Як перестати жити на автопілоті? Wake Up! Прокидаємось!

Усі фото: Катерина Молочко

У Видавництві Старого Лева видали креативний блокнот? Такою була моя перша думка, коли я побачила книжку Кріса Бареза-Брауна «Wake Up! Прокидаємось! або Як перестати жити на автопілоті». Насправді, і так, і ні. Звісно, формату Wake Up! та деяким її розворотам можуть позаздрити і креативні щоденники, але це все ж таки книжка. Ба більше – чудова книжка у темі саморозвитку й мотивації. Що в ній такого хорошо? Зараз розповім ?


Мінімум бла-бла-бла – максимум користі

Якщо ви чуєте слово нон-фікшн і автоматично починаєте куняти, адже зараз буде Дуже: дуже багато тексту, дуже багато незрозумілостей, дуже багато повторів, дуже багато води… Wake Up! допоможе позбутися цього стереотипу. Лише за 20 сторінок. Ви тільки подумайте! За 20 сторінок із 304! Кріс Барез-Браун розповість про суть книжки, ключові визначення та правила користування. На цьому вся теорія закінчиться. Що ж чекатиме вас далі? Мандрівка! Цікава практична мандрівка експериментами, які допоможуть вам прокинутися й перестати жити на автопілоті.

1_12_1

Ідеальна структура. Я просто не можу не розповісти про структуру кожного експерименту – він складається з чотирьох частин, кожна з який займає одну сторінку книжки. Частини:

  • назва (як називається вправа)
  • міркування (про що ця вправа)
  • план (як виконати цю вправу)
  • результат (для чого варто зробити цю вправу)

1_12_2

Приклад експерименту: готуємо їжу з нуля

Міркування: Моє ставлення до їжі з часом дуже змінилось. Я вважав, що призначення їжі обмежується моментом її потрапляння в мій організм для забезпечення енергією, аби не померти. Зараз же я знаю, що пиво і баранина більше мені не друзі (хоча іноді трапляється).

Ставши чутливішими до енергій, ви помічаєте, що те, чим напихаєте шлунок, є тим, що врешті отримуєте. Живучи поспіхом, ми втрачаємо розуміння цього. На автопілоті ми лише автоматично реагуємо на наші потреби. Недобре почуваємося вранці, одразу ж налягаємо на кофеїн в надії ожити. Втома в обідній час? Допоможуть ласощі з рафінованим цукром. Зазвичай ми поглинаємо отой непотріб, навіть не замислюючись над цим. Автопілот відновлює наші сили, але особливо не дбає про те, як саме і на скільки часу. Єдине його завдання – підтримувати тут і тепер.


План: Як на роботі, так і вдома намагайтесь їсти їжу з необроблених інгредієнтів, яку зготували власноруч.

А це означає, що більше ніяких ласощів у пакетах, ніякого фаст-фуду чи обробленого непотребу. Виберіть щонайсвіжіші місцеві продукти, які вам доступні, і результат не забариться. Навідайтесь до місцевих продуктових магазинів та відчувайте радість від відкриття того, що є найкращим. Деякі овочі чи фрукти видаватимуться більше достиглими чи цікавими, ніж інші; візьміть їх, понюхайте та відчуйте, що саме вас привабило.

Може, ви й ніколи у житті не готували, але не переймайтесь, в інтернет-просторі можна відшукати будь-який рецепт, який годі лише уявити. Та й перший-ліпший продавець, який знається на продуктах, городині і сезоні її дозрівання, порадить вам свій улюблений спосіб приготування. Запитуйте, бо ніколи не знаєш напевне, про що дізнаєшся в такому разі. Втілення цього задуму вимагатиме деякого планування і приготування, але воно того варте.


Результат: Просто замислившись над тим, що ми їмо, завжди прийматимемо кращі рішення стосовно харчування. Ви помітите, що деяка їжа даватиме вам більше задоволення та енергії, ніж інша. Методом спроб і помилок я дійшов висновку, що звичайний хліб не приносить мені жодної користі, і тому постановив собі не їсти хліба. Без нього я почуваюся енергійніший впродовж усього дня. Ми, звісно ж, усі різні, але, експериментуючи, можна налаштуватися на те, що підходить саме вам.

Ви також потоваришуєте з місцевими продавцями, дізнаєтесь, звідки надходить ваша їжа, і станете цікавитися її якістю. Відмінність між продуктами масового споживання та свіжими стравами, які готували з любов’ю, просто разюча. З’ясувавши користь свіжої їжі й те, як легко її отримати, ви ступите на шлях неповернення.

Бой Джордж якось сказав: «Ніколи не споживайте нічого з реклами».


Купити книжку в Yakaboo

Катерина Молочко
SMM в Yakaboo.ua, книголюб та автор проекту Best Books https://vk.com/b__books. Читаю лишень книжки з певною загадкою (детективи) або важкі психологічні твори (трилери), загалом усе те, що Джої заховав би у морозилку. Вірю, що поганих книжок не існує, є просто не та цільова аудиторія.
https://katemolochko.wixsite.com/blog

93 thoughts on “Як перестати жити на автопілоті? Wake Up! Прокидаємось!

    Залишити відповідь