикл «Нові Темні Віки».

№4. Що блискавично виводить із себе Макса Кідрука?

Водії, які, йдучи на випередження, не вмикають сигнал повороту і не перевіряють у дзеркалі, чи є хтось на лівій смузі, хто рухається значно швидше за них. А ще люди, які спілкуються з тобою віч-на-віч інакше, ніж за твоєї відсутності.

№5. Ідеальна відпустка Макса Кідрука…

…почнеться точно не раніше, ніж завершиться тур із «Колонією» (перша книга з циклу «Нові Темні Віки» - прим. авт.). Теплі краї, відсутність мобільного зв’язку і щось в міру екстремальне.

№6. Яким уявляє Кідрук свого читача і тепер слухача?

У першу чергу, напевно, розумним (це виходить, я й себе хвалю, так?..). Ну, насамперед це людина, яка постійно прагне дізнаватися щось нове.

№7. Скільки годин на день працює Макс Кідрук?

Якщо менше десяти, день вважається вихідним.

№8. Макс Кідрук залипає в Youtube…

…щонайбільше кільканадцять годин на тиждень, здебільшого по роботі. Не більше двох годин на день.

№9. За що банить Кідрук?

Тепер уже ні за що. Колись банив, зараз ні. Нещодавно навпаки влаштував повну амністію. Розбанив усіх (ну, майже) не лише у Фейсбуці, але й у Твіттері.

№10. Найнеймовірніша мрія Макса Кідрука?

Полетіти в космос.

Авторка: Дарина Анастасьєва