10 неочікуваних фактів про Сашу Камінську

Українська письменниця (книжки «Не кажи нікому» та Error), авторка колонки на Vogue Олександра Камінська розповіла блогу Yakaboo незвичні факти про себе. 

10 неочікуваних фактів про Сашу Камінську 0

Я почала писати, аби втекти від того, чим було моє життя.

У 19 почала виставляти тексти анонімно у мережу і найбільше, про що сперечалися в коментарях, було хлопець я чи дівчина, і якщо хлопець, чи гей. 

10 неочікуваних фактів про Сашу Камінську 0

Ніколи не мріяла писати у глянець, хоча намагалась – думала, що це хороший спосіб заробляти (насправді ні).

А тепер пишу в найдорожчий глянець вже шість років, і це одна з найкомфортніших співпраць. Я пишу так, як хочу, і тільки про те, що самій хочеться дослідити. Мабуть, це мета будь-кого, хто пише. Редактор каже, що мої тексти на сайті українського Vogue — найпопулярніші.

10 неочікуваних фактів про Сашу Камінську 0

Я переїхала з Одеси в Київ в 23 з сотнею баксів і нулем зв’язків.

Побудувала собі таку омріяну за книжками на кшталт Оґілві роботу копірайтером, розчарувалась в локальному маркетингу. І кинула все набудоване, аби жити у затишному старому центрі Львова, бо перестала хотіти бути там, де якість життя залежить від корків. Рекрутери досі не вірять, що я не хочу назад в столицю.

10 неочікуваних фактів про Сашу Камінську 0

Перша онлайн-гра, для якої я створила героїв та історію, – казка про прокляте королівство, де живуть герої всіх відомих казок – така собі афтепаті.

Люблю світовий епос за безмежність опцій і трактувань наслідків історії. 

10 неочікуваних фактів про Сашу Камінську 0

Я працюю з десяти років, і це не було моїм вибором. В 22 я вперше обрала роботу за 200 баксів, відмовившись від 1000, бо не хотілося ридати щодня, працюючи рієлтором.

З того часу я обираю лише ті роботи, що роблять мене щасливішою – на диво, виявилось, що щасливою я можу заробляти більше за рієлтора. 

10 неочікуваних фактів про Сашу Камінську 0

Попри майстер-класи від Шонди Раймс, Джеймса Паттерсона, Густава Водічкі, Лілії Кім та купи книг і курсів зі сторітелінгу та письменництва, я пишу лише так, як до вподоби саме мені.

Робити те, що не ок самій, забирає надто багато сил, і я не маю на це часу.

10 неочікуваних фактів про Сашу Камінську 0

Зараз люблять шок-контент, тому розкажу – наді мною знущалися в сім`ї, в 7 років я дивом врятувалась від педофіла живою, а в школі вважалась нищебродкою, нездарою та black sheep.

Тепер я знаю, що можливо змінити багато чого, якщо дуже треба. Твої книги будуть любити, за твої ідеї платитимуть, у твої ігри гратимуть і вважатимуть кльовим мати тебе за друга. В закордонному паспорті будуть відмітки з багатьох країн, і віш-лісти ставатимуть просто планами. А ти мешкатимеш у власній мансарді, де вночі з ліжка видно зорі, і думатимеш, що десь всередині ти назавжди little black sheep.

10 неочікуваних фактів про Сашу Камінську 0

Лікарі обіцяли мені інвалідність та гормональне лікування.

Так я стала фітнес-ґіком і ботаном з питань здоров`я, wellness та способів робити своє життя комфортнішим, а тіло сильнішим. Так народилась ідея книги Error, наукова фантастика про світ людей, які навчились слухати свої потреби та емоції, а не те, що модно чи як мама сказала. 

10 неочікуваних фактів про Сашу Камінську 0

Підлітком я кілька разів думала про самогубство і взагалі не могла уявити, що колись в моєму житті буде хоч щось, за що захочеться триматися.

Так, не було геть нічого. В якийсь момент в 17 мене врятували drum’n’bass тусовки. І рятували десь до 23, далі я вже навчилась рятуватися сама. Багато щирих історій про підліткове життя є в моїй книзі «Не кажи нікому», що була презентована на цьогорічному Форумі видавців. Хоча, попри купу реального, буття головної героїні – смузі з макароном в порівнянні з тим, що ще можна було б розказати. Але про це, мабуть, в наступних книжках. 

10 неочікуваних фактів про Сашу Камінську 0

Книги та взагалі писання – це найкраще, що могло зі мною статися.

Сама ідея того, що слова, написані мною з голови, люблять читати інші, досі зриває мені дах. Але чи варто воно було того, через що довелось пройти, аби навчитися втікати у видумані життя та світи? Не знаю. Тому не вмію радити, як стати письменником – якщо читання робить вам краще, ніж будь-що інше, якщо для того, щоб відірвати вас від поглинання чергової історії треба виключити світло в районі, мабуть, це добрий знак.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

20 thoughts on “10 неочікуваних фактів про Сашу Камінську

    Добавить комментарий