Запитай у Yakaboo: питання від просунутих читачів

Фото: Shutterstock

Щосереди ми відповідаємо на ваші запитання, радимо найкраще та допомагаємо обирати саме ті книжки.

%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b92

Порадьте, будь ласка, книгу, від якої не можна буде відірватись ? Тема може бути будь-яка, головне – чарівна атмосфера. Щоб зачитуватись до глибокої ночі й забувати про сон. Валерія


Саме на атмосфері незвичної букіністичної книгарні й таємничого матєтку тримається сюжет “Тринадцятої казки” Діани Сеттерфілд. Історія починається із того, що письменниця Віда Вінтер пропонує скромній власниці букіністичної книгарні написати свою біографію. Постать письменниці – суцільна загадка. Що саме дізнається Маргарет Лі після відвідання її маєтку, та на які таємниці натрапить, від цих пошуків важко відірватись. Або ще один варіант – новинка підліткової літератури “Шістка воронів” Лі Бардуго – надзвичайна пригодницька оповідь із дуже незвичними героями. Відчайдушним авантюристам доручили викрадення вченого із неприступної фортеці. Шалені пригоди на фоні маргінальних світів – борделів, малих злодюжок та інших шахраїв. Сподіваємось, вам щось із цього сподобається).

%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b92

Привіт! Підкажіть, що подарувати подрузі (17 років), яка дуже любить читати? Будь ласка, не радьте відомі книги, я не знаю, що саме вона вже читала. Дякую! Каріна


Якщо подруга любить чуттєві історії про складний вибір, то їй можна порадити найновішу книжку Сесилії Ахерн “Таврована”. Якщо ваша подруга любить тварин, особливо котів, то їй сподобається “Вуличний кіт на ім’я Боб”, історія, яка щойно вийшла у перекладі українською. Це книжка про реальну дружбу вуличного музиканта та вуличного кота. Дуже зворушлива і щира. А якщо і це вже подолане, то ось наша найсвіжіша підбірка новинок.

Для більш серйозного читання радимо раніші твори Донни Тартт, якщо їй сподобався “Щиголь” – “Таємна історія” та “Маленький друг”. А якщо вже вся Тартт перечитана, то час спробувати “Життя після життя” Кейт Аткінсон. Письменниця гарна оповідачка і після прочитання залишається лише одне бажання – читати її книжки ще і ще. Можливо, ваша подружка стане її шанувальницею.

%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b92

Чи варто читати “Викинь Мотлох із життя!”? Дуже цікаво дізнатись думку тих, хто вже прочитав книгу.
Марина


Книжка японки Марі Кондо справді дуже привабила читачів, адже хто ж не хоче навести лад вдома? Дуже гарний огляд на цю книжку написала одна із наших авторок. Зокрема, розповіла, які ідеї із книжки, які їй сподобались, а які ні. Можете ознайомитись, і тоді зрозумієте, наскільки поради із прибирання Кондо будуть корисні саме вам. А якщо й цих вражень буде замало, то зазирніть у відгуки на наш сайт. Чим більш вражень, тим більш чітке буде уявлення про цю книжку.

%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b92

І на кінець, нам дуже приємно, що ви звернулись до нас із порадою щодо книг. Це ж одне із найбільш улюблених занять – радити прочитане! Гарною книжкою так і хочеться ділитись.  Останнім із питань було прохання порадити книжки про нестандартне мислення.


Ми от згадали декілька гарних новинок: про “фріківське” у хорошому сенсі сприйняття світу від Стіва Левітта та Стівена Дабнера “Думай як фрік”, візуально приємне та дуже легке читання про творче мислення “Кради як митець. Креативні “фішки”, про які тобі ніхто не розповість” Остіна Клеона, а також бестселер від відомого автора Малкольма Гладуелла “Неординарні. Історії успіху”. А що б порадили ви?

Маєте книжкові запитання? Пишіть нам у соціальні мережі та на пошту [email protected]

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

192 thoughts on “Запитай у Yakaboo: питання від просунутих читачів

    Залишити відповідь