Читаються на одному подиху – добірка легких історій

Мов хмаринки, мов казки, мов зефір - часом душа прагне історій, у яких все легко та повітряно. Ми ж пропонуємо вам порелаксувати з чарівною мангою, веселуном Пратчеттом, пригодницькими серіями та ліричним романом Наріне Абґарян.

Маленька книгарня щастя

Дженні Колган

Історія про книголюбство у його найкращих проявах, яка доводить:  улюблена  справа — шлях до щастя, що б не сталось. Ніна довго працювала у бібліотеці, та одного дня її більше нікуди йти. Бібліотека більше не потрібна містечкові. Дівчина відчуває себе спустошеною, адже звикла до цієї роботи, та все ж бачить у ситуації шанс для себе. Вона й надалі буде з книжками, відкривши власну книгарню, як завжди мріяла. Від однієї мрії до іншої, здається, рукою подати, бо разом з тим Ніна знаходить і друзів, і дім, і навіть кохання. 

Ательє чаклунських капелюхів. Том 1 і 2

Камоме Шаріхама

Знайомі з жанром манги? Це схоже на мультфільм, який оживає, або аніме на папері.
Головна героїня  Коко не належить до привілейованих чарівників, які талант отримують з народженням. Та все ж їй так хотілось би й самій долучитись до магії. Тож вона чинить дещо настільки сміливе, що страх: намагається повторити чаклунські дії мага Кіфлі.

І в неї навіть виходить… але щось не зовсім те! Невже звичайнісінька собі дівчинка може чарувати? Звідки в неї талант? Що ж, це шанс здійснити мрію, та доведеться докласти чимало зусиль, щоб приборкати силу та стати однією з чаклунів. 

Рік розпусти Клауса Отто Баха

Ярослава Литвин

 

Потішна історія про пошуки справжнього кохання в мережі. Для німця Клауса Отто Баха кокетлива Вероніка стала коханням всього життя, хоча бачив він її тільки на уривчастих відео. І раптом вона зникла — така ідеальна, справжня мрія. І ці ніжки в колготках. Тож чоловік, який ніколи особливо не подорожував, вирушає до України. Екстрим навіть для бувало туриста з ЄС. До такого життя його не готувало, але чи стануть на заваді коханню жахливі маршрутки, місцеві шахраї та те, що Вероніка, здається, сховала кожну ниточку, яка б до неї вела…

Симон

Наріне Абґарян

Щира та зворушлива, як всі історії Наріне Абґарян, розповідь про муляра Симона та його коханих. У маленькому містечку всі одне одного знають, то й всі були обізнані про любовні походеньки старого майстра.

А особливо законна дружина, яка не втрачала можливості нагадати про грішки. Тільки на похороні Симона вона не сподівалась зустріти усіх чотирьох суперниць, в кожної з яких залишились про незабутні спогади про її чоловіка. Вони ними поділяться у свій спосіб.

А в гірському містечку Берд раптом затягне морським бризом, хоч до цього моря тут так далеко.


Фелікс Нет і Ніка (комплект з трьох книг)

Рафал Косік  

Трійця невгамовних шукачів пригод. Фелікс — винахідник, який постійно конструює пристрої. Нет — хакер, який розробляє штучний інтелект. Ніка ж має силу, яка виходить за межі раціонального сприйняття. Ці три томи їхні пригод розкажуть про протистояння з особливо небезпечною бандою Невидимих, канікули, які мало не стали великими неприємностями, та шкільні нововведення, які стають для друзів випробуванням. Команда, в якій кожен ідеально доповнює інших, не дає теоретично можливим катастрофах жодних шансів. 

Вільні малолюдці

Террі Пратчетт 

Чи можна бути занадто юною для того, щоб стати відьмою? Питання, звісно, дискусійне і мало досліджене, але, мабуть, ні… Тіфані Болячці всього дев’ять, і вона дасть фору будь-якій зморщеній бабусі Ягусі.

відьмочка готується протистояти злим ельфам, які полюють на малечу, а за союзників їй будуть дрібні вільні малолюдці, які поки що геть не схожі на супергероїв, але дайте їм проявити себе.

Ці чоловічки, які люблять нам’яти комусь боки та перехилити чарочку, чи не найкращі компаньйони для відьмочки, бо все ж сміливості їм разом не бракує. 

 

Квартира на двох

Пет О’Ліррі

Вони ніколи не бачились, хоч живуть в одному помешканні. Такий контракт: їм не можна перебувати в оселі одночасно, і в них виходить, адже дівчина приходить з роботи ввечері після того, як хлопець йде на свою нічну зміну. Вони залишають одне одному записки, і це стає початком доброї дружби, а, може, й чогось більшого. Вони діляться переживаннями і навіть секретами… і, здається, вже по вуха закохані. Чи знехтують сусіди умовами контракту, щоб врешті обійняти ту рідну душу, з якою ділили квартиру. 

 

П’ять четвертинок апельсина

Джоан Гарріс

Мама якось не дуже справедливо їх поділила. Братові — ферму, сестрі — винарню з пузатими пляшками, а Фрамбуазі — потріпану кулінарну книжку. Схоже на якусь насмішку, однак разом з рецептами там безліч нотаток на берегах. І тепер дівчина розшифровує материні записи про минуле, про яке її діти навіть не здогадувались. Ця кулінарна-книжка щоденник розповість Фрамубуазі, як матір перебула війна та як прагнула бути щасливою. Чи були в неї таємниці, які нікому не можна знати, чи вона просто боялась, що її не зрозуміють. 

 

Троє проти зла

 Ярослав Світ, Тарас Ярмусь

Ця історія про підлітків починається у спальному районі Львова Сихів, де зазвичай нічого не відбувається. Але не цього разу. Антон і Орест збираються зустрітись з приятелем Романом і випадково стають свідками, як товариша затягує в паралельний світ просто на базарі біля ятки зі взуттям. Друга треба рятувати, тож вони з величезними пакетами Boss рушають слідом. До такого життя їх не готувало, але паралельний світ вельми схожий на те, що вони бачили в мультфільмах. Там теж є химерні істоти, герої та справжнісінькі поганці, які прагнуть захопити світ. 

Закоханий привид

Марк Леві

Ох і надприродна ця історія, зате яка зворушлива. Головний герой отримує прохання від батька. І все б нічого, але батька вже немає. Та його привид дуже наполегливий. Ні, герой не вживає, це не глюки в нього, це цілком реальний дух батька. Ще б пак, він й після смерті не має спокою, сумуючи за коханою Каміллою.

От і загадує синові викрасти її прах, тільки так закохані зможуть бути разом. І хай не розказують, що після смерті тільки вічність, бо тут герой має на все про все тільки три дні. І час спливає. Невблаганно. 

Авторка: Юлія Дутка