Google знає, що ви купуєте дітям: динокнижки, казки та енциклопедії

У пошуку Google цьогоріч найпопулярнішими запитами у категорії «дитячі книжки» є історії про динозаврів, казки та енциклопедії. Ми вирішили не стояти осторонь модних тенденцій і зібрали стосик захопливих книжок для дітвори. У цій добірці серед новинок і бестселерів книжкової платформи Yakaboo ви зможете відшукати подарунок до Міжнародного дня захисту дітей.

Подібних добірок ви, мабуть, вже бачили декілька сотень! А то й більше 🙂 Але це не означає, що сьогодні ми не знайдемо чим вас здивувати. Книга чи фільм — що краще?

Книжки про динозаврів

Динослужба порятунку

Пенні Дейл

Для дітей 3-8 років

У цій книжці кількість динодрузів просто зашкалює, що однозначно сподобається малечі. Переповнений динопотяг мчить по колії. Раптом на переїзді сталася аварія — динозаврики на вантажівці застрягли. Що робити? Як запобігти катастрофі? Динодрузі панікують, бігають і не знають, як чинити. Ще мить і поїзд зіткнеться з вантажівкою.

Здається, що величезній аварії ніяк не запобігти. Але на клич приїжджає динослужба порятунку і все бере під контроль.

Тут великі та яскраві ілюстрації, немов намальовані олівцями. Увесь текст віршований, тому дитина його легко та швидко запам’ятає.

Світ Суперзаврів. Книга 1. Райські раптори

Джей Джей Баррідж

Для дітей 9-12 років

Ця динокнижка вже для старших дітей. Вона не лише відверне їх від ґаджетів, а й змусить уважно читати. Чому? За мотивами книжки створено програму з цікавими завданнями. А без зосередженого читання та розглядання ілюстрацій місії просто не виконати.

Це перша книжка із серії про динозаврів, що продовжують жити у ХХ столітті, від художника, телеведучого, а тепер і письменника Джей Джей Барріджа. Про що книжка? Тринадцятирічна дівчинка Беа разом з бабусею Банті і хрещеним батьком Теодором вирушили на один з Індонезійських островів — Ару. Десь там, у нетрях острова, пропали безвісти батьки Беа. А її рідні через багато років по тому намагаються дізнатися, що ж трапилося з ними. Тут на острові їх чекає багато небезпек і таємниць. Зловісні і великі заври, приховані пастки, браконьєри, тіньовий хлопчик, якого виховали хижі раптори, справжнісінькі завролюди — це далеко неповний перелік пригод на шляху героїв. Що вони вивідають на острові? Чи вдасться їм вибратися живими? І як зміниться життя на Ару після цього? Буде ризиковано та цікаво. 

 

Велика книга динозаврів

Алекс Фріс

Для дітей від 3 до 8 років

 

Ця книжка дозволить малим дослідникам впорядкувати все, що вони знали про динозаврів, адже видання доповнено великими розгортками, де динозаври посортовані за розмірами, ареалом, вподобаннями.

 Тепер ви точно знатимете, що динозаври мешкали не лише в Юрському періоді, а також в тріасовому та крейдовому.

Ще один плюс книжки детальні ілюстрації, наприклда зубів древніх істот, а ще цікаві порівняння: кархародонтозавр мав більше шести десятків гострих зубів, а довжина диплодока сягала сорока п’яти метрів – наче 5 автобусів, які вишикувалися у київському заторі.

Цікаві казки

 

365 казок на ніч

Для дітей 3-8 років

Щоб уникнути проблем із вибором книжки, можна взяти одну, але з 365 казками. Щовечора перед сном (і не тільки) ви зможете читати малечі нову історію, яких вистачить аж на цілий рік. Вражає? З такою гігантською збіркою казок у вас більше не виникатиме питання, що читати сьогодні.

Казки короткі і легко запам’ятовуються. Їх доповнено мальовничими ілюстраціями, які дитина з радістю розглядатиме, поки ви читаєте. «Чарівна сопілка», «Скік та Стриб» «Петрик маленький» «Паровозик Нікоша», «Чому не всі жовті плавають?», «Лист з доставкою», «Їжачок готується до зими» — це лише маленька частинка історій з книжки. Завдяки казкам ваш малюк почне розуміти, що таке добро і зло, опановувати важливі життєві цінності, навчиться співпереживати героям і, головне — спатиме спокійно.

 

Велика книжка пригод Незнайка та його друзів. Книжки 1 і 2

Микола Носов

Для дітей 3-10 років

На книжках Миколи Носова виросло вже не одне покоління дітей. І досі твір не втрачає своєї популярності. Нещодавно видавництво «Рідна Мова» під палітуркою зібрало справді велетенську кількість історій про Незнайка та його друзів. Понад 600 сторінок захопливих і смішних пригод.

Подорож на повітряній кулі, відкриття нового міста, знайомство з його жителями, здобуття потрібних навичок і вмінь, сльози, смуток і багато веселощів — з Незнайкою буде цікавенно.

 З цією книжкою дитина не лише розважиться, а почерпне багато цікавих наукових фактів, дізнається про принципи побудови нестандартних і таких, що випереджають свій час, механізмів. Ілюстрації допоможуть уявити світ Незнайки.

Пітер Пен

Джеймс Метью Баррі

Для дітей 6-12 років

Ця казка також стала класичною. Але в новому виданні її доповнено надзвичайними ілюстраціями, які зробив Петер Ухнар. Історія Джеймса Метью Баррі переносить до фантастичної країни Нібиландії.

Якось Венді, Джон і Майкл залишилися самі вдома, а їхні батьки пішли в гості. Уночі до дитячої кімнати залетіли Пітер Пен і фея Дінь-Дінь. Пітер розповів, що він утік з дому і вирішив ніколи не ставати дорослим. Тепер він живе на надзвичайному острові разом з іншими загубленими дітлахами. Хлопець пропонує дітям полетіти з ним на справжній острів чарів і див — на Нібиландію.

Разом із героями читачі зможуть насолодитися веселими забавами, політати в небі, поговорити з зірками, потоваришувати з феями та перемогти піратів. Здається, що ця книжка втілює всі найзаповітніші дитячі мрії у життя. Відчувається особлива магія та безтурботність.

 

Пригоди

Артеміс Фаул

Йон Колфер

Для дітей від 9 до 14 років

 Історія про 12-річного хлопця-вундеркінда з Ірландії — Артеміса Фаула. Він нащадок кримінальних геніїв. Його батько зникає за дуже незрозумілих обставин, а мати через це просто сходить з розуму. Артеміс знаходить докази існування цивілізації міфічних істот — ельфів, фей і гномів. Утім, він не просто радіє, що зможе познайомитися та потоваришувати з ними, а хоче використати їх та вибити з них золото. Світ ельфів технологічно набагато розвинутіший за людський. Та це не заважає Артемісу наробити галасу тут. Хлопець знаходить їхню священну книгу, розшифровує мову та викрадає ельфійку.

Звісно, головний герой нагадує поганця, але лише завдяки блискучому розуму і кмітливості він здобуває перевагу над чарівним і надзвичайно розвиненим народом. Сюжет дуже динамічний і достатньо нестандартний для дитячої книжки, але він 100% приверне увагу своєї аудиторії.

Якщо ваше чадо складно всадити за читання, тоді, можливо, ви віднайдете шлях через фільм. На основі «Артеміса Фаула» минулого року вийшла кінострічка, тому можна паралельно читати та дивитися. А ще цікаво порівнювати книжку та фільм, відшуковуючи відмінні епізоди.

До речі, українською мовою видано ще й продовження історії про пригоду в Арктиці.

Енциклопедії

Чого не вчать у школі. Відповіді на найважливіші питання в інфографіці

Для дітей шкільного віку

У школі, очевидно, не можуть всьому навчити, адже для входження у світ потрібно багато практичних навичок, а не лише знання в межах програми. Це нормально, що батьки хочуть, аби їхні чада виросли розумними, розсудливими, співчутливими, успішними, здоровими і, звісно ж, підготовленими до реального життя. Але як цього досягти?

У цій книжці дітлахи віднайдуть відповіді на найважливіші питання в інфографіці, а саме:

  • як спланувати справи та все встигати;
  • як працювати в команді;
  • які емоції ми відчуваємо;
  • для чого потрібно бути здоровим;
  • чим шкодять цигарки, алкоголь та наркотики;
  • як зрозуміти батьків і допомогти їм зрозуміти мене;
  • як знайти своє покликання;
  • як визначити свою ціль і досягти її;
  • для чого потрібне критичне мислення;
  • як вигадати та створити щось нове;
  • як збирати гроші та що таке бюджет.

Порушені теми надзвичайно важливі та корисні. Книжка допоможе дитині розвинути емоційний інтелект, зрозуміти себе та інших, опанувати навички комунікації та самоорганізації, збагнути цінність життя та власного здоров’я. Всього до «Чого не вчать у школі» ввійшло 40 інфографік, кожна з яких спрямована на формування певних корисних навиків.

Маленькі дослідники. Світ машин

Олена Давидова-Харвуд

Для дітей 3-6 років

Це нове видання з серії «Маленькі дослідники», де відкривається  дивовижний світ машин та техніки.

Які різновиди міського транспорту? Як рухаються потяги? Що влізе у кузов пікапа? Яка техніка з’являється у місті з випаданням снігу? Яка основна машина на будівництві? Яка довжина пожежного шланга? Чому морозиво у фургончику не тане? Який транспорт потрібен для кемпінгу та відпочинку? Завдяки чому літають гелікоптери та літаки?

З цієї книжки малята дізнаються все про фермерську техніку, рятувальні та будівельні машини, службові автомобілі, метро та автобуси, літаки та гелікоптери, водний транспорт та легкові автівки. Тут понад 30 віконець, що, немов магнітом, притягують своїми цікавинками всередині.

Тіло ззовні. Тіло зсередини (комплект із 2 книг)

Для дітей від 3 до 8 років

Комплект корисних та інтерактивних книжок від видавниицтва #книголав прослужить довго: спочатку дитина буде просто розглядати малюнки та знаходити знайомі органи, пізніше зможе користуватися як посібником на уроках біології. Як працює наш мозок, як людина росте від немовляти до дорослого, як кров рухається по нашому організму? Що відбувається з організмом під час сну – на ці запитання знайдеться відповідь у двох книжках видання.

Зайде дітям і формат віконечок.

Арт-енциклопедії для дітей (комплект із 6 книг)

Арт-енциклопедії для дітей (комплект із 6 книг)

Діана Гуттс Астон

Для дітей від 3 до 12 років

Діти у різному віці можуть розглядати ці енциклопедії і весь час знаходити нові та цікаві деталі. Які бувають яйця, з яких найдивніших матеріалів роблять гнізда, у тому числі підземні, де черепахи відкладають яйця, як сонцевик каштаноокий робить кладку личинок – вся інформація знайдеться у комплекті книжок.

Готуйтеся: дитина після знайомства захоче взяти до рук олівці або фарби та відтворити архітектуру гнізда або перенести в альбом візерунок каменю.

У міста є я

Ірина Озимок

Для дітей від 7 до 12

Авторка  відома як засновниця саміту мерів та координаторка  програм місцевого економічного розвитку. Її книжка – це 13 розділів про те, як функціонує місто, звідки береться вода в крані, як грамотно розпорядитися бюджетом міста. Здається, що це видання мають вивчати в школі, щоб учні стали свідомими громадянами і обирали очільників свідомо, а не за гречку.

Ірина знає про що пише – вона відвідала понад 100 міст і точно знає як треба організовувати міське господарство.

Не буде перебільшенням назвати книжку екологічним виданням, адже тут радять економити воду та енергію, використовувати велосипед та сортувати сміття.

Дитина може долучитися до змін, показати приклад сусідам та запропонувати свій план меру. Почнемо зміни прямо зараз?

Мої гроші. Як розумно витрачати, заробляти і заощаджувати кошти

Джейн Бінгем, Голлі Бейсі

Для дітей ід 5 до 13

 Вас втомили постійні вмовляння дитини «Купи мені та купи!»? Щоб позбутися цього, варто пояснити їй, як розумно витрачати, заробляти та заощаджувати гроші.

Книжка Джейна Бінгема та Голлі Бейсі буде цікавою для дітей різного віку, адже розкриті питання розраховані на їхнє дорослішання та поступове навчання. Як з’явилися гроші та для чого вони потрібні, як підрахувати свої видатки та доходи, як правильно розрахувати бюджет, які можливі варіанти підробітку для підлітків, що таке оплата в застосунках, як оминути небажаних витрат в іграх, як заощаджувати, що таке покупки та продажі онлайн, що таке зарплата та студентська стипендія, у чому вигода знижки, як платити рахунки та орендувати житло — про це та багато інших практичних питань читачі довідаються у «Мої гроші». 

Корисну інформацію виділено більшим чи іншим шрифтом та яскравими кольорами, що змушує зосередити увагу на цьому фрагменті. А ще тут є бліцтести, які допоможуть у засвоєнні матеріалу, нотатки з різноманітними розрахунками, поради для розумного заощадження коштів, ідеї для розваг і подарунків тощо.

Детектив

Розбишацький детектив. Справа брата-незнайомця

Діана Мельникова

Для дітей 10+

Діана Мельникова створила запальний детектив, де сучасні школярі допомагають поліції розслідувати справжні злочини. Хто вони? Леся Дика та Сергій  Василевський. Їх не назвеш типовим детективним тандемом, бо жоден із них не є професіоналом, однак вони обоє володіють певними навичками, а тому серед них немає явного лідера, як у відомому дуеті Шерлок Голмс і Джон Ватсон.

У цій книжці Леся та Сергій мають розв’язати заплутану справу — встановити, чи брат їхнього товариша, який колись пропав безвісти у горах Грузії, а тепер несподівано знайшовся, це справді його брат, а не аферист. Коли до справи беруться «розбишацькі детективи», то від їхнього пильного ока ніхто не уникне. Чи вдасться їм розплутати цю справу? Цей незнайомець — брат чи шахрай? На що готові дітлахи, аби дізнатися правду? Сюжет здатний заінтригувати та тримати в напрузі до останньої сторінки.