Фабрика бестселерів: добірка найкращих книжок від видавництва #книголав

А ми зробили добірку новинок та хітів від #книголава – сучасного українського видавництва, у якого що не книжка – то подія та бестселер. Видавництво знайомить українців з Бакманом, Верноном, Еґер та іншими хітмейкерами.

Зараз гарна нагода придбати книжки зі знижками та виграти річний запас книжок.

Всі подробиці тут.

Зафейсбучені. Як соціальна мережа штовхає світ до катастрофи

Роджер Макнамі

Роджер Макнамі відомий у США венчурний інвестор, який свого часу володів 1% акцій Фейсбуку, багато радив Цукербергу та привів в компанію операційну директорку Шеріл Сандберг.

В книзі ми прослідковуємо складний шлях Макнамі: від захоплення соціальною мережею до тривоги за її відповідальність та вплив на економічне та політичне життя не лише США, а й всього світу. Головна проблема в тому, що керівництво Фейсбуку бачить себе платформою, а не медіа-компанією, а значить не несе відповідальності за те, що в ньому пишуть треті особи —  а це можуть бути заклики різати іновірців як у М’янмі.

Автор препарує скандали, коли передвиборчі технологи скористалися незахищеністю особистих даних та безконтрольно таргетували на користувачів політичну рекламу. Окремо він зупиняється на особистості Цукерберга, який поєднує в собі три іпостасі: бос, рок-зірка та культовий лідер. А це досить небезпечно, коли думками, настроями та, зрештою грошима мільйонів людей управляє одна людина

Міс Ґрем. Кулінарна книга шпигунки

Селія Різ

Жіночий шпіонський роман – так пише західна преса про першу дорослу книгу британської письменниці Селії Різ. Дія роману проходить після закінчення Другої Світової війни. Головну героїню – британську вчительку Едіт Ґрем призначають керувати відновлення шкіл в північній Німеччині. Але насправді головна її місія полягає в пошуку слідів колишнього коханця — графа Курта фон Стабенова, який відповідав за нацистську програму евтаназії. Після Нюрнберзького процесу країни-переможці буквально змагалися за найкращих вчених.

Едіт Ґрем секретну місію виконує не одна – їй допомагає американська журналістка, угорська розвідниця та британська офіцер. Для таємного листування вони використовують систему шифрів з використанням кулінарної книги.

Як виходити заміж стільки разів, скільки захочете

Ірена Карпа

Іронічний нон-фікшн від Ірени Карпи сповнений гумору, стьобу та впевненості, що кожна з нас заслуговує на щастя – в парі чи без неї.  Карпа дуже відверто пише про свої три шлюби та романи без продовження. В книзі повно порад, наприклад така екзотична, як цілувати себе в плечі – так бразильці заряджають себе хорошим настроєм на весь день.
 Але ось ці три заповіти від Карпи треба роздрукувати та повісити на видному місці:

  • «Якщо вона сама не знає, який мужик їй потрібен, то Всесвіт і поготів не здогадається.» ⠀
  • «Насправді в славнозвісного шарму парижанок і легкого виходу заміж є один спільний секрет. Це – Мистецтво Правильного Пофігу.»
  • «Рецепт правильного пофігу простий і неодноразово тут згаданий: бути зайнятою собою і кайфувати від свого життя».

Пульсація

Бен Елтон

Бен Елтон – британський сnендапер, сценарист, письменник та автор 17 романів. У його дуже смішному романі «Пульсація» герої змагаються за перемогу у пісенному шоу. Для продюсера шоу Келвіна Сіммса, цей сезон шоу особливий, адже він заключив парі з колишньою дружиною і якщо програє – то залишиться без статку.

 В кінці книги говориться, що до 2050 року кожен стане або поп-зіркою, або зіркою власної реаліті-телепрограми. Перевіримо?

Знайди мене

Ф.Дж.Вернон

Напружений трилер в центрі якого зникнення чоловіка Ґрей Ґодфрі.

Жінка прокидається після різдвяної вечірки, але похмілля заважає згадати все, що було напередодні.

Це вже не вперше жінка напивається до нестями. Може він втік, бо їхній шлюб вже давно дав тріщину. Автомобіль чоловіка було знайдено, але його самого – ні. Єдина ниточка – чи то повідомлення чи погрози незнайомки Енні, яка знає, де зникла «друга половина».

В родині перспективного політика та мажорки Ґрей виявилося багато секретів і один з них алкоголізм  жінки. Але попри все їй доведеться брати себе в руки та проводити розслідування. Фінал вас точно здивує, як і суперсила автора робити злодіїв досить симпатичними.

Ми проти вас

Фредрік Бакман  

Фредрік Бакман  — справжній хітмейкер. В його доробку успішні романи «Чоловік на ім’я Уве», «Моя бабуся просить їй вибачити» і «Брітт-Марі була тут», які розійшлися по світу мільйонними тиражами.

В новій серії «Ведмеже місце» події відбуваються у вигаданому містечко Бйорнстад. Відкриває цикл «Ведмеже місто» — напружений роман про п’янкий смак перемоги й гірку болючість поразки. Головні герої тут — вже не люди похилого віку, як ми звикли, а підлітки, які живуть хокеєм.

«Ми проти вас» – продовження історії про мешканців суворого північного містечка Бйорнстад. Після трагедії, до якої виявився причетним зірка місцевої юніорської хокейної команди, все у містечку Бйорнстад пішло шкереберть – мешканці поділилися на два табори, а медіа рознесли подробиці трагедії по всій країні.

Зваблення їжею з українським смаком

Євген Клопотенко

Український шеф-кухар Євген Клопотенко потрапив до списку 50 Next — переліку людей, які найбільше впливають на майбутнє світової гастрономії. Євген перемагав у кулінарних шоу, відкрив модний ресторан, міняє якість харчування школах та видав вже дві книжки з рецептами.

Чому ці книжки особливі? Бо у «Звабленні їжею з українським смаком» зібрані давно забуті рецепти, від читання яких отримуєш насолоду ще до приготування страв. А ще у Євгена зі стандартного набору продуктів виходить щось просте, смачне та швидке: як-от гречаники, риба з фенхелем чи пісний борщ.