Неможливо мовчати: 10 книжок, про які говорять у соціальних мережах

Деякі книжки набувають неабиякого поширення – через їхню актуальність, чутливі, а часом і дуже болючі теми, корисні поради і надзвичайно цікаві сюжети. Ми зібрали 10 книжок, які активно обговорюють у соціальних мережах і про які ми теж багато писали на сторінках Yakaboo. І з них ви неодмінно знайдете щось цікаве для літнього бінго.

Джоді Кантор, Меґан Туей «Вона розповіла»

Мовчати більше не можна. Соцмережі заполонили історії жінок з усього світу — про особисті травми, біль та пережите насилля. Українки не залишаються осторонь. Бо там, де є зло, закономірно виникає взаємопідтримка та солідарність. Щодня тисячі жінок потерпають від насилля у сім’ях і від незнайомих людей, та лише одиниці з них не мовчать.  

Журналістки Джоді Кантор та Меґан Туей зібрали десятки свідчень від жертв сексуальних злочинів і опублікували в New York Times матеріал про більш ніж про 80 випадків харасменту з боку продюсера Гарві Вайнштайна. А за рік вийшла їхня книга «Вона розповіла», в якій докладно описали становлення руху #MeToo

Вахтанг Кіпіані «Справа Василя Стуса»

Книга, що опинилась на лаві підсудних і стала символом боротьби за правду та свободу слова!

1980-й. Українського поета Василя Стуса, звинуваченого в антирадянській агітації й пропаганді, засудили до 10 років ув’язнення і 5 років заслання. Під час засідання поет заявив, що не визнає себе винним, однак його державний адвокат Віктор Медведчук прийняв сторону обвинувачення. Стус не пережив ув’язнення і помер, відбувши половину терміну.

2019-й. Журналіст і історик Вахтанг Кіпіані написав книгу-дослідження «Справа Василя Стуса» про сфабриковану справу проти поета. Вона містить важливі документи з 6-томної кримінальної справи, розсекречені матеріали з колишнього архіву КДБ та протоколи допитів. Віктор Медведчук позивається до автора книжки, видавництва і типографії та вимагає заборонити її розповсюдження.

Доля книги «Справа Василя Стуса» вирішуватиметься вже на судовому засіданні 14 серпня.

Анастасія Леухіна «Зовсім не страшна книга. Про життя, смерть і все, що поміж ними»

Що робити, якщо когось із близьких спіткала невиліковна хвороба? Як розмовляти і поводитись із хворим? Як організувати догляд удома? Як пояснити дітям, що таке смерть? І як жити після втрати? 

Це книга-допомога, книга-підтримка, книга-відповідь на складні запитання, які часто бояться промовляти вголос.

Авторка Анастасія Леухіна зібрала поради лікарів, психологів і відверті історії людей, які пережили подібні ситуації. Їхній досвід доводить: навіть хвороби і смерть не здаватимуться такими страшними, якщо переживати їх усвідомлено і в любові.

Купуючи цю книгу, ви долучаєтесь до благодійного проєкту Горизонталі. Медицина та Yakaboo. Весь прибуток від продажу ми спрямуємо на закупівлю кисневих концентраторів для паліативної програми БФ «Відкриті долоні». Це допоможе багатьом важкохворим людям жити вдома в комфорті замість реанімації.

Джолента Ґрінберґ, Кристен Майнзер «Як давати собі раду. Чого ми навчилися за 50 книжками із саморозвитку»

Скільки книжок із саморозвитку ви прочитали за життя? Чи були вони корисними? Як багато порад із них спробували втілити? А скількох дотримуєтесь досі?

Ця книга — огляд пів сотні мотиваційних бестселерів від авторок комедійного подкасту By the Book Джоленти Ґрінберґ і Кристен Майнзер. Протягом трьох років вони читали популярні книжки з саморозвитку та дотримувались рекомендацій із них. А потім написали власну книжку — про те, що ж дійсно працює, а що — ні.⠀

Як навчатись новому, набиратись сили, поводитись із технікою, позбутись мотлоху, висловлювати вдячність, підходити до роботи, потоваришувати з власним тілом і спілкуватись із людьми — про все це ви дізнаєтесь із цієї книжки. 

Мірослав Влеклий «Ґарет Джонс. Людина, яка забагато знала»

«Голод практично скрізь. І мільйони вмирають від нього… Терор набув нечуваних масштабів…»

Ця книга — про журналіста Ґарета Джонса, який першим розповів світові про Великий голод в Україні та страшні злочини радянської влади. За опубліковані тексти про «комуністичний рай» його цькували деякі корумповані західні журналісти, а через декілька років він помер за достатньо загадкових обставин.

Лейф Бебін «Абсолютна відповідальність. Уроки лідерства від морських котиків»

Книга колишніх американських військових Джоко Віллінка і Лейфа Бебіна, що стала світовим бестселером.

Уявіть: ви керівник і тримаєте все під контролем, та одного дня ваш відділ несподівано накриває справжнісінький хаос. Команда зриває дедлайни, кілька підлеглих вирішують звільнитися, з’являються нові термінові завдання, довкола суцільне невстигання та нерви. Здається, що все летить шкереберть, і виправити це не під силу.

Зробіть глибокий вдих, заспокойтесь і прочитайте книгу, яка допоможе зберігати холодний розум навіть у найскладніших обставинах!

Під час служби у гарячих точках Іраку автори книги добре засвоїли: лідери відповідають як за перемоги, так і за поразки команди. А принципи, завдяки яким «морські котики» перемагали в бою, можна застосовувати і в роботі. Дисципліна, визначення пріоритетів, ефективне планування, стратегічне мислення, керування командою, подолання стресових ситуацій — усьому цьому можна навчитися у військових командирів.

Реальні ситуації, детальний розбір тактик і стратегій, а також висновки про те, як застосовувати описане у реальному житті. Читайте їх — і перемагайте на будь-якому полі бою.

Ханна Віттон «Про секс. То як, поговоримо?»

Чи готові ви до розмов із дітьми про секс? Чи пояснювали їм питання безпеки? Чи довіряє вам ваша дитина? Як розмовляти на складні теми? 

Книга відповідає на популярні інтимні запитання, які хвилюють усіх підлітків, коли починається етап дорослішання. Перші стосунки, незайманість і сексуальний досвід, важливість контрацепції, негативні наслідки перегляду порно і секстингу, сприйняття власного тіла та сексуальності. Українське видання містить компетентні коментарі медиків, а також корисні посилання наприкінці книжки. Цю книгу батьки зі всього світу називають обов’язковою.

Пітер Померанцев «Це не пропаганда. Подорож на війну проти реальності»

Боти, тролі, хакери, фейкові новини, популізм, маніпуляції словами та фактами… Такі реалії нашого часу. Нами намагаються маніпулювати і ми маємо розуміти, як від цього захиститись. Книжка британського журналіста Пітера Померанцева розповідає про величезну індустрію маніпулювання нашими думками, рішеннями, бажаннями, про нові та старі інструменти залякування і брехні, які використовують політики і наркомафія, релігійні фанатики і популісти, і що можна їм протиставити.

Ця книжка про інформаційні війни, ботів і погоничів ботів, про тролів, про фейкові новини і втрату прозорої політичної дискусії. А ще — про ХХ століття, про його інтелектуальний спадок, про Холодну війну і КҐБ, про втрачену ілюзію, що більше інформації означатиме більше свободи та глибші дискусії, про пошук надії. Це також сімейна історія, й історія дисидентства, яка, здавалося, закінчиться у ХХ столітті, але триває досі.

Роберт Пенн «Про що я мрію, коли їду на велосипеді»

Письменник і журналіст Роберт Пенн використовує велосипед, щоб добиратись до роботи, підтримувати себе у формі, приймати сонячні та повітряні ванни, подорожувати, ходити по магазинах і залишатись при здоровому глузді.

Він їздив на велосипеді більшу частину життя — і побував у майже пів сотні країнах на п’яти континентах. Коли Пенну було тридцять, він наважився на грандіозну мандрівку і проїхав 40 тисяч кілометрів навколо світу. Він повсякчас поповнював свою колекцію велосипедів для будь-якої потреби – від міського до гірського і шосейного, — аж доки вирішив зібрати байк «під себе».

Щоб втілити це, автор познайомився із легендарними виробниками, зібрав дивовижні історії велолюбителів і провів чимало екскурсій у минуле, розкриваючи різні аспекти розвитку велосипеда. Та чи вдалось йому зібрати омріяну машину?

Даша Малахова «Моя кухня»

Щоб готувати смачно, не треба знати жодних секретів. Варто лише зрозуміти, як люди куховарили 200-300 років тому — і ваші страви набудуть особливого смаку. 

У давнину люди довіряли власним відчуттям, готуючи їжу на щодень. Спілкування з природою та її дарами, прості процеси хімії та фізики, вшанування традицій і нашої історії дозволяють зануритись у світ кулінарії та зробити перебування на кухні відпочинком і цікавим хобі. 

«Моя кухня» від акторки та рестораторки Даші Малахової — книга, що стане вашим путівником у світ простої та смачної кулінарії.

Авторка ділиться родинними рецептами простих страв на всі випадки життя, а також власною філософією, в якій кухня постає місцем сили і відпочинку.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

10 thoughts on “Неможливо мовчати: 10 книжок, про які говорять у соціальних мережах

    Добавить комментарий