Що читають блогери. Юрій Голик

Юрій Голик – радник голови Дніпровської ОДА і один з найвідоміших блогерів країни. У нього понад 150 тисяч підписників в Facebook. Блог Yakaboo попросив Юрія розповісти про книги, які його вразили.

В моєму рейтингу немає модних книг типу «Людина розумна», «7 навыков высокоэффективных людей» і Деніела Канеманаале є 10 книг, які зачепили особисто мене в різні роки їх прочитання і змушують повертатися до них і перечитувати знову й знову.

Найбільшу «стару» з цих книг я прочитав понад 20 років тому. Дві книги з цього списку прочитані в минулому році. Це просто список з 10 книг, які особисто я рекомендую до прочитання, не гарантую, що смаки у нас з вами співпадуть.

Всі читали Ремарка і дивилися «Багач і Бідняк» у 80-ті, але мало хто читав всього Ірвіна Шоу. До того ж, суб’єктивно, Ремарк надмірно песимістичний. «Вершина Холма» – одна з двох найкращих книг Ірвіна Шоу. Друга –«Ночной Портье». 

Спокійна розповідь про життя чоловіка, в якому борються кілька протилежностей. Читається на одному диханні. Написана книга дивовижно. Закінчується все дуже добре.

Класика. Логіка, закладена в цю книгу, з точки зору людських взаємин, може бути застосована і до цього дня.

Книга написана набагато цікавіше, ніж знятий однойменний фільм.

Найкраща книга з менеджменту в принципі. Спокійно і без води про ключові принципи менеджменту з розкладанням кожного на молекули. Всього у Фрідмана 4 книги. Ця та друга — найбільш сильні.

Книга, яка вчить застосуванню на практиці простого принципу, що упорядковує будь-який хаос – будь-яку множину будь-чого завжди можна звести до граничної кількості груп, розбивши на них за принципом однорідності ознак.

Іншими словами – їжте слона маленькими шматочками, попередньо його на них нарізавши.

Класика про управління своїм часом і робочим простором. Прокрастинація й інші сучасні модні поняття це все, звичайно, чудово, але вони радше виправдовують наше періодичне байдикування, ніж розповідають, як з ним боротися. Боротися взагалі з собою не треба. Треба просто щоденні дії звести до зрозумілої системи, як чищення зубів. Ви ж не прокрастинуєте замість того, щоб піти почистити зуби вранці і ввечері?

Одна з найкращих книг опозиційної журналістки з країни, на чолі з шаленим диктатором. Взагалі, це трилогія. Друга книга цієї серії це «Полювання на Ізюбря», по якій був знятий серіал. Вона, до речі, і найслабша з трьох.

Промзона – це опис мракобісся, що коїться в великому бізнесі і державі, в якому відсутнє нормальне правосуддя, приватна власність і взагалі є якийсь аргумент для конкуренції крім сили волі і нахабства.

Одна з трьох книг про футбол, які треба прочитати. Читати можна з будь-якої глави. Кожна глава – розповідь про окремо взяту команду або випадок з історії англійського футболу.

Повірте, футбол – це набагато більше ніж 2 по 45, 11 на 11 на 105 на 68.

Валерій Вінокуров і Борис Шурделі «Наша с тобой Звезда»

Років тридцять тому написана ця книга, яка розповідає про нестоличну футбольну команду з промислового містечка. У команді легко вгадується, наприклад. Дніпро часів Протасова і Литовченко.

Психологія і взаємовідносини між людьми футболу і тих, що просто мають відношення до команди, в цій книзі більше, ніж, власне, футболу.

Єдине, що вас може розчарувати в цій книзі, це її трагічність в результаті.

Що читають блогери. Юрій Голик 0

Друга книга Фрідмана, яка ставить на місце мізки будь-якого менеджера і робить з нього робота в частині виконання стандартних процедур. Що добре. Тому що з’являється час на подумати, міркувати і творити.

Всього вийшло 6 книг цього маловідомого автора, пов’язаних між собою. Перші дві, включаючи цю, першу, читати обов’язково. Третя хороша, але менш цікава за попередні. Три останніх можна взагалі не читати, щоб не засмучуватися.

Ця книга описує будь-який обласний центр і пристрасті, які чиняться в ньому.

Тетяна Гонченко
Маю в житті чотири пристрасті: журналістика, подорожі, література і котики. Тож багато пишу, багато їжджу по світу, багато читаю і маю двох котиків. Зрештою, ці сфери тісно пов’язані: хороший журналістський текст – це теж література. А книги – це ще один спосіб подорожувати. Котики ж прекрасні самі по собі. Веду телеграм-канал про книжки: http://t.me/npzbvnkngchtn
https://www.facebook.com/atanoissapa

17 thoughts on “Що читають блогери. Юрій Голик

    Залишити відповідь