Добірка щастя: книги, що надихають і допомагають бути собою

Про щастя можна говорити безкінечно, кожен із нас по-своєму його шукає і підтримує у житті. Яке воно, ваше персональне щастя? Якщо у вас замість чіткої відповіді виникло запитання «чи дійсно я зараз щасливий?», тоді ця добірка останніх новинок допоможе вам повернутися у русло власної гармонії і по-новому подивитися на світ. Гайда виконувати завдання №5 літнього бінго!

Правила мислення. Персональна інструкція на шляху до кмітливості, мудрості й щастя

Річард Темплар

Всі першокласні філософи та новатори мали незалежне мислення, не боялися засудження і досягали бажаного. Як стати одним із них? Як не боятися бути дійсно мислителем і відкривати нові ідеї і смисли, а не накопичувати і повторювати досягнення інших? Про це більш детально розповість Річард Темплар, автор кількох бестселерів, у своїй новій книзі «Правила мислення». 

Автор переконаний: можна скільки завгодно колекціонувати класні цитати мудрих філософів, однак натхнення і бажання діяти ніколи не з’явиться. Його книга про правила мислити ефективно доводить, що персональна трансформація може відбутися лише якщо почати слухати себе, свої потреби і відстоювати свою точку зору. 

«Правила мислення» – це поради, які допоможуть навчитися приймати самостійно важливі рішення, не боятися проблем, і дивитися на них як на можливості росту. Чим це не щастя?

37 буддійських штук. Як пережити бентежні часи   

Ольга Корнюшина

Сьогодні іноді здається, що аби бути щасливим, потрібно стати щирим буддистом і відмовитися від всього на світі. Однак це зовсім не там. У своїй новій книзі «37 буддійських штук» Ольга Корнюшина розповість про найголовніші поради, які чудово підійдуть всім.

Авторка переконана, що один із найважливіших інгредієнтів щастя – це вміння правильно реагувати на життєві труднощі і знаходити сили рухатися далі. Ольга Корнюшина, з власним багаторічним досвідом медитації та професійним зацікавленням у практичній психології, у книзі «37 буддійських штук» розповідає про важливі аспекти, які допомагають навчитися балансувати свій психоемоційний стан і правильно ставитися до життєвих викликів. Що для цього потрібно? Авторка пропонує по-іншому подивитися на такі важливі речі, як усвідомлення цінності власного життя, вміння не зациклюватися на критиці, оцінювати ситуації більш широко, розуміти на що варто звертати увагу, а що – уникати. Книга «37 буддійських штук» переконає кожного, що спокій – це не вроджена риса характеру, а навик, який можна розвинути. Про те як – далі в книзі.

Життя як простір стосунків

Ігор Калінаускас

Один із беззаперечних інгредієнтів особистого щастя – це нести повну відповідальність за свої дії. Як цього досягнути – розповість Ігор Калінаускас, адже він переконаний, що кожна людина може стати господарем свого життя, зробити його кращим і щоденно насолоджуватися процесом досягнення задуманих цілей.

Його нова книга «Життя як простір стосунків» пропонує іншу перспективу на такі болючі всім теми, як наша залежність від зовнішньої критики, страх реалізувати задумане, і найголовніше – невміння будувати гармонійні стосунки з іншими. Ігор Калінаускас показує, що лише власний вибір побороти всі ці труднощі робить життя гармонійним, а вміння спілкуватися з іншими, думаючими і натхненними людьми, стає ключовим інгредієнтом у власній творчості. 

На сторінках «Життя як простір стосунків» розкривається тема як правильно спілкуватися, пояснювати свою точку зору, контролювати діалог, вміти спостерігати за всіма процесами обміну думками, а ще – розуміти, які саме нюанси надихають на створення нових ідей і дають сил на їхнє втілення. 

Несподівана радість звичайності

Кетрін Грей

Авторка відомих бестселерів «Несподівана радість самотності» та «Несподівана радість тверезості», Кетрін Грей, у своїй новій книзі «Несподівана радість звичайності» розкриє власні перевірені правила як отримувати від життя більше задоволення, перестати оглядатися на думки інших та порівнювати свої досягнення із ще більшими успіхами всіх довкола.    

Що на її думку є найбільшою перешкодою до віднайдення життєвої радості? Кетрін Грей переконана: головне правило дорослого життя полягає у відсутності чітких і однакових критеріїв успіху, щастя та будування кар’єри, які б пасували всім. Оскільки ми про це часто забуваємося, і починаємо боротися з власними ж уявленнями як стати успішним, книжка «Несподівана радість звичайності» допоможе не просто пригальмувати, а змінити своє ставлення до всього, що відбувається в житті, і знайти приводи для радості, навіть, якщо робочий день виявився дуже складним.       

Сім принципів щасливого шлюбу

Джон Готтман, Нен Сільвер

Щасливий шлюб – це не дар божого провидіння, а вміння правильно працювати над стосунками. Багаторічні дослідження відносин у парі Джона Готтмана та Нен Сільвер лягли в основу їхньої нової книги про принципи гармонійного шлюбу. Автори переконані, що в основі щасливих стосунків лежать особисті звички пари, вміння спільно планувати, вчасно виявляти проблемні ситуації і цінувати індивідуальність партнера.

Аби зберегти стосунки, вони закликають читачів взяти відповідальність за спільне майбутнє у свої руки, віднайти сильні сторони пари, підтримувати мрії один одного і навчитися виявляти перші дзвіночки конфліктних ситуацій. На сторінках книги «Сім принципів щасливого шлюбу» автори доводять чому глухого кута не існує, однак партери часто не розуміють ані власних потреб, ані потреб іншого.

Поради, описані в книзі, допомогли для 60% читачів переосмислити і покращити стосунки в яких вони перебували, тому чому б не спробувати й собі?

Ічіґо-Ічіє. Японське мистецтво проживати незабутні моменти

Ектор Гарсіа, Франсеск Мірал’єс 

Мистецтво цінування кожного моменту, або «Ічіґо-Ічіє», – це продовження відомої книги «Ікігай», гармонії по-японськи, яка допомагає розвити власний творчий підхід і зрозуміти що нам всім заважає реалізовувати задумане.

Книга допоможе розібратися в собі і зрозуміти власні інгредієнти щасливого життя, замість того, аби приміряти чужі варіанти. А що для цього потрібно? Як наповнити його глибоким значенням? Автори книги «Ічіґо-Ічіє» стверджують: необхідно почати із себе, чіткого розуміння своїх потреб і бажань, спланувати кроки для їхнього здійснення. На прикладі відомої всім чайної церемонії і її важливих атрибутів, Ектор Гарсіа та Франсеск Мірал’єс пояснюють чому важливо звертати увагу на власні дії, а не жити на автоматі, як навчитися прислухатися до власних емоцій і вміти використовувати внутрішні орієнтири, не боятися майбутнього і відпустити минуле. 

На 10% більше щастя

Ден Гарріс

Якщо вам здається, що для того, аби бути щасливим потрібно кардинально змінити спосіб життя, тоді Ден Гарріс переконає вас, що це не так. Будучи відомим журналістом, і шукаючи натхнення у сотнях різних тем і життєвих сюжетах, автор в результаті прийшов до власного розуміння що не в ідеальній кар’єрі починається щастя, а набагато глибше. В собі. 

На сторінках своєї книги «На 10 % більше щастя», автор розкриє свою точку зору на те, як йому вдалося стати щасливим. Ден Гарріс переконаний – щастя це завжди щось особисте, внутрішнє, і рідко визначається зовнішніми атрибутами, навіть якщо це блискучі злети чи нищівні падіння в кар’єрі. Це глибоке і більш тривале відчуття гармонії, яке може розвинути кожна людина різними способами. Як дійшов до цього відчуття автор? Медитуючи.

Ден Гарріс на сторінках книги ділиться досвідом як медитація стала незмінною частиною його життя, і як допомогла розставити абсолютно інші пріоритети, знайти внутрішній спокій і познайомитися із собою.

Крішнаджі Чотири священні секрети

Прітаджі, Крішнаджі

Нові дослідження людського мозку і нервової системи з кожним разом доводять, що наш внутрішній стан впливає на сприйняття світу більше, аніж людина сама може це усвідомлювати. Як жити наповнено, щасливо і гармонійно?

Сучасна школа філософії та медитації Прітаджі та Крішнаджі – це багатовікова мудрість розуміння своїх внутрішніх переживань, потреб і бажань. Їхня нова книга «Чотири священні секрети» має на меті допомогти своїм учням знайти власний смисл життя, перебувати у гармонійному стані, та розвинути вміння прислухатися до себе, а не переслідувати цілі, нав’язані суспільством.

Книга «Чотири священні секрети» – це дивовижні життєві історії, безліч підказок та інструментів, які допоможуть відкрити глибоку мудрість проживати сповна кожну мить свого життя, і не боятися наповнювати його креативністю, натхненням і щастям.

Незламність. Як закласти міцний фундамент спокою, сили та щастя

Рік Генсон, Форрест Генсон

Тривалий добробут кожної людини має основу, на якій тримаються всі бажання і їхня реалізація: це віра у власні сили і незламність, незважаючи ні на що. Рік та Форрест Генсон не лише показують що таке незламність, а й доводять: кожен, незважаючи на те де він є, може стати незламним. Головна теза чому автори книги у цьому переконані – це численні дослідження нейропластичності мозку, розуміння причин і умов за яких ми можемо досягнути бажаних змін. 

Автори легко доводять, що ми можемо змінювати власні упередження, світогляд, і що найголовніше – збудувати дійсно міцний фундамент, який допоможе жити повноцінно і зменшити рівень тривоги. Що для цього потрібно? Виконати рекомендації, вміщені у цій книзі.

Рік та Форрест Генсон пропонують ефективні методи, які допоможуть проаналізувати власні думки та реакції, припинити негативно сприймати інших та найголовніше: усвідомити що приносить спокій саме тобі. Це практичний посібник, у якому повно порад і життєвого досвіду про те, як розвинути 12 особистих цінностей, які ляжуть в основі нового майбутнього, закладуть міцний фундамент спокою, сили і щастя.

Компас емоцій. Як зрозуміти свої почуття

Ілсе Санд

Про емоції і їхній вплив на наше життя можна говорити безкінечно. Напевно тому відома письменниця і психолог Ілсе Санд написала ще одну чудову книгу про те як налаштувати свій компас почуттів. Авторка переконана: якщо ми навчимося розуміти емоції, то вирішимо 80 % своїх проблем. 

Чому вона така впевнена? Тому що пізнання світу починається з себе та власних емоцій, адже життя – це завжди емоції. Книга «Компас емоцій» допоможе зрозуміти як влаштований внутрішній світ кожної людини, як емоції виникають і чому їхній поділ на позитивні і негативні – це неправильно. Ілсе Санд доводить, що насправді немає табуйованих емоцій, чому гніву, страху і заздрощів не варто соромитися, і навіть більше – чому краще навчитися до них прислухатися. Розуміння цих простих істин допоможе не лише зрозуміти себе самого, а й змінити власний світогляд.

Книга Ілсе Санд – це безліч рекомендацій як розпізнавати і працювати з больовими точками, аби знайти власну гармонію і побудувати щасливе життя.

Авторка: Надія Скокова