Жадан, «Атлант» та «Мемуари Гейші»: що читали співробітники Yakaboo у вересні

Щомісяця співробітники Yakaboo розповідають про свої враження від книг, які вони прочитали останнім часом.

Олександра Ліхобіцька, promo-маркетолог

sasha

Прочитала книгу, а відчуття — наче провела усю ніч за розмовами з Марі Карачиною на кухні за чашечкою кави.

Це скоріше автобіографія Марі, а не книга про біг. Про біг в ній багато, але тут не йдеться про деталі харчування або техніки бігу. В книзі більше про відчуття себе в тому медитативному світі, в який потрапляєш, коли біжиш марафон. Якраз це мені близько.

Кожен починає бігати зі своїх власних причин, і зазвичай ці причини мають підґрунтя болю та відчаю, з яким ти не знаєш, що робити. Наче на підсвідомому рівні одягаєш кросівки та біжиш від того всього, щоб бодай на декілька годин звільнити голову та відкинути тягар власного непорозуміння зі світом.

Біг — це дійсно крута духовна практика! У книжці Марі ділитися своїми поразками та перемогами, розповідає про свій власний шлях і не нав’язує жодних правил. Просто роби те, що повинен, чи те, що хочеш. Головне — не зупиняйся! Never Stop!

Чудова книга! Як і багато молодих людей, я весь час борюся зі своїм прокрастинатором, щоб стати ще ефективнішою. Багато майстер-класів з особистого саморозвитку, тренінги й всі можливі вебінари на цю тематику були для мене Must Have, але не зараз! Можу сказати що жоден тренінг не був таким конструктивним та впорядкованим, як ця книга. Я навіть вивела для себе формулу: «Тренінги – вода, книжки ВІЧНІ та набагато ефективніші за бодай 80% усіх майстер-класів та вебінарів».

Тренінги, власне, і базуються на основі знань, взятих з книжок, і трохи приправлені власним досвідом. Тож раджу як студентам, так і бізнесменам, бо це — Брайан Трейсі, і він нереально мотивує!

Щоденна робота над собою, правильний вибір «жаби» та постійний прогрес неухильно штовхатимуть Вас уперед і допоможуть закріпити набуті навички.

Якщо хочеться вийти з зони комфорту, то це саме та книга, яка сколихне ваше буденне життя. Встати о п’ятій ранку в перший день, можливо, і не здасться чимось нереальним, а от увійти у такий режим протягом тижня і при цьому бути ще й по максимуму ефективним — це, я вам скажу, важкий, але дуже класний експіріенс у моєму житті. 

Я би сказала, що ця книга є всесвітнім челенджем, щоб вивести себе на новий рівень. Пекельний тиждень був запозичений Ларсеном у військ спеціального призначення, який він трансформував та облегшив. Тож, як пише Ларсен: пам’ятайте – життя одне. У вас є тільки одна можливість розкрити свій потенціал – і настане день, коли буде вже занадто пізно. Так що пограйте зі своїми думками, і ви врешті-решт ви знайдете свою мрію, свій великий задум, свою мету. Я думаю, цей тиждень вартий того, щоб все-таки зважитися і спробувати!

Що запланувала читати:

Моя підбірка книжок на жовтень вже більш спокійна та направлена на відчуття та осінній спокій. Розпочато театральний сезон і хочеться звернутися до себе внутрішньої, погуляти вулицями старого Києва, завітати у музеї та почитати щось для душі. Моїми фаворитами на жовтень стануть: нова книга Андрія Любки «Твій погляд, Чіо-Чіо-сан» та щось французькою мовою.

Катерина Мединська, менеджерка з закупівель

80cb6dbd-1959-4d1e-bca1-31de1846d23c

Книга – історія інтернет-магазина Zappos. Дуже корисна і мотивуюча. В ній багато класних порад для тих, хто хоче налагодити корпоративну культуру в компанії. Як зробити так, щоб кожний клієнт отримував WOW-ефект. Буде корисною і для початківців, і для акул бізнеса. Книга, при читанні якої отримуєш задоволення та маєш постійну посмішку від цього. Отже, якщо ви хочете надихнутися, попрацювати над своєю мотивацією, придумати якусь креативну ідейку або просто відпочити, то не замислюючись читайте цю книгу.

Автор дуже вміло поєднав пізнавальну інформацію з красивою і сильною історією становлення особистості на шляху до успіху. Також книга дасть змогу зрозуміти культуру гейш, їхні традиції, звичаї, обряд  та всі труднощі, з якими доводиться зіткнуться дівчатам, щоб стати справжніми і великими гейшами. У романі читач побачить історію справжньої дружби і щирої любові, палкої ненависті і пристрасної боротьби за першість.Сказати, що це захоплююча книга, не сказати нічого. Історія цікава, прониклива, написана легкою та зрозумілою мовою, читається досить швидко. Книгу можна назвати мотивуючою, як не здаватись на шляху до своєї мрії.

Легке чтиво для реготання. Книга для підняття настрою. Рекомендую роман тим, хто втомився від важких й складних книг.

Дональд Трамп був уже широко відомий, завдяки саморекламі, екстравагантному стилю і великим угодам, коли вперше вийшла його книга «Искусство заключать сделки». Ця книга стала одночасно символом капіталізму, портретом Нью-Йорка і відображенням 1980-х років.

Тетяна Гонченко, редакторка блогу

Жадан, «Атлант» та «Мемуари Гейші»: що читали співробітники Yakaboo у вересні 0

Цей мега-комікс я читала потроху два місяці – розтягувала задоволення. Книга справді шикарна – видавництво переклало не тільки текст, а й кожну вивіску та всі-всі деталі на малюнках. Відкриваєш, і занурюєшся у якийсь паралельний світ. Обкладинка, якість друку, зображення, подача – все це разом створює ефект, ніби тримаєш в руках не просто книгу, а витвір мистецтва. Словом, «Вартові» цілком вартують і своєї ціни, і часу, витраченого на читання. 

Цю книгу я прочитала з другого заходу – не тому, що вона погана, а тому, що у мене якось не складається з нон-фікшеном. Ідея книги в тому, що люди загалом ірраціональні, вони рідко керуються тим, що для них краще, і не завжди використовують логіку. Люди нелогічні, слабкі, піддаються впливам і мало в чому є експертами. Наприклад, вони палять, незважаючи на те, що це погано для здоров’я, і можуть довго не відмовлятись від непотрібної підписки, навіть якщо це зайві витрати – просто тому що лінь. «Поштовх» розповідає про те, як м’яко підштовхнути людей робити правильний вибір. При цьому, не маніпулюючи і не примушуючи, а лише трошечки допомагаючи.

Загалом книга корисна, і кілька ідей з неї яскраво закарбувались в пам’яті. Проте особисто для мене були зайвими і скучними розділи про інвестування, пенсії та страхування – тим більше, що вони не дуже корелюються з українськими реаліями.

Ця книга мені, що називається, не зайшла. Докладніше писала у рецензії. Якщо коротко, то забагато героїв та сюжетних ліній. Проте, чула і позитивні відгуки – тож нехай мої враження вас не відлякують: купіть і приміряйте на себе.

Цю книгу я вирішила прочитати після цитат, опублікованих у нас в блозі. Забивати так і не навчилась, але загалом книга корисна і правильна. Хіба що трохи бентежить, що вся книжка схожа на один великий блог автора, чия думка не підкріплена жодними дослідженнями. Автор посилається на історії своїх неназваних знайомих і просто розмірковує на тему. Тож з ним можна погоджуватись, а можна й ні. Проте ця книжка безумовно викликає багато дискусій всередині голови читача, і цим вона доволі корисна. 

Джон Стейнбек: «Заблудившийся автобус», «О мышах и людях» та «На Схід від Едему»

Стейнбек став моїм відкриттям після книги «Грона гніву». Він ідеально підійшов під настрій, тож схоже, що це надовго. Те, як він виписує героїв, ситуації, атмосферу та епоху – це просто неймовірно. Трохи засмутилась, дізнавшись, що автор був прихильником комунізму, але навіть цей факт не зміг мене відлякати від творчості Стейнбека. Планую не зупинятись, поки не закінчаться всі його книги.

В планах на жовтень:

(Окрім Стейнбека) – «Книга Балтиморів» Жоеля Діккера (його «Правда про справу Гаррі Квеберта» була просто шикарна), «Ворохтаріум» (розмова Андруховича, Бойченка та Друля) та «Коханці юстиції» Юрія Андруховича. А ще купила «Антену» Жадана і почитую її потроху під настрій – поезія Сергія, як завжди, до мурашок. 

Олена Муллова, заступник керівника служби логістики

d30a922d-4f66-4461-babe-b789a0bfff14

Книга про людину, від найменшого руху пальця якої залежить людське життя.

Автор книги – нейрохірург, який відкрив завісу не тільки між читачем і найбільш потаємними куточками людського мозку, а й самим головним ворогом людства – хворобами. Марш прожив довге життя, провів безліч операцій, і тепер озирається назад, згадує вдалі випадки і власні помилки. Книга в першу чергу про те, що всі ми – люди, і лікарі в тому числі. Всі люди помиляються, неможливо бути ідеальним лікарем, неважливо, наскільки великий твій лікарський досвід.

Особисто для мене книга виявилася емоційно складною. У ній багато історій: деякі з них зі щасливим кінцем, деякі – моторошні.

Роман з цікавим сюжетом, напруженим фіналом і яскравими персонажами.

Я чекала, що в кінці історії трапиться якась дурість, але несподівано все вийшло справедливо, розумно і раптово.

У кожного героя, як і в житті звичайної людини, є брехня, велика чи маленька. Зовнішність людей оманлива, ніколи не знаєш, що криється за ідеальною красою або сірою непривабливістю.

Книга чудова! Інтрига закручується все сильніше з кожною сторінкою і до кінця тримає читача в напрузі.

Надія Потоцька, SMM-менеджерка

36770641_1875162082542151_664353280876347392_n

Найбільше мене хвилює після виходу з декрету: як поєднати материнство та кар’єру. Як бути успішною у всьому? Як робити круті речі, але й виховувати сина? Тому ця книжка.

Вважаю її мастрідом усіх батьків світу. І усіх босів світу 🙂 Багато корисної інформації, реального досвіду та розумних лайфаків для працюючих мам. Якщо ми, жінки, хочемо виховувати дітей і одночасно успішно працювати, маємо шукати нові варіанти життя. Прив’язуватись до результатів, а не до часу. Як і з роботою, так і з дітьми. І так, варто пам’ятати, що рано чи пізно муситимемо швидко обрати: відвідати мегаважливу для кар’єри зустріч чи везти у лікарню дитину з високою температурою. Жорстко? Таке ось життя мами: між двох вогнів.

Люблю психологію, люблю глибокі описи, люблю Кіза. Почала читати ввечері, дочитала вночі. Для мене ця книжка – про прийняття себе. Нормальна людина має багато сторін: від ванільних – до жорстоких. Усі емоції важливі, варто поважати їх, приймати себе. Ну, і дитячі травми ніхто не відміняв…У Саллі їх назбиралось багато. Про деякі дуже страшно читати. Навіть добре, що вона змогла хоч якось себе захистити…

Готувала пост для соцмереж про цю книжку і переглянула пару рецензій. Зачепили. Наступного дня уже читала книгу) Вона – класна і корисна! Стукає по голові і наголошує на дійсно важливих речах, змушує відпустити зайве і працювати-працювати… Ні, ми не унікальні. Ні, це не має сенсу. Ні, ти не станеш суперзіркою. А може і станеш. Але паритись тим зараз точно не варто. Зазвичай продаю книжки у благодійному флешмобі #читайдопомагай. Але цю собі лишила. Хай ще постукає мене))

Ідея класна, багато цікавинок, але книжка – моє розчарування. Відчуття, ніби автор пробігся по подіях. Такі собі 10 км замість марафону. Мало роздумів, глибини, зв’язків,  усе якось поверхнево. Чекала більшого. Хоча… після прочитання – правило на кількість гаджетів ввела. Особливо – вдома, коли близькі поряд. Від гаджетів нікуди не подінешся, але ми ледь не останнє покоління, яке має шанс спілкуватись наживо. Скористаюсь я цим шансом! (сказала smm-менеджерка 😀 )

Купила книжку, коли наслухалась крутих відгуків подруг. Ну, і ще довго не могла навчити сина самостійно їсти (але останнє хай буде секретом). Читала довгенько, тож син навчився їсти сам 😀 Магія.

Поради – круті, зауваження цілком логічні, лайфаки дієві. Шкодую, що не прочитала книжку у перші місяці дитини. Теж вважаю її батьківським мастхевом. Вона не лише про виховання дітей, а і про виховання батьків)

Давно чула про Харарі, але ніяк не чіплялась за книжки. «21 урок для 21-го століття» схопила мої думки ще до першої сторінки. Книжка – 21 голка. Які поступово вколюються у свідомість. Гостро, боляче, але якось терапевтично.. Багато інформації, фактів та аналітики. Доводиться думати, пережовувати. Та після цього картинка світу малюється вже інакше. Багато нового відкривається, прояснюється. Хочеться діяти. Раджу!

Юлія Судакова, менеджерка з закупівель

судакова

Все почалося з перегляду серіалу. Але після другої серії я зрозуміла, що не можу більше чекати… Мені терміново потрібні були відповіді… Хто ж вбивця ?? Я прибігла на роботу і купила книгу)

Вперше за довгий час книга, яка одночасно захоплює й лякає з першої сторінки. Ґіліян Флінн майстерно занурює в історію молодої дівчини-репортера, яка змушена повернутися в своє рідне місто, де сталося кілька вбивств малолітніх дівчаток. Спогади головної героїні про минуле і розслідування скоєних вбивств перевернуть з ніг на голову не тільки її життя, але й життя оточуючих… Фінал просто шокуючий! Останні сторінки лякають і жахають.

Я була в повному захваті! Хоч вірити в написане не хотілося.

P.S. Якщо Ви любите психологічні трилери – книга обов’язкова до прочитання)

Це вже третя книга Сари Джіо, яку я прочитала. Ну люблю я її) До цього прочитала «Ежевичная зима» і «Последняя камелия».

У книзі «Фиалки в марте» автор розповідає історію дівчини Емілі, яка переживає творчу кризу і зраду чоловіка. Вона кидає все і їде на острів Бейнбрідж до своєї двоюрідної бабусі. Там вона випадково знаходить щоденник датований 1943 роком, який проливає світло на дивну поведінку місцевих жителів…

Переплетення долі героїв різних поколінь і загадкове походження квітів – улюблені сюжетні лінії автора не залишать вас байдужими.

Читається на одному диханні.

P.S. У холодну осінню погоду ця книга те, що треба)

Насправді, книга для підлітків, але вона може і дорослих навчити доброті, дружбі, взаєморозумінню.

Історія про хлопчика Пітера і його найкращого друга, лиса Пакса. Раптово починається війна, і батько змушує сина випустити свого лиса на волю. Але зробивши це, Пітер розуміє, яку жахливу помилку скоїв…

Дуже доросла історія про дружбу, кохання і про безглуздість війни.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

11 thoughts on “Жадан, «Атлант» та «Мемуари Гейші»: що читали співробітники Yakaboo у вересні

    Залишити відповідь