Якщо не визначилися, що почитати: топові книги зі знижками до Дня клієнта

Інколи хочеться почитати щось таке, про що всі вже давно говорять — бестселери, перевірену класику, топовий нон-фікшн. Ми зібрали для вас таку добірку популярних книг зі знижками, які ви можете придбати на Yakaboo до Дня клієнта (19 – 23 березня 2019 року).

Ця книжка пропонує, здавалося б, цілком божевільні ідеї: працювати без бізнес-плану, дедлайнів, не орієнтуючись на зростання та не перетворюючись на трудоголіка. Але вони працюють, якщо правильно інтерпретувати та підлаштувати під себе основні описані в книзі приклади. Таким чином ви зможете повністю переосмислити робочий процес на кожному етапі — будь-то наради (спойлер: від них варто буде відмовитися), стратегічне планування чи необхідність прийняття нагальних рішень.

Методика прибирання Марі Кондо, яка показує, що ваше оточення може стати охайнішим — а від цього й організованішим, стала настільки популярною, що Марі навіть отримала власну програму на Netflix. У 2020 році авторка обіцяє видати продовження свого путівника у світ матеріальної (та духовної) чистоти, де розповість про спосіб зорганізувати свій простір на робочому місці, однак поспішіть для початку навести лад у будинку разом з її найпершим бестселером. 

Майже 1500 сторінок історії Європи з примітками, зображеннями та додатками. Ви отримаєте детальний і цікавий екскурс в становлення і розвиток європейської цивілізації, разом з цим набуваючи знань з культури, політології, соціології та інших суміжних наук. Автор — видатний англійський історик та професор Університету Лондона — зміг увібрати в книзі найцікавіше та найважливіше, описуючи події чіткою і зрозумілою мовою. Його текстом легко мандрувати: від сторінки до сторінки, від епохи до епохи, від примітки до примітки — створюючи свій власний шлях до знайомства з минулим. 

Перед тим, як почати письменницьку діяльність, колишня бібліотекарка Женев’єра Юр’є писала казкові розповіді для своїх дев’яти онуків. Перші ж історії про сімейку кроликів було опубліковано в 1987 році — і з того часу вони не перестають радувати дітлахів. 

Книжка весела і динамічна, в ній доводиться постійно “ловити” в тексті головних малих бешкетників, чотирьох зайчиків-синочків та маленьку донечку. А коли читання завершено, ще можна буде довго розглядати деталізовані малюнки будиночків, парків, узбережжя та рахувати десятки вухастих.

Чомусь обговорення теми грошей у стосунках часто постає як своєрідне табу — але важливі питання фінансової відповідальності згодом можуть перерости в образи та нездатність організувати правильний розподіл сімейного бюджету. Ця книга покликана допомогти тим, хто прагне до перерозподілу фінансових зобов’язань та замислюється, як створити на майбутнє надійну матеріальну основу для своєї сім’ї.

Новоспечені батьки часто мають більше питань, ніж маленькі діти, от тільки замість «Чому небо блакитне?» та «А я вже дорослий?» у них виникають цілком резонні «Як правильно годувати дитину?», «Чи не занадто я її опікаю?» та «Як уберегти маля від хвороб?». Дитячий лікар Євген Комаровський зібрав найголовніше, що варто знати батькам про один із найбільш тривожних періодів виховання.

Наталія Могилевська вирішила зайнятися власним здоров’ям за допомогою лікаря-дієтолога Наталії Самойленко. Разом авторки розповідають про те, як подолати нещасливі періоди в житті, почавши дбати про себе; як покращити метаболізм та звідки взялися популярні міфи про здорове харчування. 

Історія про маленького принца з далекої планети, який сумує за своє недосяжною Трояндою та намагається пояснити лису, що таке справжня дружба, підходить і для дітей, і для дорослих, розкриваючи останнім нові приховані сенси. Цей бестселер на всі часи розповідає про прості життєві цінності та надихає на дитячі, невинні та небанальні фантазії.

Думаєте, що ви — не креативна людина, бо в голову не приходять утопічні «оригінальні ідеї»? Глибоко помиляєтеся. Ми всі черпаємо ідеї звідкись, забираючи собі певні елементи, що принесли нам натхнення. Однак варто розуміти межу між відвертою крадіжкою і підлаштуванням сенсу чужих витворів під своє бачення й розуміння. Тисячі людей по всьому світу вже знають цю різницу — прочитайте про неї і ви.

Подати найскладніші відомості про Космос найпростішою мовою у науково-популярному стилі — піл силу хіба що геніям на кшталт Стівена Гокінґа. У світі продано понад 10 млн примірників книги. Науковець пояснює доволі неочікувані речі: чому чорні діри насправді не такі вже й «чорні», що було б, якби Всесвіт створювався швидшими темпами, та — найголовніше — чому від знання базових речей про час, простір та про закони фізики залежить наближення людства до усвідомлення самих себе.

Грубо, сміливо, дещо цинічно, але в цілому не втрачаючи романтики, Беґбедер описує основні біди сучасних закоханих. Кохання живе лише три роки — саме в цьому впевнений герой, який ледь одержавши бажане щастя, вже думає про те, як воно вислизне в нього з рук. 

Роман змусив увесь світ дізнатися про Беґбедера — прочитайте й ви, щоб дізнатися, через що всі про нього говорять вже понад 10 років.

Можливо, ви просто не знаєте, що б такого зараз почитати, бо вам хочеться… самим написати есе, оповідання, а то й цілий роман? Тоді вам стане у пригоді ця настільна книга практичних порад, воркбук з інтерактивними завданнями, які змусять повірити, що навіть якщо в школі вам погано давалося написання творів, ви все ж здатні з часом створити свій маленький шедевр. Книга містить поради від відомих українських письменників — від Юрія Андруховича до Сергія Жадана, тож ви цілком гарантовано дізнаєтеся для себе щось новеньке. Однак творці такого “чудо помічника” попереджають: навіть багато займаючись з цією книгою, все ж будьте готові до критики й зумійте обернути її на вашу користь.

19 thoughts on “Якщо не визначилися, що почитати: топові книги зі знижками до Дня клієнта

    Залишити відповідь