Десять новинок для довгих великодніх вихідних

Готуйте паску, ковбаску, крашанки й добру книжку, бо серед зустрічей з родиною можна викроїти трохи часу й на читання. У нас тут десяток новинок щойно з друкарні готові розділити ваш великодній настрій.

Мати свою книгарню – про це мріє чимало книголюбів, та чи насправді все так чудово, як здається? «Щоденник книгаря» – розповідь справжнього власника букіністичної книгарні в Шотландії. Є тут і про вдалі дні, і про ті, коли крамницю було б вигідніше залишити зачиненою. Колоритні персонажі, специфічні і дуже рідкісні книжки, бестселери, які ніхто не купує, всюдисущий Amazon, фестивалі та письменники – тут цього вдосталь. Хочете мати власну книгарню? Спочатку прочитайте цю книжку.

Холодний скандинавський трилер про захололі справи зникнення жінок: Катаріни та Надії. Минуло понад двадцять років. Надія вийшла з вечірки, посварившись з хлопцем, і більше її ніхто не бачив. Катаріна залишила на кухонному столі папірець з цифрами, розшифрування яких не піддається криптографам, і немов у воду канула. Чи поєднує їх щось, окрім провінційного норвезького містечка? Керівник відділку Вістінг намагається це з’ясувати, бо вже багато років справа Катаріни не відпускає його.

Продовження шаленої чаклунської серії про дівчину-воїнку та хлопця-чаклуна. Які там ілюстрації! Відьмацька загроза знову зависла над чарівним лісом та фортецею воїнів. Магічні істоти нищать все на своєму шляху без жалю. Бажана, попри те, що воїнка, володіє чарами, маг Зар же потрапляє під вплив відьомської плями на своїй руці. Чи судилось підліткам з двох ворожих зустрітись знову? Так, адже саме вони мають виступити проти прадавнього зла, яке прагне помсти за століття вигнання.

В житті не бракує моментів, про які ми потім шкодуємо. Британський журналіст Том Філліпс зібрав найбільші помилки (це я пом’якшую, щоб не вживати міцне слівце) в історії людства. Що ж, приправлені англійським гумором, ці катастрофічні випадки і серії інцидентів виглядають не так страшно. Але як же можна було так про**ати критично важливе? Дуже просто, адже ми продовжуємо багатовікову традицію скоєння дурниць і злочинів проти здорового глузду. Як це впливає на все людство? Не найкраще.

Пошук сенсів та намагання досягти гармонії – «Високі Гори Португалії» – книжка про любов і втрату, віру і надію. Три долі шукачів химерно переплетуться у вигадливе полотно неймовірного тексту. Хтось полюватиме за артефактом, хтось натрапить на несподівані зв’язки, а хтось розчиниться у медитативності гірських вершин. Кожен з них знайде щось своє. У вас не вийде просто читати цю книжку, вам доведеться розгадувати її, проживати з нею дні та вечори і відкривати щораз нові грані, щоб підкорити Високі Гори Португалії.

Продовження бестселера про жіноче здоров’я від лікарки та популярної інстаблогерки Наталії Зубарєвої. Вона систематизувала інформацію про ПМС, вагітність, роботу з імунітетом та ранню сивину у простий для розуміння посібник, розрахований насамперед на жіночу аудиторію, та й чоловікам є, що почитати, зокрема тут чимало інформації про облисіння, стреси, «пивний животик»… Авторка дає надію тим, чиї хвороби раніше вважались невиліковними, та вчить не легковажити власним здоров’ям.

Червоні кеди – символ дружби навік. Четверо подруг створили клуб червоних кедів і заприсяглись назавжди зберегти дружбу. Та чи витримає вона випробування відстанню –  одна з дівчат з батьками переїжджає до Берліна. Невдовзі подругам випадає можливість відвідати її у Берліні – це вирішить конкурс. Хто переможе – дівчата в червоних кедах чи каста Модних? Багато пригод, яскраві антигерої та міцна дружба – ось ідеальний рецепт підліткового чтива від іспанської письменниці.

Роман – мільйонний бестселер, що має надзвичайно високий рейтинг на Goodreads. Квоте – рудий хлопець, в жилах якого тече магія. Він має стати чаклуном неймовірної міці, та ще не підозрює про це. Він зростає посеред мандрів, його дитинство не те, щоб геть безтурботне, але й не нещасливе. Та один день руйнує його світ – мандрівний табір спалили, усіх убили. Квоте зовсім сам і мусить боротись за життя. Та незабаром він дізнається те, що змушує інших тремтіти, про того, хто може вимовити ім’я вітру.  

Насправді ця книжка не тільки для дітей (хоча насамперед для них), вона для всіх, хто хоче краще розбиратись в мистецтві, але поки що знає… майже нічого. Було б бажання! Автор у коротких текстах, інфографіках та інтерактивних блоках показує, що мистецтво всюди. Він запросить у мандрівку епохами та продемонструє найвизначніші шедеври, якими захоплюються мільйони. Можливо, йому вдасться пробудить у вас приспаний талант та надихнути на творчість.

Видавництво «Академія» презентує третій прозобукет – збірку короткої прози для підлітків. У «Ще не в курсі, але….» немає схожих оповідань, кожне з них відкриває нову грань непростого перехідного віку. На роздоріжжі між дитинством, у яке вже не повернутись, та дорослим життям, до якого тягнеться звивиста стежка, герої борються з собою та з усім світом за право бути такими, як є. Підлітки віднайдуть у персонажах щось від себе, а дорослі згадають, як все це було у них. 

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

322 thoughts on “Десять новинок для довгих великодніх вихідних

    Добавить комментарий