Феміністки, бунтарки, інакші: що придбає на Книжковому Арсеналі Анна Топіліна, авторка «Люби без ілюзій»

До старту Книжкового Арсеналу залишилось менше тижня, тож нам цікаво зазирнути у вішлісти письменників, блогерів та книголюбів. Сьогодні своїм переліком фаворитів ділиться Анна Топіліна, письменниця, перекладачка, авторка бестселеру «Люби без ілюзій». А ви вже склали свій перелік книжкових фаворитів?

Хто планував познайомитися з Анною Топіліною особисто, нагадуємо, що у авторки заплановано дві події на Книжковому Арсеналі:

  • 25 червня (15.00 – 15.45) відбудеться презентація книжки «Люби без ілюзій: Як звільнитися від токсичних стереотипів і побудувати здорові стосунки».
  • 26 червня (13.15-13.45) пройде автограф-сесія Анни Топіліної.

Дівчина, жінка, інакша

Бернардін Еварісто

У романі англійської письменниці, за який вона отримала Букерівську премію, – історії 12 жінок: феміністки, покірні дружини, учениці та вчительки, білі та африканки.

Цей роман про життя Африканок у Лондоні  називають «потоком свідомості», адже розділові знаки для відокремлення прямої мови відсутні.

На читача чекає декілька сімейних саг в одній книзі та післясмак з надії та натхнення.

Фемінізм і місто

Емма Антонюк

 

Іронічний комікс «Місто та фемінізм» намальований на основі популярних колонок журналістки Емми Антонюк, авторки портал «Гендр в деталях». Всі події  в мальописі – більш ніж реальні наслідки наших гендерних стереотипів.

У головних ролях:  політики-сексисти, пластичні хірурги, голлівудські режисери,  продавці декоративної косметики, порівняльні таблиці різних можливостей  чоловіка та жінки.

Щоденник мотоциклістки. По всій Європі з Сатанеллою (жовта)

Клер Шерідан

Клер Шерідан, кузина Вінстона Черчіля, у 20-х роках об’їхала Україну на мотоциклі та написала цікавий тревелог.

У Лондоні обговорювала вчинок Клер та закидали їй, що вона «шпигує на користь більшовиків», пропагує  кохання поза шлюбам та мали романи з високопоставленими більшовиками.

Її життя – це виклик британським традиціям та подіям, які траплялися на початку минулого століття на території України. І навіть зараз, через сто років викликає захоплення  маршрут мандрівниці: почала у Луцьку, а закінчила в Криму.

Бунтарки: нові жінки і модерна нація

Уклала Віра Агєєва

У збірці аналізується «жіноче питання» у творчості українських письменниць: фемоптика Лесі Українки, просвітництво Олени Пчілки , споглядальний фемінізм Ольги Кобилянської, Ірини Вільде та інших.

12  історій про життя та творчість найбільш знакових українських авторок, які вийшли у піблічний простір, створили конкуренцію на ринку праці, почали боротьбу за політичні права.

Орден Мовчальниць

Катерина Калитко

 

Катерину Калитко пише дуже гострі та точні вірші. У збірці «Орден мовчальниць» поетка з Вінниці показує, як потреби жінок ігнорують, але інсталюють їм «базові налаштування» «мусиш, треба, що люди скажуть».

Мовчання – це примус та неможливість відмовитися від стереотипів та бути безкоштовним додатком до «не мужчина, не друг і не воїн – то чи й досі людина». Сама Катерина так пояснює задум своєї мінорної збірки: «Книжки в моєму світі належать до вічних цінностей, вони потрібні різними, і непростими також – аби люди в складні часи могли почуватися в них несамотньо».