Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1)

Уже триває активна підготовка видавців до Книжкового Арсеналу. Та не Арсеналом єдиним — поки до старту фестивалю залишається кілька місяців, ми зібрали інформацію про книжки, які щойно з друку і новинки, що незабаром з’являться.

Віват

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

Вахтанг Кіпіані «Справа Стуса»

Поет і Громадянин Василь Стус (1938–1985) не зміг побувати на презентації жодної зі своїх книжок. Бо в Україні його не друкували — збірки віршів ходили по руках у самвидавному вигляді, а публікували їх лише за кордоном. Участь у русі незгідних з русифікаторською й антиукраїнською політикою, активна правозахисна позиція двічі приводили Стуса на лаву підсудних — за статтею «Антирадянська агітація і пропаганда».

У цій книжці зібрано документи з шеститомної кримінальної справи, яка зберігається на полицях колишнього архіву КДБ УРСР у Києві (нині — Галузевий державний архів СБУ). Як і за що було заарештовано поета? Хто під час процесу намагався врятувати Василя Стуса, а хто зробив усе, щоб він назавжди зник за ґратами політичної зони на Уралі? До матеріалів 1980 року ми додали кілька публікацій, з яких читачі дізнаються про маловідомі факти життя, ув’язнення та загибелі одного з найбільш визначних не тільки українських, а й європейських поетів ХХ століття.

Бернард Рот «Візьміть за звичку досягати мети»

Талант і гарні ідеї — це лише одна частина рівняння. Наступний крок — це дія, яка допоможе досягти успіху. Бернард Рот доводить, що певні ідеї та дії допоможуть подолати внутрішні бар’єри, які ми зводимо самі, та здобути бажаний результат. 

Розкрийте свій потенціал за допомогою порад автора, який навчить вас:

  •  відкривати себе для нових знань і досягнень;
  •  перетворювати власні ідеї на успішні проекти;
  •  долати нерішучість і ухвалювати правильні рішення.

З цією книжкою ви матимете можливість пізнати себе, віднайти щастя та успіх!

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0
Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

Дуґлас Стоун, Брюс Петтон, Шейла Гін «Складні розмови: як обговорювати те, що хвилює найбільше»

Інноваційний «гарвардський метод», якому присвячено цю книжку, розвиває навички легкого спілкування, що допоможуть покращити подружнє життя, налагодити взаємини між батьками й дітьми-підлітками, зцілити душевні образи, які розділяють нас і навіть роблять ворогами. Тож дізнайтеся:

  • як розмовляти з колишніми;
  • як повідомити клієнта, що робота над його проектом триватиме довше й коштуватиме вдвічі дорожче;
  • як не звинувачувати, а, навпаки, перепросити.

Окрім досліджень, які стосуються проведення переговорів, ця книжка висвітлює питання з інших галузей: теорії поведінки організацій, соціальної психології та теорії спілкування.

Джексон Мак-Кензі «Psychopath Free. Як звільнитись від токсичних стосунків і не стати жертвою»

Зазвичай люди понад усе прагнуть гармонійних стосунків. Та коли стосунки перетворюються на суцільне катування, саме потерпілі будь-що прагнуть примирення, у такий спосіб завдаючи собі шкоди.

Ця книжка дарує надію на зцілення від токсичних стосунків. Автор, спираючись на власний досвід, пропонує систему методів, які допоможуть розпізнати руйнівні відносини не лише в особистому житті, а й у професійній сфері та відкритися до нового кохання і щастя. Запропоновані поради допоможуть подолати невпевненість, запобігти депресії, віднайти рівновагу. Замисліться над своїми стосунками та переконайтеся, що не стали жертвою маніпуляцій.

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0
Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

Андрій Кокотюха «Вигнанець і чорна вдова»

Весна 1909 року. Київський сищик Платон Чечель іде по сліду жорстокого убивці юних дівчат. Ним виявляється донька таємного радника з Петербурга. Згодом панянка гине за тих же обставин, що й її жертви. Тож впливові родичі звинувачують поліцейського в наклепі. Для всіх Платон стає вигнанцем. Єдиний вихід не опинитися на каторзі – це врятувати життя мільйонера фон Шлессера. Йому нібито загрожує молода дружина, що встигла здобути славу чорної вдови. Однак барон помирає, і це лише початок серії майбутніх холоднокровних убивств. Під підозрою всі спадкоємці — і навіть сам Платон… Вигнанець змушений розплутати клубок смертей та дізнатись, хто винен у злодійстві. Щоб не тільки запобігти новим злочинам, а й врятувати себе.

Себастіан Фітцек «Пасажир №23»

Дія психологічного детектива «Пасажир № 23» відбувається у відкритому морі — місці, ніби створеному для досконалого злочину. Дружина та син детектива Мартіна Шварца вирушили в круїз на лайнері й зникли. П’ять років по тому невідома жінка, пасажирка того самого судна, повідомляє, що знає дещо про його сина, який, можливо, залишився живим. Він вирушає в подорож як агент під прикриттям і дізнається, що на круїзних лайнерах щороку зникають двадцять три людини. І серед них — маленька дівчинка, що щезла на тому самому лайнері й знову з’явилася. З іграшкою його сина в руках…

Для шанувальників загадкових історій, моторошних таємниць і гострих відчуттів, а також всім, хто полюбляє якісні детективи з непередбачуваним фіналом. 

Себастіан Фітцек «Терапія»

Сюжет психологічного детектива розгортається навколо психіатра Віктора Ларенца, чия дванадцятирічна дочка зникає за загадкових обставин. Чотири роки по тому, нещасний батько втрачає надію повернути дочку і усамітнюється на невеликому острові. Але його спокій порушує хвора на шизофренію незнайомка, яка бачить дивні видіння з дівчинкою, що схожа на Вікторову доньку. Він починає курс терапії хворої, що поступово перетворюється на драматичне розслідування, сподіваючись дізнатися, що сталося з його маленькою Йозефіною…

Відчуйте терапію на собі, коли хвилі божевілля переплітаються з оманою та безжальною дійсністю.

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

Дара Корній «Місяцівна»

Терезу називають Місяцівною за незвичну зовнішність, бо таких, як вона, — альбіносів — називають людьми Місяця. Та вирізняє дівчину ще й крута вдача. Її мама Василина, прагнучи врятувати доньку після автомобільної аварії, передає їй старовинний оберіг — лунницю, що багато століть слугує оберегом жінок із давнього шляхетного роду Коморовських. Однак після цього життя Тереза кардинально змінюється: як настає повня щось лихе наче вселяється в неї — і дівчина приходить до тями за два дні на старому сокальському цвинтарі з кров’ю під нігтями та присмаком крові в роті. Щоб позбутися цього, Терезі доведеться пройти курс реабілітації в психлікарні, розплутати вузлики страшних родинних таємниць, зазирнути в очі власного майбутнього, повернути на місце чорне серця темного янгола та знайти своє призначення там, де гори підпирають небо.

Видавництво Жупанського

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

Себастіан Гаффнер «Черчілль. Біографія» (серія «Життєписи») Переклад з німецької Романа Осадчука

Себастіан Гаффнер /1907–1999/ – псевдонім знаного німецького журналіста, письменника, публіциста та історика Раймунда Претцеля, найвідомішого за книжками «Вінстон Черчілль» (1965), «Зраджена революція» (1969), «Самогубство Німецького Райху» (1970), «Гітлер. Примітки до біографії» (1978).

Попри те, що Гаффнер у своїх працях зосереджується переважно на темі новітньої історії Німеччини, зокрема Німецького Райху (1871–1945), він, усе ж, ніяк не міг оминути постаті сера Вінстона Черчілля, прем’єр-міністра Великобританії часів Другої світової війни. Неординарна особистість і харизматичний політик, заслуги якого у переломі ходу війни і подальшій перемозі союзницьких сил над країнами Осі важко, а то й неможливо, переоцінити, Вінстон Черчілль і досі викликає жвавий інтерес, а подробиці його життя і становлення політичної кар’єри можуть слугувати добрим прикладом людини, яка навіть на найвищих щаблях влади і у найважчі часи не зрадила ні своєї країни, ні себе, ні своїх ідеалів, що є надзвичайною рідкістю для великої політики, особливо якщо перебувати на вістрі доленосних подій, що змінюють хід світової історії.

Біографія, яку пропонує читачам Гаффнер, попри свою лаконічність, зображає Черчілля не лише як державного діяча і політика, але також як воїна, письменника, шукача пригод, надзвичайно багатогранну людину, одного з тих творців світової історії XX століття, які зробили наш світ таким, яким ми його знаємо.

Філіп Дік «Повне зібрання короткої прози» Том. 1 (серія Ad Astra) Переклад з англійської Віталія Корсуна, Ігоря Гарніка та Єгора Полякова

Вічно актуальна класика світової фантастики – перший том надзвичайно амбітного проекту, в якому видавництво планує видати всю коротку прозу Філіпа Діка за хронологією її написання. На щастя, нашому читачеві не варто зайвий раз представляти цього культового письменника і візіонера – за його творами знято безліч екранізацій, а доробком ідей надихається і ще довго буде надихатися не одне покоління письменників, художників, музикантів і, звісно ж, кінематографістів. До першого тому увійдуть оповідання, написані з 1947 по 1952 роки, серед яких такі і такі відомі за екранізаціями твори, як «Друга версія» (фільм «Крикуни») та «Час розплати» (фільм «Час розплати»).

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

Лукаш Орбітовський «Голова змії» Переклад з польської та післямова Сергія Легези

Лукаш Орбітовський є найкращим підтвердженням новітніх тенденцій все впевненішого входження довколафантастичної літератури у літературу загальну, оскільки на сьогодні цей письменник вважається одним із найпотужніших представників сучасної польської літератури. Багаторазовий лауреат багатьох престижних польських літературних відзнак, серед яких Літературна премія імені Єжи Жулавського, Премія імені Януша Зайделя, Літературна польська премія імені Стефана Грабінського та премія SFinks, Лукаш Орбітовський відзеркалює сучасні тренди гри на літературному полі багатьох жанрів – від горору і містики через соціальну драму та жорсткий реалізм, і аж до магічного реалізму та елементів глибокого психологізму.

Про Лукаша Орбітовського часто кажуть, що це польський Стівен Кінг, а сам письменник жартівливо називає себе «Люком Скайвокером польської літератури». Хай там як, але Лукаш Орбітовський один із найяскравіших представників сучасної польської літератури і вже невдовзі українські читачі самі зможуть у цьому пересвідчитися.

Комора

«Байдужість» Мартіни Бунди, Переклад з польської Дани Пінчевської

Для Розелі й трьох її доньок — Ґерти, Труди та Ільди — всі дороги ведуть у родинний дім в невеличкому селі Дівоча Гора. Де б вони не опинились, саме сюди повертаються по розраду та підтримку. Кожна з них шукає своє місце в світі у непрості часи, коли Польща тільки-тільки починає оговтуватись від страхіть Другої світової війни, щоб натомість зіткнутися зі страхіттями сталінізму. Але там, де інші ламаються, сестри йдуть уперед з гордо піднятими головами — плече до плеча, слід у слід, — залишаючи по собі чорні троянди і жалобні стрічки з написом «Від Байдужої».

Розворушивши чимало незагоєних ран центральноєвропейської пам’яті, Мартина Бунда зуміла створити захопливу сагу про жіночу солідарність всупереч усім лихоліттям Великої історії. Роман став у Польщі сенсацією і у 2018 році був удостоєний премії Gryfia за «найкращу книгу року, написану жінкою». Готуються до друку переклади в Німеччині, Чехії та інших країнах.

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0
Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

«Дівчина з ведмедиком. Доктор Серафікус» В. Домонтовича

Два найвідоміші твори В. Домонтовича під однією обкладинкою.

Захопливий і доволі екстраваґантний роман «Дівчина з ведмедиком» розповідає про кохання поміркованого учителя і його учениці-бунтарки. Однак це також блискучий приклад інтелектуальної прози про зміну культурних орієнтацій і трагічну розколотість людини, якій випало жити у кризову добу.

«Доктор Серафікус» — історія про дивакуватого й інфантильного професора-аскета, що проповідує своєрідний «донжуанізм навпаки»: бажання кохати всіх жінок і зректися будь-якої.

«Жертвам сниться велика воєнна перемога» Мілєнка Єрґовича Переклад з хорватської Ірини Маркової

До книги «Жертвам сниться велика воєнна перемога» увійшли написані впродовж 1993—1995 років есе, нариси та воєнні замальовки про війну у Боснії та Герцеговині або про події, які безпосередньо чи опосередковано стосувались цієї війни.

Змальовані автором картини, на перший погляд, видаються ірреальними, страхітливими, болючими, демонструючи усе, як є, без прикрас чи виправдань. Проте книга водночас сповнена надією. Надією на те, що рано чи пізно війна закінчиться, вигнанці повернуться додому, а жертви зможуть віднайти спокій.

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0
Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

«Місто з химерами» Олеся Ільченка

Перевидання відомого роману Олеся Ільченка про архітектора Владислава Городецького, виправлене і доповнене новими епізодами.

Основи

«Війна і Терпентина», Стефан Гертманс

Коли почалася Перша світова війна, Урбен Мартієн був ще юнаком, він лише завершив навчання у військовій школі, працював на заводі, а у вільний час малював. Свої спогади про дитинство, війну та велике кохання всього життя Урбен записував у щоденники, які заповів передати своєму онуку Стефану Гертмансу. 

Перечитавши щоденники дідуся, Стефан Гертманс, один із найпопулярніших сучасних бельгійських письменників, вирішив створити книгу. «Війна і Терпентина» вийшла друком у 2013 році, з цього часу роман став популярним у 16 країнах світу, а видання The Guardian пророкує, що книжка стане майбутньою класикою. 

Роман нагороджено Фламандською премією за літературу та престижною Нідерландською премією АКО. 

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0
Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

«Розхитаний світ. Зовнішня політика Америки і криза старого ладу», Річард Хаас

Річард Хаас, американський дипломат, доктор політичних наук, у минулому — радник Джорджа Буша-старшого, аналізує сучасний політичний стан у світі. 

Він називає наш світ розхитаним, адже опорні принципи світового порядку, встановлені після Другої світової війни, вичерпали себе. Нову епоху визначають глобальна загроза тероризму, ризик поширення ядерної зброї, проникнення кіберпростору в усі сфери життя і незворотні кліматичні зміни. Чому так сталося, і яку роль у цьому відіграють США, автор аналізує у своєму нон-фікшні.

«Євро та боротьба ідей», Маркус К. Бруннермаєр, Гарольд Джеймс, Жан-П’єр Ландау

Єврозоні вже 20 років, але досі Європейському Союзу не вдалося налагодити її ефективне функціонування. Низка криз в Греції, Ірландії, Іспанії та Італії змусили реформаторів провести ревізію системи.

Вчені Маркус Бруннермаєр, Гарольд Джеймс, Жан-П’єр Ландо проаналізували історію створення і розвитку Європейського Союзу, щоб з’ясувати джерело проблем і те, як з ними боротися. Автори впевнені, що справа у філософських відмінностях між країнами-засновницями єврозони, зокрема Німеччиною та Францією, відповідно вихід із кризи можливий лише, якщо поєднати обидва підходи. 

Аналізуючи економічне та історичне минуле Європи, автори книжки пропонують своє бачення дорожньої карти її майбутнього. 

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0
Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

Balcony Chic

Фотоальбом українських балконів від Олександра Бурлаки. 120-сторінкова книга «Balcony Chic» розкриє неоднозначну Україну: пластикову, дерев’яну, застарілу, сучасну, розмальовану, заставлену речами, озеленену, засклену, унікальну.

Олександр Бурлака задокументував унікальний архітектурний феномен, розповів історію про потворність і красу народного будівництва.

В кого на балконі не стоять лижі чи сноуборд, велосипед чи дитячий візок, скляні банки чи горщики для квітів? Від парковки для машини до басейну – з часом балкони стали справжнім об’єктом для експериментів.

Олександр Бурлака – художник та архітектор, який досліджує трансформацію архітектури в пострадянських країнах.

Soviet Modernism. Brutalism. Post-Modernism

Ця книга – нова історія українського архітектурного модернізму, вона пропонує свіжий погляд на радянську спадщину України.

Майже 2 роки над її створенням працювали фотограф Олексій Биков та дослідниця Євгенія Губкіна. Вони об’їздили всю Україну у пошуках об’єктів для книжки та підняли архівні матеріали. У книзі автори досліджують унікальність об’єктів модернізму в усіх його проявах: від предметів інтер’єру до генеральних планів міст.

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

Артбукс

Дотепна й мегасучасна книжка талановитої французької письменниці вже перекладена більш ніж на 20 мов нарешті вийшла українською! Настільна книга для маленьких чомучок пояснить незбагненну поведінку усіх батьків на планеті.

P.S.: Є підозра, що всі їхні вчинки ідуть з любові. Неймовірно!

Тепер в Україні можна прочитати багато цікавинок про одну з комп’ютерних ігор із найширшою аудиторією. Вперше українською виходить офіційна книжкова продукція про Minecraft, яка допоможе гравцям розширити свої знання та навички, а також дозволить маленьким фанам відволіктися від екранів та моніторів на цікаві завдання й загадки за допомогою стікер-буку.

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

«Велика книга про Тіло» Мінна Лейсі, ілюстрації: Пітер Аллен

4 велетенські розгортки «Великої книги» розкажуть і покажуть тобі дивовижі людського тіла від пальців ніг до кінчиків волосся. Розгортки детально пояснять усе про скелет, м’язи, серце й органи травлення, а ти точно відшукаєш щось, чого не знав про себе раніше. Наприклад, скільки кісток має доросла людина, а скільки щойно народжена? Яскраві ілюстрації не дадуть засумувати й зроблять дослідження веселішим!

«Енциклопедія DOCs. Історія транспорту» Стефані Леду та Стефан Фраттіні, Ілюстрації: Джесс Пауелс

Наша історія розпочалася дуже-дуже давно. Так само й історія живих істот планети Земля, а також винаходів людства! Серія енциклопедій DOCs вкотре доводить: історію можна розказати у простій та надзвичайно захопливій формі. Енциклопедія динозаврів покаже дитині основних представників найдревніших істот, як вони жили й які з них були найбільші, а які — найспритніші. Натомість історія транспорту пропонує читачам детальну й цікаву пригоду у світ нестримного руху людства уперед.

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0
Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

«Марсі та загадка Сфінкса» Джо Тодд-Стентон

Продовження історії хоробрих і магічних пригод родини Бурокаменів! Цього разу ми вирушимо у чарівну подорож до Єгипту разом із дочкою Артура на ім’я Марсі, що боїться не виправдати очікувань батька, адже дівчинка жахається темряви. Та страхові доведеться подивитись в обличчя, адже її батько втрапив у справжнісіньку халепу. Чи вдасться їй з усім упоратися й розв’язати загадку Сфінкса? До того ж, не обійдеться й без древніх єгипетських богів…

«Болівар» Шон Рубін

Стовідсоткова любов до цієї книжки вже гарантована: надзвичайно красиві ілюстрації, до сліз смішні ситуації та не надто звичайний мешканець Нью-Йорку, динозавр на ім’я Болівар, запрошують до веселих пригод! Узагалі, спочатку в Болівара все йшло добре, адже нью-йоркці надто заклопотані, аби помітити його, але дівчинка Сивілла усе бачить і готова докласти неабияких зусиль, аби довести усім — її сусід справжнісінький динозавр!

До речі, студія FOX придбала права на екранізацію коміксу. Тож можливо незабаром побачимо Болівара ще й в кіно!

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

ІРІО

Наша історія знає чимало видатних і талановитих українців, що зробили значний внесок у розвиток науки, мистецтва, літератури та інші галузі. Кожен з героїв серії вплинув на Україну та світ своїми вчинками, працею, думками, відкриттями та дослідами.

Книжки серії спонукатимуть дитину до поглибленого вивчення багатьох дисциплін, до позитивного погляду на світ та до відстоювання своїх ідей і поглядів. Керуючись прикладами героїв, дитині буде легше обрати свій особистий шлях та проявити здібності в тій чи іншій сфері вже змалку. Кожна історія написана таким чином, що її буде цікаво читати дорослим разом із дітьми.

Фоліо

Катерина Левченко «Ґендерне тяжіння»

Книга «Ґендерне тяжіння» присвячена висвітленню історії формування ґендерної політики в Україні починаючи з часів становлення незалежної Української держави. В ній розкриваються концептуальні, правові, організаційні, адміністративні засади ґендерної політики, їх розвиток та становлення, проблемні питання та перспективи в різних галузях суспільного життя. В центрі уваги авторки – питання розвитку та укріплення інституційного механізму ґендерної політики на національному та регіональному рівнях, ґендерна інтеграція, формування ґендерних компетенцій державних службовців та фахівців сектору безпеки та оборони,  стандарти міжнародних документів з прав жінок та їх втілення в національному законодавстві, питання сучасних інструментів реалізації ґендерної політики, як-то ґендерно-орієнтоване бюджетування, формування статистичних даних, дезагрегованих за ознакою статі, ґендерно-правова експертиза законодавства, здійснення ґендерних аудитів доступності тощо.

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0
Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

Юхан Норберг «Прогрес. Десять причин з не­терпінням чекати на майбутнє»

Юхан Норберг, відомий шведський політолог та економіст, науковий співробітник Інституту Катона, народився в Стокгольмі в 1973 році. Себе характеризує як ліберала в рамках класичної європейської традиції (Лок, Сміт і т. д.). Його книжка «На захист глобального капіталізму» (2001) була переведена на багато мов і сьогодні користується великою популярністю у всьому світі.

За версією впливового британського журналу The Economist, який публікується з 1843 року, книжка Норберга «Прогрес. Десять причин з не­терпінням чекати на майбутнє» визнана однією з найкращих книг 2016 року з питань економіки. Аналізуючи офіційні дані ООН, Світового банку та ВООЗ, автор простежує, як далеко світ просунувся у вирішенні таких проблем, як бідність, війна, нерівність, голод, насильство, говорить про те, що необхідно зробити, щоб прогрес продовжувався. Українські читачі знайдуть у книжці ідеї, які допоможуть побудувати в Україні набагато динамічнішу економіку та набагато справедливіше суспільство.

Андрій Харук — доктор історичних наук, автор понад 200 наукових, науково-популярних та навчально-методичних публікацій. Коло його наукових інтересів охоплює історію військової техніки загалом та авіації й авіаційної промисловості зокрема, а також військову історію України.

Ця книжка розповідає про досягнення вітчизняної промисловості у чотирьох стихіях: на суші, морі, в повітрі та космосі — від перших паротягів, тракторів, танків, пароплавів до штучних супутників Землі та відомих у всьому світі літаків «Антей», «Руслан», «Мрія», а понад дві сотні ілюстрацій допоможуть читачам краще уявити могутні машини та механізми, що були створені в Україні.

АССА

«Фелікс, Нет і Ніка та банда “Невидимих”» — перша книга популярної у всьому світі серії підліткового фентезі польського письменника Рафала Косіка.

Герої бестселера «Фелікс, Нет і Ніка» — звичайні 13-річні підлітки з незвичайним умінням знаходити собі пригоди.

Знайомтесь…

Фелікс — розумник та винахідник, який буквально з нічого може розробити геніальний план і нову модель робота.

Нет — комп’ютерний геній, що примудрився потоваришувати зі штучним інтелектом.

Ніка — дівчина-таємниця, здатна підкорити будь-яку вершину, серце хлопця і… силу тяжіння.

Разом вони — непереможна команда, яка повсякчас потрапляє в різні детективні історії і якій під силу протистояти шкільним хуліганам, банді грабіжників і навіть духам.

Дерек Ленді «Черептон Крутій. Гра з вогнем. Книга 2»

Серія «навіженого» фентезі від ірландського письменника Дерека Ленді.

Ось уже рік, як Стефані Едглей відмовилася від звичайного життя підлітків. Замість вечірок — бійки зі створіннями темряви, замість нових суконь — один незамінний чорний костюм, а замість ґаджетів — сила чотирьох стихій. Тепер вона — Валькірія Веремія, напарниця єдиного у світі детектива-скелета Черептона Крутія. І цього разу в них особливий суперник — жорстокий злочинець барон Мстивослав. «Завдяки» йому ожила мумія, зібрана з останків найжахливіших міфологічних істот, містом розгулює ціла армія вампірів, а наш світ ось-ось захоплять Безликі…

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0
Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0

Улісс Мур «Будинок Дзеркал»

Третій щоденник Улісса Мура нарешті відкриває таємницю вілли Арго та її колишніх власників. Але гру ще не закінчено!

Цього міста не знайдеш на жодній мапі, в жодному туристичному путівнику. Тут не працює інтернет і відсутній мобільний зв’язок, а єдина залізнична колія веде в нікуди. Хтось навмисне намагається ізолювати Кілмор-Ков від навколишнього світу. Але хто і навіщо? Джейсон, Джулія та Рік сподіваються знайти відповідь на свої запитання в химерному Будинку Дзеркал, який побудував місцевий годинниковий майстер. Та, схоже, у цій загадковій грі їхній суперник завжди на крок попереду…

Фабула

Мухерджі, Абір «Людина, що підводиться»

Із перших рядків на сторінках роману розпочинається мова про вбивство високопоставленого чиновника — помічника губернатора Бенгалії. Підозра падає на терористів-революціонерів, оскільки у країні розпочався черговий етап національно-визвольного руху за незалежність Індії.

Паралельно з убивством важливого посадовця здійснюється ще один важливий злочин — група бандитів нападає на поштово-пасажирський потяг, убивають охоронця але нічого не грабують і не викрадають. Обидва ці непрості злочини потрібно розслідувати і розкрити капітану Віндгему, від якого і оповідається у творі. І він успішно з цим упорався.

Події в романі відбуваються у Калькутті за вісімнадцять років до проголошення в Індії незалежності від англійських колонізаторів.

Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1) 0
Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

438 thoughts on “Книжки весни 2019: найсвіжіші новинки та книги, які готуються до друку (частина 1)

    Добавить комментарий