6 лютневих новинок для потужного саморозвитку

Весна – це традиційний період нових стартів, цілей та перемог. І щоб дорога до успіху була ще продуктивнішою, зібрали для вас шість новинок для саморозвитку, які подарував нам останній місяць зими. Тож знайомтеся, вибирайте, замовляйте для себе та друзів – і нумо до нових здобутків та відкриттів.

Закони переможців. Як здійснити свої мрії
Річард Метісон

Ви знали, що середньовічні англійці, знімаючи взуття, воліли пошвидше кудись його заховати? Все тому, що вірили, наче в чоботах може оселитися сам диявол – і тоді власнику таких мештів вже ніколи не посміхнеться удача. 

Б’ємося об заклад, німецький бізнесмен і письменник Бодо Шефер ніколи не користувався цим способом, але як генерувати успіх та досягати бажаного – знає відмінно. І відверто ділиться своїми методами в книзі «Закони переможців. Як здійснити cвої мрії». Книжка надихає не здаватися, працювати над собою і не боятися помилок, щодня самому малюючи картину свого життя. Бо ж воно занадто коротке, щоб не бути у ньому переможцем. 

Виховання харчування: 10 кроків до здоров’я вашої дитини
Наталія Самойленко та Анна Бєлокоз

Наталія Самойленко і Анна Бєлокоз, лікарки в сфері дієтології та ендокринології, вже багато років формують персональні програми оздоровлення організму та харчування. І радо поділяться професійними секретами з читачами. Їхня книжка «Виховання харчування» – це практичний посібник зі здорових харчових навичок у дитячому віці. Адже саме це є фундаментом здоров’я та основою правильного розвитку дитини. 

В своїй книзі авторки зрозуміло розказують про найбільш поширені дитячі проблеми, пов’язані з їжею. А головне, розглядають не лише теоретичні моменти, а й дають дієві практичні поради. З цією книжкою ви навчитеся складати раціон та питний режим з урахуванням віку та рівня фізичної активності вашої дитини. Також зможете правильно застосувати знання у житті: організовувати дитячі свята, планувати графік харчування та знаходити альтернативу нездоровим продуктам. Адже міцне здоров’я – це завжди смачно.

 

Як вижити серед токсичних людей?
Шагіда Арабі

Назва цієї книжки говорить сама за себе. Ви чутливі, емпатичні, гостро реагуєте на подразники та постійно потерпаєте від нарцисів і емоційних вампірів? Тоді нова книжка Шагіди Арабі «Як вижити серед токсичних людей?» стане вам у пригоді. 

Авторка – відома американська психологиня, яка пережила емоційне насильство та жорстоке цькування в дитинстві. Спираючись на власний досвід, вона сформулювала дієві поради та рекомендації, котрі допоможуть високочутливим людям зосередитися на турботі про себе, відновити втрачену рівновагу, а головне – встановити здорові кордони й постояти за себе. Адже хто нас захистить, як не ми самі? 

 

Діти 0-2
Наталія Бушковська

Здавалося б, зараз, в епоху доступної інформації, розумних чат-ботів та штучного інтелекту, який явно хоче залишити без роботи ледь не половину офісних працівників, бути батьками – не таке вже й важке завдання. Щось нагуглив, щось підказали на форумі, щось підгледів у подкасті – тай по всьому, еге ж? Та насправді, так думають лише ті, в кого поки що немає власних майбутніх книголюбчиків. Батьки ж добре знають, що в сучасному світі через засилля інформації важко зрозуміти, що саме допоможе насамперед, а який вибір може бути хибним і небезпечним. 

Книжка Наталії Бушковської допоможе ухвалювати безліч щоденних рішень і стане справжнім орієнтиром у морі інформації, в яке пірнають усі молоді батьки. Вона не має на меті рекламувати певний підхід у вихованні. Бо, по суті, основним завданням, як і в давні часи, залишається єдине – виростити дитину здоровою. У фізичному та психологічному сенсах. 

Фотографія як сучасне мистецтво
Шарлотта Коттон

Фотомистецтво рятує життя! Не вірите? Тоді слухайте історію про легендарну Едіт Піаф. Відомо, що під час Другої світової співачка виступала в таборах для полонених в Німеччині. Там робила групове фото з бранцями – начебто на пам’ять. Їхала до Парижу, де за допомогою цих фото полоненим виготовляли підробні документи. Потім мадам Піаф приїздила на повторні гастролі та передавала їх в’язням – таким чином врятувавши близько 120 чоловік з німецького полону. 

Захоплює, правда ж? Але фотомистецтво вміє і не таке. Відкрийте для себе цей захопливий світ разом з книжкою Шарлотти Коттон «Фотографія як сучасне мистецтво». Книга презентує весь діапазон сучасної художньої фотографії, а в кожному з розділів авторка коментує роботи світових митців. Чудовий привід закохатись у фотомистецтво, чи не так? 

CURLY менеджмент
Діна Волинець 

2021 року, до 30-річчя Незалежності України, в Чернівцях встановили цікавий рекорд – близько тисячі молодих музикантів одночасно виконали «Червону руту» та гімн України. І хтозна, чи пройшло би це музичне дійство настільки успішно, якби не майстерна робота диригента Георгія Новаковського. 

Але якісного диригування потребують не лише музиканти – успіх і рівновага будь-якого проєкту залежать від повноцінної роботи менеджера. І якщо ви або ваші друзі саме належите до «проєкт-диригентів», спробуйте «CURLY менеджмент» просто зараз. В своїй книжці Діна Волинець розказує, як, додавши до класичного менеджменту кілька кроків, можна залишатися фанатом планування і стратегування, але при цьому не зраджувати собі й не витрачати час на те, що для вас не важливо. Бо хто не вигорає – завжди перемагає. 😉