Перевір себе: 10 фактів з книжки «Хочу знати! Про все на світі»

Світ зітканий із незліченої кількості фактів, і знати їх усі неможливо. Проте в голові час від часу виринають одні й ті ж самі прості питання, відповіді на які ми повсякчас забуваємо. Щоб вони не розгубилися, авторка Ізабель Фужер вирішила їх старанно записати і вкласти в книжку «Хочу знати! Про все на світі» (#книголав, пер. Євгенія Голобородько).

Нижче ми виписали десять фактів із книги. Спробуйте спочатку відповісти на ці прості питання самостійно, а потім клікніть на питання — і відповідь відкриється, тож ви зможете себе перевірити. 

Діти більш беззахисні, ніж дорослі, адже не можуть самостійно впоратись із усіма можливими ситуаціями. Тому в кожній країні є спеціальні права для захисту дітей, наприклад право на житло та навчання. На жаль, не в усіх країнах цих прав дотримуються.

Це занадто небезпечно! Наше тіло дуже чутливе до електричного струму, який проходить через розетки. Яко струм уразить наше тіло, він нашкодить органам, зокрема серцю, або залишить на шкірі опік.

В овочах та фруктах є вітаміни й багато інших елементів, що потрібні нам для росту та міцного здоров’я. Наприклад, вітамін С, що міститься в апельсинах, допомагає нашому організму боротися з мікробами.

Молочні зуби з’являються у перші місяці життя, звідки й походить їхня назва. До семи років вони випадають, щоб їх могли замінити нові, постійні зуби, які лишаються у нас до кінця життя.

Нігті у нас ростуть протягом усього життя, а зміцнює їх речовина, яка називається кератин. Нігті захищають наші пальці. Це дуже корисно, адже ми весь час виконуємо ними якусь роботу.

 

Саме в будинках білого кольору довше зберігається прохолода. Білий колір відбиває сонячні промені, тому стіни будинків не нагріваються. А чорний колір, навпаки, поглинає сонячне світло. Стіни такого кольору будуть швидше нагріватись і утримувати тепло.

Сонце «притягує» нашу планету завдяки силі тяжіння. Попри те що Земля тягнеться у бік Сонця, вона залишається на певній відстані від нього завдяки тому, що обертається навколо своєї осі.

Туман – це краплинки води, що застигли в повітрі. Він виникає тоді, коли повітря вологе і його температура поступово знижується. Туман схожий на дим і часто заважає руху машин.

Вчені вважають, що динозаври вимерли 66 мільйонів років тому через парниковий ефект, спричинений виверженням вулканів та падінням метеорита на Землю. Через такі зміни клімату ці величезні істоти й вимерли.

Після успішної посадки ракети на Місяць астронавти мали на меті дослідити його поверхню та ґрунт. Вони хотіли знайти корисні копалини й дізнатися, чи наш супутник придатний до життя.

То що, як результати?) Якщо відчули, що треба трохи підчитнути (та й хочете разом із дітлахами дізнатися купу інших фактів), замовляйте книжку:

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

194 thoughts on “Перевір себе: 10 фактів з книжки «Хочу знати! Про все на світі»

    Добавить комментарий