Десятка книжок для холодних грудневих вихідних

Чорна п’ятниця минула, а до Миколая ще якось так довго, що аж сум бере. Ми помізкували та підібрали вам десятку атмосферних книжок, щоб зробити чекання свята хоч трохи веселішим.

Справжнє свято для шанувальників шпигунських пристрастей! Тим паче, що це початок динамічної трилогії про агента Лоренса Фалько (друга частина теж вже вийшла друком), для якого немає нічого неможливого. У цьому романі шпигун перебуває в Іспанії, де триває громадянська війна, а небезпека дихає у потилицю. Та Фалько звик до того, що на нього постійно полюють, тож зосереджується на завданні. Однак йому не вдається вберегти своє серце, адже зустрічає саме ту – так, кого шукав все життя. 

Ексдержсекретар Мадлен Олбрайт започаткувала брошкову дипломатію, її промовисті аксесуари натякали на те, якими будуть новини для партнерів і недругів США. Виважена та холоднокровна – саме такою вона запам’яталась з випусків новин. Тепер же маємо можливість оцінити її талант як письменниці, яка пильним оком стежить за загрозами демократії, які стають все сильнішими у нашому мінливому світі. Те, що зараз спостерігає Мадлен Олбрайт нагадує їй фашизм, який потрібно зупинити. 

Багато снігу та холод – таким є світ фантастичної Півночі Філіпа Пулмана. Його населяють дивовижні істоти, а душа людини – деймон, яка виглядає як звір, крокує поруч. Ліра та її деймон Пантелеймон живуть у затишному Оксфорді. Вельможний дядько дівчинки лорд Азріель планує вирушити на Північ, щоб відкрити тамтешню таємницю. Та ось здіймається буча – у тихому англійському містечку зникають діти. Подейкують, що їх переправляють на Північ… але для чого? І чому той Пил такий важливий? 

Нестримний жартун та найдивніший супергерой Дедпул (Вейд Вілсон у моднячому червоному костюмі) знову опиняється в епіцентрі дивних подій. Одна з його версій вирішила знищити все на світі – і навіть всіх своїх двійників. І їй під силу перетворити Всесвіт на всесвітню пустку. У цьому коміксі Дедпулів так багато, що навіть не починайте їх рахувати (хіба що замість овечок у безсонну ніч), і разом вони влаштують таку зарубу, що й Танос з своєю рукавичкою позаздрять. Робіть ставки, кому ж із них дістанеться головний приз.

Жодна дія в інтернеті не залишається непоміченою: за вами стежать уряд (тільки для національної безпеки, певна річ!), великі компанії (щоб розрекламувати вам свій черговий продукт). Ви, звичайно, можете поширювати інформацію «тільки для друзів», та це не означає, що фейсбук її комусь не передасть. Кевін Митник же пропонує реальну схему для того, щоб залишатись невидимим, захищаючи себе та власну сім’ю. Він розкаже, на які дані полюють недоброзичливці, та підкаже, як звести довкола себе надійний цифровий мур. 

«Покарання» розкриває моральний аспект роботи адвоката у коротких історіях. Захищати в суді жертву обставин чи справжнього негідника – адже на його стіл потрапляють різні справи. Його підзахисні: дружина, яка вкоротила віку чоловікові; мати, яка нашкодила власній дитині; домашній тиран. Здається, тут все зрозуміло, докази вказують на винного, та не поспішайте рішенням. Дізнайтесь більше, вислухайте, спробуйте побути адвокатом, а не суддею. 

Спеціально для тих, хто не може дочекатись Різдва, – друга частина про пригоди малого Вільяма, Бренди та красунчика Різдвозавра. Свято під загрозою, адже до Санти та його помічників прямує містер П., який ненавидить Різдво. Якщо він нападе на Снігове ранчо, то диво може зникнути. Тож друзі мають врятувати найулюбленіше та найсвітліше свято. До речі, тут ще є загадкова Снігова Відьма. Не розкриватимемо її намірів, але натякнемо, що вона надає цій святковій книжці для дітей та дорослих певної перчинки.

Жінки Стюарт вперто бережуть секрети, які підточують їх зсередини. Бабуся Ненсі мучиться, що була поганою мамою, Лорен воліє вірити, що з її шлюбом все гаразд, хоч він тріщить по швах, Дженна ж мріє про дітей, але вагітність не наступає, а Маккензі вистачає підліткових проблем, які, здається, хочуть її доконати. Жодній з них не впоратись з цим тягарем самостійно, але чи зважаться вони відкритись, заговорити, прийняти допомогу. У кожної з них свій шлях, але разом його легше долати.  

Ох, це просто фантастичний подарунок для котолюбів, який стане їхньою настільною книгою. Адже авторка переосмилює відомі полотна, літературних та кіноперсонажів, пропускаючи їх через котячу призму. Коти різних мистецьких напрямків, коти, які уособлюють творіння всесвітньо відомих художників та самі стають виразом цілої епохи. Попри те, що всі персонажі волохаті та хвостаті, ви впізнаєте в них людські відповідники, які надихнули Сьюзан Герберт на створення цієї незвичної книжкової галереї. 

Важко, коли весь світ проти тебе. Коли вас двоє – водночас легше й складніше, а коли троє – потрібно міцно триматись на ногах. Ця молода сім’я – двоє вояків з протилежних таборів у війні, яка не знає кінця. Вони приносять у цей непевний світ нове життя, але разом з тим небезпека для них зростає. Потужна та неймовірно красива робота Браяна К. Вона та Фіони Стейплз поєднує у собі наукову фантастику, фентезі та витончений естетизм графічного роману. Щойно завершивши першу частину, ви почнете виглядати наступну.

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

20 thoughts on “Десятка книжок для холодних грудневих вихідних

    Добавить комментарий