Бінго! Десять весняних новинок, які ви могли пропустити

Час вже завершувати читання книжок до весняного бінґо. Можливо, вам бракує саме новинки для того, щоб фіналізувати завдання та поборотись за головний приз сезону? Тоді наша підказка саме для вас! Не забудьте написати підсумковий пост. Якщо ви вже знайшли собі новинку, то погляньте і на ці! Можливо, серед них зачаїлась наступна улюблена книжка.

 

Ніколи більше не переїдайте. Мислiть струнко

Ґленн Лівінґстон

Мрієте про ідеальну форму та повернення самоповаги? Ніяких понеділків, навіть не думайте відкладати. Ґленн Лівінґстон — психолог, який спеціалізується на дослідженні харчових звичок. Він провів дослідження звичок 40 тисяч чоловік та чудово знає, що заважає нам виглядати саме так, як хотілось би.

Автор допоможе сформувати план харчування, якого буде нескладно і смачно дотримуватись. Все починається з мислення  (думайте як струнка людина) і бажання змінити Внутрішнього Товстуна.

І де був той розум

Л. Дж. Шен

 

Спекотний роман про перше кохання (ідеально для ще прохолодних вечорів, а вдень краще запасіться льодом). Дарка — мажорна королева школи та Пенн — хлопчина з нетрів, якому талант дозволив стати футбольним капітаном. Що в них спільного? Таємниця, крихітний епізод, який поділив його життя на до і після. Вона не мала його вплутувати, він ніколи не зможе їй пробачити. Чи зможе, коли доля зведе їх під одним дахом? Яка іронія… Між цими двома аж іскри летять, та, схоже, це вже не ненависть і не лють, а щось цікавіше. 

Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів

Анна Янченко

Інколи просто хочеться вина, а не довго вибирати, що і з чим поєднувати. Але ж з вином складно, його так багато, воно таке різне. Авторка цієї книжки — сомельє і куштувала безліч вин —  червоне, біле, рожеве… Вона переконана, що потрібно пити те вино, яке подобається саме вам. Але як дізнатись, яке воно — саме те вино? Куштувати! Про дегустації та смаки, про те, як розуміти написане на етикетках, та вибирати правильні склянки, щоб максимально розкрити букет… А ще про те, чим відрізняються винні регіони, про відомі і невідомі вина. І ось ви вже ближчі до ідеального напою, яке запалить вечірку чи додасть романтики вечері.

Міс Ґрем. Кулінарна книга шпигунки

Селія Різ

Едіта Ґрем, молода британська вчителька німецької, зголошується брати участь у відновленні шкіл в Німеччині. Міста в руїнах, а дітям потрібно вчитись. Вона — ідеальна кандидатура в шпигунки, адже хто її запідозрить… Ще й мову знає досконало. Починається велика гра, а головний приз в ній – військовий злочинець, він же німецький аристократ, за яким полюють не тільки британці і в якого Едіта колись закохалась.

Едіта передає секретні повідомлення своїй подрузі Дорі за допомогою колонки в кулінарному журналі. Ця  книжка  — справжня солянка жіночого шпигунського роману, приперчена кулінарними рецептами.

 

Несподівана радість звичайності

Кетрін Ґрей

Людині постійно чогось не вистачає для щастя: грошей, комфорту, драми чи спокою… І навіть, якщо все добре, то все одно посередньо! Знаєте, чому так відбувається? Та тому що наш мозок від природи ще той песиміст, якому не вгодиш.

Йому треба більше, краще, вище, сильніше — і так без кінця. Звісно, це б’є по самооцінці та заважає насолоджуватись дрібнии приємнощами. Бо все не так. Кетрін Ґрей (авторка «Несподіваної радості самотності» та «Несподіваної радості тверезості») розповість, як змінити деякі налаштування в мозку, щоб він перестав незадоволено буркотіти і нарешті побачив плюси у вашому звичайному житті.

 

Ми, живі

Айн Ренд

Довгоочікуваний переклад об’ємного роману авторки трилогії «Атлант розправив плечі». «Ми, живі» про революцію та намагання прожити власне життя, як хочеш.
От тільки у тотальному радянському контролі це видається неможливим. Роман Айн Ренд показує перші роки існування радянської Росії, яка ще недавно була монархічною. Що змінилось у житті звичайних людей. І що це означає для жінки, яка прагне кохати і готова боротись за це почуття, але стикається з суворою дійсністю системи, для якої люди ніколи не були і не будуть цінністю, а лиш дрібним гвинтиком, без якого можна й обійтись.

Візуальна культура

Алексіс Л. Бойлен

Дівчаткам – рожевий, а хлопчикам – блакитний. Напевно, це найбільш поширений стереотип кольору. Візуальні правила важливі, адже вони не тільки про те, на що ми дивимось, а й що ми бачимо та як сприймаємо. Візуальна культура формує смак, змінює і удосконалює. Алексіс Бойлен глибоко аналізує візуальну культуру та знайомить з філософією, яка має допомогти створити власну ідентичність. Оптимісти вважають візуальну культуру величезним супермаркетом, де можуть обирати товари, які найкраще відображають їх сутність та цінності.

Песимісти кажуть, що візуальні образи можуть руйнувати життя – згадаймо як некомфортно дивитися деякі фільми після появи руху #MeeTo.

Вивчайте зразки візуальної культури та створюйте комфортне середовище!

 

Вільна

Ґленнон Дойл

Історія жінки, яка вирішила, що нікому нічого не винна і не повинна і зажила на повну. You go, girl! Бо не тільки бути хорошими доньками чи матерями робить нас щасливими (тобто часто якраз це виснажує нас, бо живемо чужими сподіваннями, чужими інтересами та смаками), а реалізовувати власні прагнення, керуватись вільним вибором. Це не про бунт, а про те, що кожному належить по праву — власне життя і кожен свідомий вибір бути чи не бути кимось, робити чи не робити щось. Ця книжка вже має мільйони шанувальників по всьому світу. Може, й ви ним станете? 

Рудий на узбіччі

Енн Тайлер 

Герої Енн Тайлер — звичайні люди, яким подобається власне життя без потрясінь. Пам’ятаєте її «Туриста мимоволі»? От тільки в житті Міки Мортімера стається ще та халепа. Спочатку його кохана йде (хто знає, чим він їй не догодив, такий стабільний і навіть трохи нудний кавалер, тут варіантів безліч), ще й невідомо звідки з’являється хлопчина, який стверджує, що Міка — його батько. Що за чортівня? І чому саме зараз?

Енн Тайлер творить химерне плетиво людських взаємин, в яких не завжди все зрозуміло, але від того читати ще цікавіше. 

 

Айвенко, або Чоловіки — це…

Людмила Таран

Порефлексувати та насолодитись тягучою прозою — влаштуйте собі вечір відпочинку з новою книжкою Людмили Таран, повною яскравих образів та нетривіальних ситуацій. Вона, як можна здогадатись з назви про чоловіків. Різні ролі, різні характери: в когось стільки сили, що може позичити, хтось воліє сховатись і не йти на конфронтацію. Хтось буде вірним — другом, коханим, хтось зрадить і навіть не подумає двічі. Хтось налаштовується на романтичний лад, хтось же в цю романтику не вірить.

Поряд з цими різними чоловіками такі ж різні жінки. 

Авторка: Юлія Дутка