У Харукі Муракамі та Джорджа Мартіна вийдуть нові романи

Фото: Brainsly / 365news.biz

Цього тижня про вихід нових книжок розповіли відразу два відомих письменники японець Харукі Муракамі та американський письменник Джордж Мартін. Обидві книжки мають стати подією в літературному світі. Новий роман Муракамі очікують вже в лютому, а от нова частина “Пісні льоду та полум’я” має вийти до кінця року.


Роман із двох томів під назвою Killing Commendatore – “Вбивство лицаря-командора” потрапить у продаж 24 лютого 2017 року. Це 14-та книжка японця Харукі Муракамі. Книжка буде складатись із двох частин «Emerging Ideas» та «Moving Metaphor». Муракамі називає свій роман “дуже дивним”. Видавництво Shinchosha поки не розкриває подробиць про зміст книжки.

«Здається, ніби це щось несхоже на попередні роботи Муракамі, чи не так? Як думаєте, яким буде зміст книги?», – прокоментувало видавництво емейлом.

67-річний Харукі Муракамі зазвичай уникає центру увагу, любить говорити про проблему миру у світі та ядерну енергію. Він почав писати, як тільки закінчив університет, водночас із тим відкрив власний джаз-бар. Його роман “Норвезький ліс” став світовим бестелером, та перетворив Муракамі на літературну зірку.

Найновіші книжки Муракамі – роман “Безбарвний Цкуру Тадзакі та роки його прощі” вийшов у 2013 році, а збірка історій “Чоловіки без жінок” у 2014-му.


Джордж Мартін вже обіцяв декілька разів закінчити шосту частину “Пісні льоду та полум’я”, але так і не дотримувався обіцянки. На початку 2017 року він категорично пообіцяв все ж таки виконати свою обіцянку до кінця року. Вірити чи ні письменнику, вирішувати фанам.

Книжка “Вітри зими” (Winds of Winter) має бути передостанньою частиною саги. Після якої має вийти ще одна частина “Мрія про весну” (A Dream of Spring).

На запитання преси про невиконання обіцянок, Мартін відповів, що мав завжди проблеми із дедлайнами: “Мені було сумно від того, що прийшлось переглянути свої попередні плани. Спочатку я переніс закінчення на жовтень, потім на листопад, але підозри росли й далі, і я так і не зміг закінчити роботу, від того страждав ще більше. Чим менше залишається днів, тим більше стресу, і тим повільніше я пишу.”

Правда про недописаний роман виплила у блозі письменника. Одному із фанів він відповів, що ще не закінчив роботу. Сподівається, книжка буде готова до кінця року. Події серіальної екранізації вже давно перегнали сюжет книжки. Мартін співпрацює із продюсерами серіалу, скеровує їх у напрямку сюжетних подій, які відбуватимуться в його книжках.


Читати: 50 найкращих авторів 2016 року

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

24 thoughts on “У Харукі Муракамі та Джорджа Мартіна вийдуть нові романи

    Залишити відповідь