Топ-25 найбажаніших книжок 2016 року

Приємною несподіванкою цьогорічного рейтингу “найбажаніших книжок”, а це саме тих книжок, які ви додаєте у свій вішліст на сайті – стала новинка від проекту #книголав “100 експрес-уроків української” Олександра Авраменка. Прагнення знати краще українську мову є гарною тенденцією. Традиційні перші місця звісно отримала Джоан Роулінг (вона ж авторка номер один в річному рейтингу) за новинку “Гаррі Поттер і прокляте дитя”.

Хоча й книжка розчарувала частину прихильників, адже це все-таки не роман, і створювалась історія зовсім не для читання, а для перегляду в театрі, головна частина шанувальників отримала порцію щастя та шанс знову зустріти улюблених героїв. Третьою серед лідерів – є вже відомий усім роман Джоджо Мойєс “До зустрічі з тобою”. Цього року якраз вийшла екранізація зворушливої історії та український переклад. Це і надихнуло до прочитання.

Довершує картинку – нонфікшн про військову ситуація на Сході України “Хроника гибридной войны”, переклад українською американської класики “Квіти для Елджернона”, кулінарна книжка від ведучого 1+1 Руслана Сенічкіна “Сніданки в саду”, ще по одній книжці від Мойєс та Роулінг, зокрема і “Фантастичні звірі та їх шукати”, які цього року вийшли на екрани у вигляді ще однієї історії про Гогвартс, та його випускників, та американську версію школи чаклунів. А десятим йде вже знаний та успішних нонфікшн, історія геніального Ілона Маска від Ешлі Венса “Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє”.  


  1. Гаррі Поттер і прокляте дитя
  2. 100 експрес-уроків української
  3. До встречи с тобой
  4. Хроника гибридной войны
  5. Гарри Поттер и проклятое дитя
  6. Квіти для Елджернона
  7. Сніданки в саду
  8. После тебя
  9. Фантастичні звірі і де їх шукати
  10. Ілон Маск. Tesla, SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє
  11. Дом странных детей. Книга 2. Город Пустых. Побег из дома странных детей
  12. Оригінали. Як нонконформісти рухають світ
  13. Девушка, которую ты покинул
  14. Матильда
  15. Гаррі Поттер колекція (комплект із 7 книг)
  16. Хорошо быть тихоней
  17. Шантарам – 2. Тень горы
  18. Важные годы. Почему не стоит откладывать жизнь на потом
  19. Шантарам (комплект из 2 книг)
  20. Атлант расправил плечи (комплект из 3 книг)
  21. Знищ цей щоденник
  22. Казки Барда Бідла
  23. Дом странных детей. Книга 3. Библиотека душ
  24. Дом, в котором…
  25. Атлант розправив плечі (комплект із 3 книг)

 

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

34 thoughts on “Топ-25 найбажаніших книжок 2016 року

    Залишити відповідь