Топ книг про правильне харчування: почни з власного здоров’я

До правильного раціону харчування люди приходять з різних причин. Когось підштовхують проблеми із зайвою вагою, погане самопочуття, у інших же просто виникає бажання змінити харчові звички. Насправді, переосмислити підхід до харчування ніколи не пізно. Але, варто врахувати, що гастрономічні зміни в житті треба робити поступово, щоб не зашкодити фізичному і психічному здоров’ю. Пропонуємо вашій увазі найкращі книги про правильне харчування, які допоможуть вам не тільки схуднути, навчитися їсти корисно, а й ретельно вивчити інші важливі моменти з цього питання.


1. Алексей Ковальков «Методика доктора Ковалькова. Победа над весом»


У виданні представлена унікальна методика схуднення від відомого дієтолога, що змінила долю багатьох людей по всій планеті. Безпечна для здоров’я і дуже ефективна, про що говорить яскравий приклад самого ж автора. Йому всього за 7 місяців вдалося схуднути на цілих 70 кілограм! Книга науково обґрунтовує вплив оточення на наш організм, а отже і на вагу, знайомить з основними закономірностями здорового харчування, правильного способу життя. Викладено корисні поради, багато з яких розглядаються на прикладах з життя реальних людей. Слідуючи своїй методиці, автор стверджує: легко не буде, варто запастися терпінням і сміливо рухатися до своєї мети. Тільки так можна досягти гармонії з собою і своїм харчуванням

2. Девід Перлмуттер «Еда и мозг. Что углеводы делают со здоровьем, мышлением и памятью»


З цієї книги про харчування ви дізнаєтеся про взаємозв’язки між людським інтелектом і звичками харчування, а також всілякі порушення роботи мозку з соматичними захворюваннями. Виявляється, вуглеводи — це повільна смерть функціональності нашого мозку! Девід Перлмуттер заявляє: безліч проблем, таких як стреси, погана пам’ять, постійні головні болі, сумний настрій — все це можна легко вилікувати. Варто тільки відмовитися від деяких продуктів харчування. Почавши їсти вибірково, можна не тільки поліпшити своій фізичний стан, але й одночасно налаштувати розумову діяльність. Якщо ж ви не належите до ряду тих, у кого є перераховані вище проблеми, для вас є окремі поради щодо того, як довше зберегти гарне самопочуття, привести свій інтелект до якісно вищого рівня.

3. Керолін Стіл «Голодный город. Как еда определяет нашу жизнь»


Наступна книга правильного харчування наводить на глибокі роздуми про їжу, загальну систему і ланцюги харчування в міських умовах, а також глобальність впливу сформованої суті речей. Цікава, детальна розповідь про структуру харчових рівнів, які не тільки мають місце в мегаполісах, але і, звичайно ж, є важливими складовими людського життя. Автор зачіпає проблему напівфабрикатів, магазинів самообслуговування, нашого з вами марнотратства в питанні відходів. А також проблему залежності людства від харчових гігантів – фабрик, які виробляють їжу, часто неналежної якості. З цієї книги про харчування можна дізнатися багато цікавого, після чого ви вже ніколи не будете дивитися на продукти харчування на полицях супермаркетів як раніше. Зробите для себе певні висновки, що, безсумнівно, позитивно позначиться на вашому харчуванні і здоров’ї в цілому.

4. Колін Кемпбелл, Томас Кемпбелл «Китайское исследование. Результаты самого масштабного исследования связи питания и здоровья»


Пориньте у світ різних експериментів і спостережень! З цієї книги про правильне харчування можна дізнатися про вплив того, що ми їмо на те, «на що ми хворіємо». Матеріал складається з двох частин: в першому розділі викладені результати багаторічних спостережень взаємозв’язку різних хвороб і продуктів харчування. Автор приходить до висновку, що, чим більше тваринного білка вживається людиною, тим вище шанс захворіти на цукровий діабет, серцево-судинні хвороби і навіть рак. У книзі розглядаються причинно-наслідкові зв’язки звичок харчування і хвороб, а також поради, що дозволяють в житті ніколи не зустрітися віч-на-віч з подібними проблемами. Другий розділ присвячений державній політиці в сфері харчування. Видання наповнене великою кількістю цифр, назв хімічних речовин і реакцій, а також медичних термінів.

5. Ребека Скрітчфілд «Ближе к телу. Как перестать мучить себя и начать жить без диет и вредных привычек»


Якщо взяти найкращі книги про правильне харчування, то ця — одна з небагатьох, яка дозволяє змінити звички харчування без болісних стресів і виснаження. У ній багато говориться про спосіб життя, усвідомленість власного ставлення до харчування. На думку автора, до їжі треба підходити раціонально: якщо є бажання їсти солодке, то потрібно це робити, головне в міру. І тоді проблема переїдання зникне сама по собі. Ви знову полюбите себе і своє тіло, відчуєте прилив енергії, і, звичайно ж, дещо зміните звичний спосіб життя. На тему правильного харчування книга ця, безумовно, в плані мотивації є найкращою.

6. Наталія Самойленко, Наталія Могилевська «Наталья Могилевская. Худеем вместе»


Відома співачка разом зі своєю подругою ділиться секретами схуднення. З книги про правильне харчування ви дізнаєтеся, як Наталя домоглася надзвичайних результатів за досить короткий час. Виявляється, вона худла завдяки збалансованому і правильному харчуванню — ніякої магії! А головне, повторити таке може кожен. Зазначена методика повністю виключає стан голоду і передбачає розумне споживання корисних мікроелементів і калорій. Ніякі гастрити і інші проблеми з шлунково-кишковим трактом після проходження даного комплексу вам будуть не страшні. Застосовуючи поради цієї книги про харчування, можна не тільки навчитися правильно їсти, а й полюбити себе, почати жити по-справжньому.

7. П’єр Дюкан «Я не умею худеть»


Це не просто книга, а ціла система (з чотирьох етапів) переходу на правильне харчування. У ній дуже пізнавально розповідається про білки, жири, вуглеводи, їх вплив на людський організм. Автор надає конкретний список продуктів, які можна і потрібно вживати. Його метод схуднення розрахований не на тих, кому заважають два кілограми на стегнах. Це довгий шлях людей, які справді потребують втрати ваги, поліпшення свого здоров’я. Важка робота тривалістю не в один місяць, яка веде до зміни способу життя в цілому. Результати людей, про яких ви дізнаєтеся з книги про правильне харчування, дійсно вражають. Вони є неймовірними, і в той же час — переконливими.

8. Василий Смольный «ПП для ТП. Правильное питание для тренировочного процесса»


Наступна книга докладно описує процес позбавлення від надмірної ваги, дає корисні поради щодо правильного харчування і супутньої фізичної активності. Вона буквально руйнує міфи про схуднення, які, на жаль, видають за правду в інтернеті і на інших ресурсах. На думку автора, худнути необхідно повільно, але впевнено. Свої ідеї він підтверджує науковими фактами з прикладами з реального життя.
Багато книг про харчування говорять про те, що можна схуднути. Але, мало хто розбирає проблему в корені, надає чіткий мануал поліпшення себе, свого харчування і здоров’я. Ця книга якраз з їх числа.

9. Арнольд Ерет «Живое питание по методу доктора Эрета»


Ексклюзивна дієта від Арнольда Ерета полягає в природному методі лікування організму. Варто просто замінити звичний раціон харчування «живими» продуктами, наприклад свіжими овочами та фруктами, різними видами насіння і горіхів. По завершенню програми, ви очистите свій організм від шлаків, які роками збиралися всередині вас внаслідок прийому неприродної їжі, приправ, штучних вітамінів, різних мінеральних речовин. Автор книги про правильне харчування дає слушні поради, пропонує різні варіанти меню і зрозуміло пояснює суть помилок щодо їжі, які важливо викорінювати.

10. Патриція Барнс-Сварні, Томас Сварні «Здоровое питание в вопросах и ответах»


З цієї книги про правильне харчування треба починати, коли питання стоїть про поліпшення здоров’я через правильне харчування. Більше 500 відповідей на найпоширеніші і найбільш актуальні питання щодо правильного харчування допоможуть позбутися від зайвої ваги, поліпшити загальне самопочуття, привести себе в повний порядок. У книзі чимало інформації, заснованої на сучасних наукових дослідженнях, викладені раціони харчування, найбільш поширені дієти і міфи, пов’язані з коректністю прийому їжі. Автори книги закликають бути більш свідомими, і ретельно підходити до відбору продуктів харчування, їх приготування і зберігання. Крім того, чтиво допоможе розібратися в хімічному складі продуктів, дізнатися про причини харчових алергій та отруєнь. З розділу «найкращі книги про харчування» ця, однозначно, «must have» до прочитання.

[irp posts=”26534″ name=”Здоровье, воспитание и развитие: книги для мам”] [irp posts=”25785″ name=”Растительный парадокс. Скрытые опасности в здоровой пищи, от которых мы болеем и толстеем”]
Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

230 thoughts on “Топ книг про правильне харчування: почни з власного здоров’я

    Залишити відповідь