Мастрід від ресторатора Дмитра Борисова

Дмитро Борисов, успішний ресторатор, власник мережі закладів «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова», що працюють в Україні й за кордоном, а також засновник Borysov Academy, поділився з нами переліком книжок, які його надихають.

Мастрід від ресторатора Дмитра Борисова 0

Білл Гейтс «The Road Ahead»

Ця книжка вперше вийшла дуже давно, році так у 1995. За цей час цифрові технології вже змінили нас до невпізнаваності, але ідеї Гейтса лишаються актуальними. А ще тут багато цінних уроків від Microsoft:

— Успіх – ненадійний вчитель.

— Талановиті люди люблять працювати з рівними собі.

— Коли світ переживає великі економічні зміни, найкраще справи йдуть в освідчених людей. Світ заохочуватиме тих, хто має гарну освіту і постійно навчається.

Кьєл А. Нордстрем і Йонас Ріддерстале «Бизнес в стиле фанк» (МИФ, 2011, пер. Павло Павловський)

Ще одна ключова книжка, яка багато в чому задала нову планку як для бізнесу. Вона дуже вплинула на мене і на багатьох моїх колег, і ось чому:

— швидкість прийняття рішень тільки зростає. Ви замовляєте авто з особливою комплектацією і за кілька днів уже за кермом. Ми приймаємо рішення влаштувати безлімітний сніданок – і на наступний день робимо сабантуй на 200 чоловік. 

— найбільша цінність – це креатив. Технології полегшують наше життя, але жоден комп’ютер не здатний генерувати такі ідеї, як людський мозок.

— компанія не може існувати вічно. Ваша ціль – не протриматися на ринку 200 років, а взірвати реальність тут і зараз.

Мастрід від ресторатора Дмитра Борисова 0

Теж давно прочитана і стоїть на книжковій полиці на відстані руки. Своєрідна Біблія маркетолога. Про чесність і зміни.

Не можу не пригадати про книжку, яка надихнула мене на азійський ресторан. Дух Муракамі близький мені – він прожив більшість життя за межами Японії, але зумів відтворити справжню атмосферу Сходу.

Це книжка не про бізнес, а про життя. Якщо ви її ще не читали – вважайте, вам дуже пощастило. Почніть сьогодні.

Це книжка про те, як маленькі, але зухвалі компанії стають гігантами світового ринку. Є певні механізми, які дозволяють набирати обертів – і далеко не всі вони є очевидними. Історії про те, як Gillette, Philip Morris чи Abbott здійснили такий прорив – дуже надихають. Немає нічого неможливого. Раджу її всім.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

24 thoughts on “Мастрід від ресторатора Дмитра Борисова

    Добавить комментарий