Ресторатор Дмитро Борисов випустив посібник «Як відкрити ресторан» та поділився списком улюблених книжок

Відомий ресторатор Дмитро Борисов у співавторстві з Машою Сердюк створили посібник для дітей «Як відкрити ресторан. Магічний посібник з ресторанної справи». Нове видання від «Моя книжкова полиця» - яскраве та корисне – тут є пошук інвестицій, бізнес-моделі, планування кухні та мотивація команди. А ще Дмитро поділився списком своїх улюблених книжок з блогом Yakaboo.

Дмитро Борисов спробував себе у ролі письменника та упакував свій досвід у дитячий нон-фікшн. Посібник написаний на прикладі роботи Gastrofamily, мережа якої налічує 60 ресторанів,  та проведе підлітків за лаштунки ресторанів.

«Я дуже хочу, аби він був не просто захоплюючою книжкою про мрію, а інструментом для перетворення мрії на бізнес-проект та страви свого життя», — зазначив автор.

Борисов згадує, як  11 років том відкривав перший ресторан з великим натхненням, але без розуміння як функціонує заклад.

«З «Барсуком» я вчився всьому. Наприклад, дізнався, що відкритий гриль в закладі, який працює на першому поверсі будинку – круто виглядає в моїй уяві, а на практиці дуже швидко ароматизує повітря. І не так, як про це мріють гості. Однією рукою нарізав овочі на салат, а іншою заповнював папери для «контролюючих органів». Зустрічав особисто кожного гостя і думав над тим, як організувати закупку на завтра», — згадує Дмитро.

 За словами ресторатора, він був би щасливий, якби якомога більше людей замість того, аби прощатися з дитячими мріями, втілювали їх – спираючись на знання тих, хто вже ціною власного досвіду та помилок пройшов певний шлях. 

 

А ще ми запитали про 5 улюблених книжок Дмитра Борисова:

borysov

Волтер Айзексон «Стів Джобс»

Це не просто біографія одного з найбільш цікавих підприємців ХХ століття, це «Біблія» маркетингу – історія про створення складної та напрочуд ефективної системи ідей та символів, яка дозволяє емоційно залучати та впливати на вибір мільйонів людей.


Джим Коллінз «Від хорошого до величного»

Книга-компас для власника бізнесу. На реальному досвіді різних компаній дозволяє оцінити свої слабкі та сильні сторони і знайти зони для зростання. Без емоційних та мотиваційних цитат, але з якісною аналітикою. І хоча з  часу її написання вже минуло багато років, а бізнес-середовище змінилося, базові принципи зростання компаній лишаються все ще актуальними.

Йонас Риддерстрале, Кьелл Нордстрем «Бізнес в стилі фанк. Капітал танцює під дудку таланту»

Книга, яка дуже на мене вплинула, коли я тільки почав займатися підприємництвом. Підхід, описаний в ній, був дуже не схожий на те, як вели бізнес на початку 2000-х. Це чудова книгу про силу ідей, win-win стратегію та про те, що фінансовий успіх – це побічний результат створення цінностей. Майже всі ключові ідеї цієї книги є актуальними для мого бізнесу і зараз.

Білл Гейтс «Бізнес зі швидкістю думки»

Думаю, що це неймовірно актуальна книга для теперішних часів, коли ми усвідомили, що постійні зміни та виклики – це єдине стабільне, що у нас є. Це посібник із трансформації бізнесу, впровадження ефективних змін та дій на випередження.

Харукі Муракамі «Полювання на овець»

Одна з улюблених книг моєї юності. На перетині реальності, виписаного до дрібниць побуту та легенд, Заходу та Сходу, постмодерну та традиції. Книга сподобалася мені настільки, що на її честь я назвав один зі своїх закладів, який вже майже 10 років успішно працює.