Життя, іронія й мистецтво: 5 книг із картинками для дорослих

Яка дитяча книга без картинок? А от дорослим пощастило менше. А так часом хочеться, щоб видавці не забували, що в душі ми залишаємось дітьми. Саме для таких картинколюбів і коміксофанатів добірка книг-картинок для дорослих.


29_17_03

Вовк Собаця


У видавництві Фоліо вийшла книга художниці Даши Вернової «Вовк Собаця».

Спершу Вовк жив на просторах Фейсбука в однойменній групі, але згодом на його життя звернули увагу видавці.

Перед вами історія життя Вовка, якого друзі кличуть Собацею. Його зростання, спілкування з такими різними друзями-тваринами й недругами зображена на кольорових картинках з авторським підписами.

Собаця обов’язково стане вам близький. Бо все як у людей. Радості й розчарування, друзі й немитий посуд.

Прекрасний подарунок для тих, хто виріс, але не перестав любити картинки. Тобто майже для всіх.

До речі, книга є в україномовному, англійському й російськомовному варіантах.

Читати: Вовк Собаця. Книга про життя для дорослих, які залишились дітьми


Processed with VSCO with a6 preset

Як Гусь свою любов шукав


Гусь – відомий паблік для користувачів Фейсбука. Створений художницею Надьожною ( Надія Кушнір) згодом простакуватий, але водночас іронічний і дотепний персонаж, який говорить суржиком, і може похвалитися дотепними мемами, перекочував із соцмережі на календарі, сумки, шкарпетки, чашки. Тож, те, що у видавництві Віват вийшла книга про пошуки любові Гусем навіть не дивно.

Україномовна, кольорова і яскрава книжка про те, що любові завжди знайдеться, у свій час, може стати милим подарунком або додатком до основного презенту, для романтичної особи, яка шукає й чекає кохання.

А якщо ви просто фанатієте від Гуся, то зверніть також увагу на книжку «Гусь від А до Я».


29_20_03

Це серйозно. Антидепресивна книжка для дівчат


Сара Андерсен, молода художниця з Брукліна видала вже кілька книг-коміксів. Її персонаж коротко стрижена брюнетка, яка страждає від звичних для кожного життєвих ситуацій.

У книзі «Це серйозно», перекладеній українською, авторка показала сторінки із життя дівчини-інтроверта. Кумедні чорно-білі картинки припадуть до смаку всім, хто хоч раз відчував бажання заритись у теплу ковдру, замість іти на веселу вечірку, комплексував порівнюючи себе «з он тою красунею», проте впевнено обирав не шпильки й модну сукню, а джинси й улюблений светр. Загалом, книга підійде всім, хто хоч раз відчував себе трошечки соціопатом чи невдахою і здатен іронізувати над собою.


29_18_03

Sex. Наука в коміксах


Автор коміксу для дорослих, який вийшов у видавництві Рідна мова, письменник і математик із Гарварда Ларрі Гоника. У творчості автора цей науково-популярний комікс не унікальний. Наприклад, у цьому ж видавництві вийшла подібна книга коміксів про історію та філософію.

Книга рекомендована нібито на дитячу аудиторію, проте тут без допомоги батьків дітям не розібратись. Тож радше це книга для сімейного читання. Хіба що ви несподівано вирішили розказати про «маточки й тичинки» вашому 16-літньому чаду. У чорно-білому коміксі вам із гумором, ілюстраціями, але без вульгарності розкажуть про усвідомлення статі, будову тіла, кохання, секс і контрацепцію.

Також ця книга сподобається дорослому фанату коміксів, або може стати веселим сувеніром для вашої коханої половинки.


29_19_03

Це Воргол


Кольорова книга-комікс про життя і творчість Енді Воргола – знаменитого американського художника українського походження. Читаючи й роздивляючись ви дізнаєтесь як  він жив, з ким гуляв на тусовках і як створював свої шедеври поп-арту.

Книга припаде до душі тим, хто цікавиться мистецтвом, і тим, хто не надто цікавиться, але готовий у легкій і цікавій формі отримати нові знання й заповнити прогалини. У цьому коміксі прекрасне все – від тексту, до деталей малюнків. Часом починаєш вагатися це комікс, чи повноцінний дорослий вімбельбух.

До речі, це перша книжка із серії, яку видало ВСЛ. Також минулої весни світ побачила книжка «Це Далі».


Читати: Намальовані. 10 історій в картинках

Читати: Найочікуваніші новинки весни від українських видавництв. Частина перша

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

5 thoughts on “Життя, іронія й мистецтво: 5 книг із картинками для дорослих

    Залишити відповідь