Що читати у перші серпневі вихідні: 10 книжок, від яких неможливо відірватись

Ось у гості завітав останній місяць літа — найспекотніший і найщедріший. Нарізаємо на скибочки соковиті кавуни, ароматні дині, гарненько викладаємо на тарелі разом зі спілими персиками і сливами… А тепер можна і до читання братись. Ось традиційна десятка на будь-який смак.


Ернест Гемінґвей «Прощавай, зброє»


03_12_08Класика від майстра телеграфного стилю, одна з найвидатніших книжок про Першу світову у перекладі Віктора Морозова. Щира та прониклива історія про американця на італійському фронті, кохання у часи війни, розчарування у романтичних ідеалах та небезпеку, яка завжди поруч. Твір вважають автобіографічним, оскільки він перегукується з військовою службою Ернеста Гемінґвея.


Габріель Зевін «Славетне життя Ей-Джея Фікрі»


03_13_08Ей-Джей переживає не найкращі часи, після смерті дружини на нього посипались біди: книгарня ледь животіє, ще й хтось поцупив раритетну дебютну збірку поезій Едґара По. Чоловікові здається, що весь світ проти нього. Але доля дарує йому знак — зустріч, яка розфарбовує життя новими барвами. В книгарні опиняється маленька дівчинка Аліса в рожевому комбінезоні, а з нею приходять зміни.


Роб Іставей «Як запам’ятовувати (майже) все і завжди. Приголомшливі лайфхаки для прокачки вашої пам’яті»


03_14_08Після літнього релаксу доведеться братись за серйозну роботу, тому прокачка мозку не завадить. Роб Іставей — колишній керівник Математичної асоціації Сполученого королівства покаже вам, як запам’ятовувати like a pro. Мати мозок, як суперкомп’ютер без багів та втрат інформації, — хто ж про таке не мріє? Скористайтесь дієвими техніками запам’ятовування та відкрийте нові можливості.


Богдан Коломійчук «Моцарт із Лемберга»


03_15_08Популярний романіст виклав історію молодшого сина Вольфганга Амадея Моцарт — Франца Ксавера, який хоч і мав неабиякий музичний талант, та успіху батька повторити не зміг. Але це не завадило йому прожити яскраве життя, розділене між стольним Віднем та мальовничими Галичиною і Баварією. Найбільше уваги письменник все ж приділяє Львову, який тоді мав назву Лемберг і визначив долю видатного музиканта.


Андерс Ерікссон, Роберт Пул «Шлях до вершини. Наукові поради про те, як досягнути професіоналізму» 


03_16_08Як досягнути піку у своїй справі і залишитися на вершині? Необов’язково віддавати цьому ввесь свій час та зусилля — ніхто не гарантує, що успіх прийде обов’язково. Але в арсеналі цих двох авторів є відповідь на питання — як стати кращим серед кращих. «Не розпорошуйтесь», — стверджує психолог Ерікссон, який не одне десятиріччя присвятив вивченню успішних людей. А ще обирайте правильні моделі навчання — які найефективніші — саме про це йдеться у «Шляху до вершини».


Мері Роуч «Злюб. Як парувалися наука і секс»


03_17_08Хочете відчути себе трішки сексологом і добряче повеселитись? Книжка для дорослих від талановитої авторки Мері Роуч — науковий підхід до сексу доступною мовою. Письменниця сама перевірила низку теорій і провела низку досліджень, тому сміливо можна вірити їй на слово. Традиційне заняття все ще мало досліджене і говорять про нього мало (особливо в науковому сенсі), тож «Злюб» варто внести до планів на літо.


Віктор Єрофєєв «Рожева миша»


03_18_08Соціальна сатира від Єрофеєва показує, що відбувалось та відбувається в Росії у роки після анексії Криму. Батьки Марусі Менделєєвої опиняються під владою злого генія — Царя Дна, який господарює у підводному світі та пропагує цінності «русского міра», які призводять тільки до більших утисків. Маруся хоче витягнути батьків з Дна (чи тут краще сказати Днища), і її провідницею у підводдя за керролліськими канонами стає Рожева Миша — не просто іграшка, а надійний друг.


Джером Клапка Джером «Троє у човні, якщо не рахувати собаки»


03_19_08Поповнення серії «Золота полиця класики»: весела та щира розповідь про трьох друзів (та собаку!), які мандрують Темзою, щоб відпочити від галасу та метушні. От тільки це не подорож «старого морем», а повна гумору та кумедних ситуацій пригода, у якій активно бере участь милий фокстер’єр та трійко молодих джентльменів, яким досить легко осяяти ваш смутний вечір захопливим чтивом. 


Леррі Вайдел «Серійний переможець»


03_20_08Як постійно досягати успіху? Чи це взагалі можливо? Леррі Вайдел стверджує, що для цього достатньо зробити тільки п’ять кроків: ухвалення рішення, перевиконання, коригування, доведення справи до кінця і постійне вдосконалення. Саме такий алгоритм зробить вас неодноразовим переможцем, який не знає поразок і щоразу підкорює все вищу вершину. Здається, що все настільки просто, але чому тоді не так вже й багато людей досягає успіху? І на це є відповідь у Леррі Вайдела.


Гаррієт Мункастер «Айседора Мун запрошує на день народження»


03_21_08А ви вже знайомі з Айседорою Мун — незвичайною дівчинкою, у якої мама — фея, а тато — вампір? У цій книжці з чималої серії Айседора готується до дня народження, вона в захваті від людських свят, от тільки її сімейка не зовсім звичайна і спрогнозувати, що ж спаде на думку батькам феї і вампіру, просто нереально, тому іменинниця, хоч і мріє про вечірку, все ж чекає її з острахом.


[irp posts=”29545″ name=”Чтение на выходные: пересекаем экватор лета”]
Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

6 thoughts on “Що читати у перші серпневі вихідні: 10 книжок, від яких неможливо відірватись

    Залишити відповідь