Читаємо англійською: Бріджет Джонс, енциклопедії, рецепти та Буковскі

Видавці тлумачних словників Collins Dictionary назвали словом 2020 року «локдаун» (lockdown). За даними упорядників словника, частота використання цього слова зросла на 6 000% — в цьому році його вжили 250 тисяч раз. Кращий спосіб підтримувати гарний рівень англійської  в часи локдауну, так і поза ним — читати мовою Шекспіра.
Тож обирайте видання за своїм смаком та рівнем знань – щоб читати книгу, а не словник.

З нас - добірка літератури англійською, а з вас –  три, а краще п’ять сторінок в день:

The Widow

Фіона Бартон

Головна героїня роману опинилася перед нелегким вибором: чи видавати чоловіка, якого звинувачують у страшному злочині – викраденні та вбивстві дворічної дівчинки. Фіона Бартон  —  в колишньому журналістка — зізналася, що списала свою «Вдову» з мовчазних дружин політиків, які під час скандалів тільки посміхалися кутиками губ та підтримували зрадників. Роман Бартон похвалив сам Стівен Кінг, який назвав книгу  «ефектним дебютом».

The Boy in the Striped Pyjamas

Джон Бойн

Якщо ви вже читали «Хлопчика в смугастій піжамі» українською чи дивилися кіно, тоді й варіант на англійській здолаєте.

В центрі історії – дружба двох хлопчиків через колючий дріт: сина коменданта концтабору та його ровесника — єврея Шмуеля. Книгу ірландця Джона Бойна переклали на 50 мов та називають найкращим твором про війну.

Bridget Jones’s Diary

Гелен Філдінг

Книга із золотих запасів всіх неодружених дівчат написана простою мовою, а значить,  й читати буде легко. У Бріджіт з чоловіками як пороблено – то густо, то пусто. Зрештою, обирати доведеться між чоловіком у светрі з оленями та серійним ловеласом.  Дотепний щоденник, куди дівчина записує всі обіцянки схуднути, не тринькати зарплату та вирішити питання з роботою, не втрачає  актуальності.

A Dog’s Journey

Брюс Кемерон

Щира автобіографія собаки, яку не зможе оминути жоден фанат відданих тварин. Це продовження історії собаки, яка після смерті отримує нове життя і потрапляє в ту саму сім’ю.  Не має значення в тілі лабрадора або шпіца, маленький ти або великий. Велике собаче діло – зростати разом з дівчинкою, оберігати та захищати її від небезпек.

Wow! The Visual Encyclopedia of Everything

Автори енциклопедії писали її для дітей від 9 до 12, але й дорослим буде цікаво  — адже від картинок тут перехоплює подих.  Наприклад, тема про генетику ілюструється шухлядою, де повно очей. Архітектуру можна вивчати за допомогою карткового будинку, а історія дослідження космосу представлено через колекцію поштових марок. Що ви там ще хотіли знати про землю, технології, природу чи людське тіло, але боялися запитати – на кожній сторінці вас чекає вау та сюрприз.

Factotum

Чарльз Буковскі

Один з найкращих романів Чарльза Буковскі в жанрі брудний реалізм трохи просякнутий пивом та ще чимось міцнішим. Розповідь про подорож письменника-початківця Генрі Чинаскі по США  в часи Другої світової війни. Письменник зізнавався, що в цьому творі описані всі випадкові роботи, на які він коли-небудь зголошувався. А їх було немало – близько сотні.

The American Cookbook A Fresh Take on Classic Recipes

Керолайн Бретертон

Найкращий спосіб вивчити «кухонну» лексику – щодня готувати за рецептами цієї збірки. Американська кухня сформована вихідцями з Китаю, Італії, Великобританії та приправлена Мексико. В книзі ви знайдете класичні рецепти бургерів, пікантних крилець чи кукурудзяного хліба. Наприклад, секрет гарного м’яса  —  в особливих маринадах.

Окремої уваги заслуговують описи десертів – гарбузового пирога, дуже шоколадних тістечок чи панкейків. Автор закликає не прив’язуватися до рецептів – адже яблучний пиріг може легко стати пирогом з полуницею.