5 книжок, які прокачають вашу кар`єру

Що читати, щоб зрозуміти, якою ви хочете бачити свою кар‘єру, та прискорити професійний розвиток? Своїм списком must read діляться Анна Мазур, засновниця та СЕО кар‘єрного порталу Happy Monday, і редакторка Настя Пасенко, які за сумісництвом ще й авторки книжки «Кар‘єра без драм і травм. Розвиток за власними правилами». У цій добірці вони рекомендують книжки, що допоможуть «пролити світло» на те, якою може бути ваша кар’єра та як рухати її вперед.

Ніколи-небудь. Як вийти з безвиході й віднайти себе

Олена Рєзанова

Авторка книжки — кар’єрна консультантка, яка й сама пройшла шлях професійної трансформації і тепер допомагає іншим зрозуміти, чого вони прагнуть.

Це книжка з величезною кількістю прикладів та історій звичайних людей, у яких ви точно зможете побачити себе. Без зайвого повчання та драми і водночас дуже практична.

Ви дізнаєтесь про прості інструменти, які допоможуть маленькими кроками прийти до життя, що й справді буде надихати, замість жити невтіленими мріями. 

Розпали вогонь! Поради для тих, хто шукає свій шлях

Даніелла Лапорт

Зміст книжки цілком відповідає назві — вона дійсно мотивує та надихає не миритися з тим, що маєте, а рухатися до того, чого прагнете.

Авторка — мотиваційна спікерка й стратегиня — розкриває джерела нашої внутрішньої енергії і пояснює, які наші риси мають стати основою для самореалізації.

Книжка допомагає зрозуміти, чому не завжди варто гнатися за горезвісним балансом і як не просто розпалити в собі вогонь, який штовхатиме нас уперед, а й підтримувати його.  

Нетворкінг для інтровертів. Поради для комфортної та ефективної комунікації

Карен Вікрі

Попри те що нетворкінг часто асоціюється з вимушеним спілкуванням, нав’язливими проханнями та незручними паузами, насправді це потужний інструмент кар’єрного розвитку.

Звісно, якщо вміти його правильно використовувати.

У цій книжці є все для прокачки такої навички. Вона допоможе формувати та підтримувати зв’язки з іншими людьми навіть тим, у кого від слова «нетворкінг» сіпається око.

Номер 1. Як стати найкращим у тому, що робиш 

Ігор Манн

Сьогодні добре виконувати свою роботу і просто бути хорошим спеціалістом — недостатньо, якщо ви хочете чогось досягти.

Тільки люди, які готові постійно вдосконалюватись і робити більше, зможуть будувати класну кар’єру й бути на голову вищими за інших.

Книга маркетолога Ігоря Манна — саме про це: як стати найкращим у своїй справі та не просто рядовим співробітником, а фахівцем-брендом, з яким захоче співпрацювати будь-яка компанія.

Для цього автор надає покрокову інструкцію та навіть план для досягнення майбутніх перемог.

Кар`єра без драм і трамв. Розвиток за власними правилами

Анна Мазур, Настя Пасенко

Авторки написали цю книжку у відповідь на перенасичення нашого інформаційного поля стереотипними уявленнями про кар’єру та «правильними» вказівками, як її будувати.

Бо насправді в тому, як будувати кар’єру, немає ані правильних відповідей, ані готових рецептів.

Тому вони не вчать, як треба, а натомість розповідають, як можна — шукати себе, будувати кар’єру та рухати її вперед.

У книжці наведені способи як розібратися в собі, інструменти для кар’єрного розвитку, поради, що дозволять почуватися щасливішими в роботі, а також історії неймовірних людей, які своїм прикладом доводять, що наша кар’єра — в наших руках.

Авторки: Анна Мазур та Настя Пасенко