У Києві пройде фестиваль фантастичної літератури і уявних світів LiTerra Con

Ілюстрація: wakingtimes.com

III Міжнародний фестиваль фантастичної літератури і уявних світів LiTerra Con пройде у Києві з 7 по 9 жовтня 2016 року. Цього року фестиваль фантастики приймає майданчик Cultprostir Hub у Музеї історії Києва.

Діалог – тема, що стане центральною у програмі 2016 року. Діалог фантастики і фентезі, різних видів мистецтв, поколінь, часів та історії, культури і субкультур, діалог світоглядів та діалог різними мовами.

У LiTerra Con 2016 візьмуть участь письменники, перекладачі, видавці, кінематографісти, художники, науковці, поети, музиканти, рольовики, цікаві люди з України та інших країн, адже для фантастичного немає кордонів у мистецтві і в житті.

Результат пошуку зображень за запитом "LiTerra Con"

Гості фестивалю – відомі письменники та перекладачі: Яцек Комуда (Польша), Володимир АренєвЛюдмила Астахова, Сергій Булига, Ян Валетов, Леся Вороніна, Марія ГалінаЯна ГоршковаВолодимир ЄшкілєвЯна ДубинянськаДара Корній, Сергій Легеза, Тимур ЛитовченкоЮрій МакаровГалина МаликНаталія СавчукЯрослав МельникОлександр Михед, Михайло Назаренко, Ігор Рєвва, Олег Сілін, Антон Фарб, Ніна Цюрупа (псевдонім – Віктор Глумов)Олександр ЄсауловНаталя Щерба.

На гостей чекає понад 70 годин програми у чотирьох залах. Фестиваль фантастики у 2016 році представляє чотири основні напрямки програми: «Література», з великим дискусійним і лекційним блоками, програмою для письменників-початківців і презентацію більше 40 новинок фантастики за участю авторів і перекладачів; «Кіно і анімація», «Візуальне мистецтво», «Наука і знання», а також спеціальні міні-проекти, поєднані однією внутрішньою тематикою, які розкривають різні аспекти взаємодії мистецтв. Передбачений і традиційний для фестивалю поетичний вечір у п’ятницю.

У програмі презентація українських і не тільки новинок фантастики, дискусії про науку і фантастику, літературу жахів, казки та переклади, обговорення фантастичних муралів, показ фільмів, розмови про Київ та Star Trek, презентація українських коміксів. Уся програма фестивалю за посиланням.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

47 thoughts on “У Києві пройде фестиваль фантастичної літератури і уявних світів LiTerra Con

    Залишити відповідь