Читання на вихідні: Десять новеньких книжок, щоб березень здавався теплішим

Зима вперто не хоче відпускати холоди — і ще інколи за вікном на тлі яскравого сонця ми бачимо пухнасті тіні від сніжинок. Пропонуємо вам 10 нових книжок, які начаклують перші весняні паростки.

Мастрід для тих, хто любить «Тіні забутих предків» Михайла Коцюбинського, а ще більше їхню кіноверсію, створену геніальним Параджановим. «Тіні» — містична версія того, що відбувалось у Карпатах, розділена на три часові лінії: прадавні часи, 60-ті роки ХХ століття (власне, зйомки фільму) та наші дні. Що як ворожнеча Палійчуків та Гутенюків була справжньою, і доклались до неї лісові духи? Зазирніть за лаштунки культового фільму, подивіться на справжніх Миколайчука та Кадочникову та пориньте у гуцульський колорит. 

Страх виникає миттєво і за мить вже контролює все тіло. Це не під силу жодній іншій емоції. Крістен Улмер, здається, знає про страх все, адже вона — екстремальна лижниця. Страх — тільки сигнал, а не те, чого треба позбутись, адже не він нас мучить, а те, що його викликає. Страх — найперший порадник, тому варто до нього прислухатись. Тож авторка пропонує подружитись зі своїми страхами, зробити їх союзниками, щоб разом йти до мети. Подумайте, скільки можна досягти, якщо страх вас не зупиняє, а навпаки веде.

Живерні — містечко Клода Моне, де він написав сотні полотен з водяними ліліями. Ось цей ставок поблизу млина, куди приїжджають за натхненням художники з усього світу. Та історія ця про убивство — з помсти чи ревнощів — це має дослідити комісар Серенак, та зараз він, здається, взяв хибний слід, який нікуди не веде. Знає правду тільки старенька, яка живе у вежі млина і все бачить. Тільки вона не йде в поліцію, а й далі спостерігає за містечком-пасткою, яке залишилось таким же, яким його бачив Моне. 

Історії, які перенесуть нас до Івано-Франківська тих часів, коли він мав іншу назву. Збірка оповідань, яка натякне, яким було б місто, якби все пішло трохи не так. Харизматична пані Стефанія Мулярова покаже ті вишукані часи, де вирували пристрасті, бились на дуелях, вірили в містику, шукали сховків, щоб побачитись з коханими… і який переписник без смакоти талановитої кондитерки? Тож приготуйте собі кави та улюблене тістечко та беріться за це смаковите читання. 

Одна із найтитулованіших зірок тенісу ненавиділа цей спорт у дитинстві — не вірите, Андре Агассі сам про це розповідає. А все через примус, бо батько так хотів. Та зрештою постійне шліфування ударів та перші успіхи зробили його фанатом тенісу і першою ракеткою світу. «Відкритого» називають однією з кращих спортивних біографій, адже тут і про суперечки з батьком, і про виснаження від тренування, про те, як теніс перестав бути ненавистю і став любов’ю — і скільки кроків для цього знадобилось.  

«Ереб» як новий бійцівський клуб: про нього не говорять. Нік звертає увагу на те, що його однокласники дивно поводяться, та й навіть кращий друг відвертається. А все через таємничі прямокутнички, схожі на диски. Коли він інсталює «Ереб», то опиняється у надивовижу реалістичному світі. Зіграти можна тільки раз: програв — вибув. Та гра виходить поза межі комп’ютера, бо знає про гравця все. А завдання стають все жорстокішими. На що готовий піти хлопець, щоб потрапити у «вузьке коло», яке змагатиметься з босом?  

Життя не балувало Ольгу: осиротілу дівчинку виховувала сувора бабуся. Та дівчина зуміла полюбити милого Герберта, з яким все ж не могла бути разом. Його покликання — досліджувати нові землі, її — чекати на його повернення з експедиції. Коли він вирушає до крижаної Арктики, Ольга чекає, та не отримує жодної звістки. Невже загинув? Тим часом імперію заступає Третій Рейх, який готує нові випробування для дівчини. Чи зможе вона встояти у цих буремних подіях та не втратити надії? 

Що можна купити у «Крамниці щастя»? Певна річ, мрію! Магазинчик у невеличкому містечку відкрив старий дивак (ніхто не знає, хто він насправді: чи медик, ілюзіоніст, але на щасті знається). Покупці, певна річ, хочуть отримати більше, та магію не надуриш, заплатити доведеться все одно. Карколомні пригоди чекають на вас, щойно переступите поріг «Крамниці щастя», тож готуйте не тільки гаманці, а й відкрите серце, бо тільки воно найкраще відчуває чари.  

Арсену не дуже цікаво в реалі, адже він ґеймер, а в грі — він не підліток, а впливовий політик, який має все — славу, гроші і можливість вершити долі. Все просто чудово, та й під міністром може захитатись крісло. Арсенового персонажа віртуально страчують, бо не догодив решті. Тепер game over? Арсен до цього не готовий. Він починає нову гру, об’єднавшись з Максимом, який не настільки могутній віртуально, але в реалі може майже все. Велика Гра виходить за межі віртуального світу.

Двоє об’єктів генетичних експериментів втекли з лабораторії, коли там спалахнула пожежа. Вони врятувались, та чи безпечно їм у великому світі? Обоє мають надзвичайний інтелект, близький за можливостями до людського. Перший — лагідний собака-ретривер стане другом для Трейвіса і Нори, інший — жорстокий монстр Аутсайдер за ними полюватиме. Життя хлопця і дівчини перетвориться на фільм жахів. Тим часом утікачів вистежують спецслужби та одержимий жадобою вбивства кілер.

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

11 thoughts on “Читання на вихідні: Десять новеньких книжок, щоб березень здавався теплішим

    Добавить комментарий