Читання, яке довго не відпустить: 10 книжкових серій

Літо – пора відпусток і відпочинку. А ще це період, у який можна нарешті дочитати давно почату книжкову серію. Можливо, хтось ще тільки обирає, в який світ зануритися на довгий час. Для цієї категорії читачів ми приготували 10 книг, з яких починаються цікаві й захопливі серії. 

Після страшної сімейної трагедії Джейкоб опиняється на таємничому острові. Там хлопець знаходить покинутий притулок, у якому колись жили дивні діти. У кожного із колишніх мешканців цього закладу були якісь незвичайні та небезпечні здібності. Хоча чому були? Цілком можливо, що всі ці діти й зараз живі. А Джейкоб із часом усвідомить, що він – один із них.

Каз Бреккер – член банди «Покидьків». Та хлопець завжди хотів мати свою команду, з якою зможе завоювати ціле місто. Згодом у нього з’являється така можливість. Казу пропонують здійснити неймовірне викрадення, на яке не здатен ніхто. Шанси на успіх майже нульові. Та Каз розуміє, що це, можливо, єдина нагода більше не працювати на старого ватажка, а жити власним життям, хай і кримінальним. Хлопець організовує команду із відчайдухів, яким також не завадить кругла сума. Залишається лише виконати неможливу місію, і всі вони будуть багаті. Принаймні, їм так обіцяють. 

Саллі в 16 років залишилася одна в туманному, загадковому й небезпечному Лондоні. Дівчина втратила батька і тепер має звикати до самостійного життя. Саллі загрожує небезпека. Та дівчину це не дуже лякає. Симпатична, смілива й відчайдушна Локгарт з головою порине в пригоду, під час якої їй доведеться розгадати багато таємниць. Та при цьому головне для дівчини – не втрапити в халепу, оскільки великий і похмурий Лондон зберігає багато секретів.

Роланд – останній зі стрільців-лицарів. Він вирушив у далекі мандри на пошуки Темної вежі, яка утримує всі світи. Всередині неї чоловік також може знайти відповіді на всі запитання. Та шлях до Темної вежі вимірюється не днями, й навіть не місяцями, а роками. А часу для досягнення мети стає дедалі менше. Вежа потроху втрачає свою міць, а Роланд – силу. Та стрілець не має права на слабкість. Він нарешті наблизився до чоловіка в чорному, якого переслідував довгі роки.

У світі Сімох Королівств літо й зима тривають по кілька років, людям загрожують небезпечні вороги, а вельможні родини борються за престол. За 300 років до настання лихих часів Сім Королівств Вестеросу вдалося об’єднати членам династії Таргарієнів. Вони встановили владу над драконами, а разом із тим над частиною світу. Та правити вічно не можна. Громадянська війна, міжусобні конфлікти й постійна боротьба за владу рано чи пізно похитнуть міць будь-якого королівства.

 

Мара Барров має червону кров. Це значить, що вона належить до людей «другого сорту», якими правлять срібні. Але так не може тривати вічно. Срібні використовують багряних у всьому, ще й відправляють їх на війну. Рано чи пізно масове невдоволення досягне апогею, а багряні повстануть. Саме Марі, підлітку із міцної, але бідної сім’ї доведеться повести за собою сотні людей. Справа в тому, що Барров – інакша. Вона має кров багряних і надприродні здібності срібних. Мара – новокровка, яка може відкрити новий світ для багатьох людей.

Чотири армії войовничих котів живуть за законами братерства й честі. Але мирно вони співіснують тільки з членами свого клану. У хащах дикого лісу коти боряться за території та воюють за право на життя. Одного разу в епіцентрі цих жорстоких баталій опиняється доглянутий рудий хатній котик. Він розуміє, що котячі війни – це не те, що було вдома. Але й бути домашньою іграшкою йому набридло. Кіт має зробити вибір: змиритися з життям серед людей або стати воїном клану. 

Рейнмар із Беляви, він же Рейневан – знаменита особистість. Одним він відомий як лікар, іншим – як любитель чужих жінок. Молодий чоловік за свій короткий вік встиг нажити собі купу ворогів. На Рейнмана полюють лицарі, інквізиція, міські вартові й наймані вбивці. Головному героєві доведеться прокласти собі довгий шлях до свободи у похмурому, суворому й небезпечному світі Середньовіччя.

У Чорному лісі на Волині ідуть кровопролитні бої. Українці воюють проти німців, росіян і поляків. Там же опиняється і головний герой – чоловік з «багатим» минулим. Спочатку він був міліціонером із Миргорода, а потім став радянським диверсантом. Чоловікові важко розібратися в тому, хто насправді є ворогом для його народу. Та вир подій, у який потрапив головний герой, розставить усе на свої місця.

Агент Секретної служби США Ітан Берк опинився у місті з романтичною назвою Облудні Сосни. Ледь заїхавши до населеного пункту, чоловік потрапив у аварію. Ітан прийшов до тями у лікарні, звідки згодом утік. З часом він починає пригадувати, що приїхав до Облудних Сосен знайти зниклих колег, та від них там немає й сліду. Місто здається таким тихим, привітним і майже ідеальним. Це значить, що з цим містом точно щось не так. 

Сергій Завалко
Журналіст, спортивний і літературний оглядач. Люблю ігрові види спорту, поезію і літературу. Пишу вірші. Читаю в основному поезію і художню літературу. Люблю жити, радіти життю, дізнаватися щось нове і активно відпочивати.

220 thoughts on “Читання, яке довго не відпустить: 10 книжкових серій

    Добавить комментарий