Шкідливі поради: 8 причин не читати книжки

Думаєте, в тому, щоб мало читати, немає переваг? А ось і ні. Плюси є! Точно. І навіть більше, ніж ви думаєте.


1. Зате скільки часу зекономите
Навіщо вчитися і читати книжки? І школи вистачить, начиталися. У вас і так занадто мало вільного часу: потрібно все встигнути – прибрати в квартирі, доробити звіт, вкрутити лампочку, зустрітися з друзями. Не до книг тут. Це зовсім не обов’язково. Все потім, у відпустці. Хоча у відпустці хочеться відпочити…Нехай книги почекають до пенсії, ось там часу буде багато – можна і почитати.


2. Вас все влаштовує в житті
Зміни – це для авантюристів. Зробити щось видатне, виконати мрію? Так ніхто не робить! Всі живуть, як люди, і голову собі не забивають. Он Наташка, сусідка з п’ятого поверху, мислить правильно: хобі – примха, роботу – не важку, самоосвіта – а це як? І все у неї добре.


3. Мозок, як у креветки, IQ, як у хлібця
Вражати своєю начитаністю, дбати про культуру мови, підтримувати бесіду – все це зайве. «На кого шарудиш, пакетик?» – вирази в такому дусі раз у раз лунають з ваших вуст? Відмінно. Продовжуйте, ви на вірному шляху. Буквально пару років, і можна буде перейти на лексикон Еллочки-Людоїдки: «Хо-хо», «мрак», «ого!», «парниша».


4. Вам хочеться скоріше забути про все
Доведено: у людей, які багато читають, знижується ризик деменції. Але хвилиночку! Це чудовий шанс. Якщо вам вже набридли родичі й друзі, робота та й життя взагалі, а до старості ви точно не дотерпите, не сидіть склавши руки – будуйте майбутнє прямо зараз. Не читаєте книги – не використовуєте мозок. Швидше б забути все це, правда? Забути, забути, забути, як страшний сон.


5. Уява може відпочити
Що вже гріха таїти: телевізор набагато яскравіший книжок. Більшість книг чорно-білі, а якщо і кольорові, то картинка не рухається – не дуже й цікаво годинами дивитися на цю посередність. Та й букв занадто багато – знову одна «чорно-білість». Напротивагу в телепередачі: картинка, звук, події. А вже як рекламу починають крутити, так і зовсім не відірватися. Уява і фантазія вам не знадобляться: все вже придумано за вас.


6. Рай для любителів самобичування
Довіртеся дядечкові Фрейду: відверто кажучи, вам не подобається відчувати себе ерудованою, розумною, здатною підтримати бесіду людиною. Навпаки, хлібом не годуй – дай відчути себе аутсайдером, людиною, чий світогляд такий же вузький, як стежка вздовж скель. Саме це відчуття більш гостріше. Ви зможете годинами впиватися своєю нікчемністю, жаліти себе і сумувати про марність буття.


7. «Нечитання» розвиває слонячу шкіру
Тонкість людських стосунків, відтінки емоцій і переливи почуттів, гострі соціальні проблеми й емпатія – все це вам не по душі. Треба жити спокійно. А краще байдуже. Моя хата з краю – зручна позиція, а читання книг тільки її розхитує. Співчувати ще почнете. Бр-р-р-р!


8. Книги псують здоров’я
Ви не замислювалися, що книгу не дуже-то і зручно тримати в руках? А якщо в ній сторінок 300 або, того гірше, 500? Ви ж не спортсмен-важкоатлет, щоб біцепс фоліантами качати. Так можна і нашкодити собі. І взагалі, якщо подумати, то книги помітно псують здоров’я. Зір сідає, шия затікає і потім болить, лежачи теж довго не почитаєш – кровообіг порушується (та й сидячи теж). Здоров’я берегти треба!


Загалом, друзі, варто задуматися. Big brother is watching you: не читайте книги ?

На статтю надихнула чудова книга Григорія Остера «Шкідливі поради».
P.S. Всі збіги з реальними особами є випадковими, поради моторошно шкідливі й ні в якому разі не варто їм слідувати ?

Олена Лепіліна

Джерело: blog.mann-ivanov-ferber.ru

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

1 005 thoughts on “Шкідливі поради: 8 причин не читати книжки

    Залишити відповідь