Діліться оргазмами: книжки про пестощі, секс та стосунки

В лютому ми відчуваємо гостру потребу завести стосунки, покращити ті, які вже є, спробувати щось нове у сексі або забити на всі сердешні справи та насолоджуватися спокоєм. Ми підготували 12 книжок, які допоможуть краще пізнати себе, своє тіло, партнера або попорпатися у підсвідомому.

«Як бажає жінка. Правда про сексуальне здоров’я»

Емілі Нагоскі

Секс-педагог  та лікар Емілі Нагоскі  має багату практику та дає працюючі поради по поверненню сексу у ваше ліжко. Докторка починає з головного: жіноча сексуальність  — не лайт-варіант чоловічої. Жінка не мусить кінчати як тільки побачить голого коханця. А ще жінки мають сфоткати свій клітор, щоб зустрітися віч-на-віч з джерелом насолоди.

Експертка радить повернутися до природніх інстинктів, які зникають під товстим прошарком «треба», «повинен», «дедлайн».  Секс за Нагоскі можливий за умови трьох факторів: низький рівень стресу, позитивний контекст та симпатія. Тобто в ідеалі ви маєте бути у відпустці на Мальдівах, ваш партнер дарує вам щось гарне та при цьому  шепче на вушко непристойності.

Бо якщо ваш партнер приніс звістку про скорочення та розкритикував ваш зовнішній вигляд, то сумнівно, що у вас буде близькість вночі. Нагоскі вчить, що «оргазм – це як кататися на велосипеді, деяким людям дається легше, і якщо ви недостатньо мотивовані, щоб продовжувати спроби, ви ніколи цього не навчитеся».

«Біблія вагіни»

Джен Гантер

«Біблія вагіни» відомої на Заході докторки бореться з фейками у сфері жіночого здоров’я. Цікаво, що в минулому році забанили рекламу книжки в соцмережах, але це тільки додало популярності виданню.

 Книжку варто прочитати як жінкам, які прагнуть дізнатися правду про жіноче тіло, так і чоловікам, які намагаються зрозуміти партнерок. Книжка позбавляє сексуальних комплексів: не буває не такої піхви  — але існує ваш комплекс, що тільки операція змінить її зовнішній вигляд. До речі, зміїний яд теж не працює як засіб зваблення.


«Кінчай твоє право на задоволення»

Лорі Мінц

Авторка Лорі Мінц  закликає всіх пройти клітосвіту. Вона вчить розуміти спочатку своє тіло, а потім – говорити про це з партнером. Один з розділів книги адресований не лише жінкам, але й чоловікам, котрі хочуть навчитися приносити задоволення партнеркам. До речі, Лорі Мінц пише, що таких чоловіків – переважна більшість.

«Кінчай» – зробить життя багатьох читачок приємнішим, а оргазми  – частішими. 

«Про секс. То як, поговоримо?»

Ханна Віттон

Відома влогерка пише про перший секс, її ролики мають мільйони переглядів, а книжка стає бестселером. Як таке можливо? Може тому, що сама Ханна зростала в родині, де секс не був табу, а інформацію про місячні не треба було випитувати у подружок.  Більшсть підлітків  часто соромляться говорити про інтимне навіть з батьками.

«Я написала книгу, повну чесних, веселих (іноді незграбних) анекдотів, визнань і одкровень. І оскільки ніхто з нас не має відповідей на всі питання, я запросила своїх друзів і колег по YouTube розповісти про свою сексуальність. Моя книга для всіх, незалежно від статі і орієнтації. Ми говоримо про те, щоб зробити це безпечно. Робити це з радістю. Робити це, коли будете готові. Чи не робити цього. Роби так, як хочете, коли хочете», — пише Ханна.


«Пастка пристрасті. Як її уникнути та здобути щастя в коханні»

Дін Деліс, Касандра Фліпс

Психолог Дін Деліс та журналістка Касандра Фліпс написали книжку про те, як не допустити ситуацію, коли один партнер кохає, а інший – дозволяє це робити.

Якщо ви не відчуваєте віддачі від партнера – виплутуйтесь з «синдрому невизначених взаємин».

Спроба придушити в собі невдоволення лише посилить негатив. Розпочнеться компенсація розчарування — зловживання алкоголем і наркотиками, нові романи на стороні і створення обстановки емоційного голоду.

«Злюб. Як парувалася наука і секс»

Мері Роуч

З фантазією Мері Роуч треба писати сценарії для серіалу «Статеве виховання», проте вона називає себе популяризатором дивних речей і вже випустила книжки-дослідження про трупи і військових.  Її книжки добряче приперчені гумором. Авторка вважає, що без гумору в ліжку не обійтися  — краще посміятися над дрібницями, ніж плекати комплекси та живити тривогу.

Книга дає відповіді на численну кількість питань пов’язаних з сексом, наприклад, що відбувається під час оргазму і чому так виходить, що люди з інвалідністю можуть відчувати оргазм.

1000 і 1 день без сексу. Чорна книга. Чим займалася я, доки ви займалися сексом
Наталія Краснова

Авторка Наташа Краснова (40) — стендап-комік, російська блогерка  та психолог, яка дотепно пише про стосунки, секс, розлучення та колишніх.  Кожен розділ книжки – відповідь на запитання – як прожити без сексу( у авторки був таких трьохрічний досвід), як знайомитися (після тривалого целібату друзі кепкують, що Наталі видався бомж симпатичним) та дієві поради як перестати моніторити по сто раз на день сторінку колишнього та викинути його з голови (віддати його речі на тряпки та висадити «дерево вдячності») кажуть допомагає.

Kama Sutra a Position a Day

Ця яскрава книжка видана англійською, але зрештою, вам має бути байдуже якою мовою написано. Головне в осучасненому індійському трактаті про духовну і фізичну любов, — ілюстрації або план на всі дні року.  Не знаємо, хто здатний щодня займатися сексом  — тому цю книжку сміливо можна занести в розділ «сексуальна фантастика». І взагалі, навіть якщо ви дійдете за рік до середини, то Камасутру можна назвати гарним та корисним подарунком.

 

Чоловічі правила. Стосунки, КЕКС, психологія

Марк Менсон

Марк Менсон, автор супербестселерів «Тонке мистецтво пофігізму» і «Все хріново», написав майже підручник по пікапінгу – як чоловіку привернути увагу жінки. І хоча книжка адресована представникам сильної статі, жінкам її бути читати цікавіше. А ще це може бути неочікуваним подарунком для менеджерів з продажу, адже Менсон гарно працює з відмовами))

Автор вчить бути чесним ( чесне життя, чесні дії та чесне спілкування) та більше вкладати в себе, адже інвестуючи в себе ви стаєте більш привабливими та не очікуєте, що партнер вирішить всі проблеми.

І порада від Менсона: «Коли ви спілкуєтеся з жінкою, є тільки дві справжні теми бесіди: вона і ви. Все інше має або відкривати вашу особистість їй, або її особистість – вам».

«Як ми робимо це. Эволюція та майбутнє репродуктивної поведінки людини»

Роберт Мартін

Книга еволюційного біолога Роберта Мартіна називають однією з кращих науково-популярних видань про секс, вагітність та контацепцію.  

Як ви думаєте: навіщо чоловікам соски, звідки береться післяродова депресія, чи можуть бути чоловіки моногамні, куди рухаються репродуктивні технології та в яку пору року народжуються більш здорові діти.

Венера в хутрі

Леопольд фон Захер-Мазох

«Венера в хутрі» — найвідоміший твір письменника Леопольда фон Захер-Мазох. Більшість творів прозаїка: 80 повістей, понад 100 новел і оповідань, вісім п’єс– невідомі українському читачеві. Леопольд фон Захер-Мазох  описує подорож Северина  — сина селянина  разом сильною жінкою Вандою. Було все: відмова від сексу, побиття та ночі коханця в холодних комірчинах. Знущання Вандипризвели до появи терміну «махохізм» і ось вам ще секрет «реанімації стосунків» від пана Леопольда: «страждання має дивовижну принаду:  ніщо так не здатне розпалити пристрасть як свавілля, жорстокість  та невірність красивої жінки».

Історія еротизму

Жорж Батай

Книжка французського філософа Жоржа Батая підійде для прелюдії – це коли двоє сидять   та намагаються вести бесіду на дотичну до еротики тему. Жоржа Батая  називають одним з тих, хто підготував підґрунтя для сексуальної революції. На його думку, людина, яка не має бажань, в тому числі й сексуальних, завершує життя. Еротизм за Батаєм, — це певна система заборон, які противопоставляються природі і тим самим вирізняються буття людей від життя тварин.

До речі, в житті філософа теж був український слід: в 1946 році він одружився на княгині Діані Кочубей де Богарне.