Всі секрети Обами в його новій книзі «Земля обітована»

Вчора в книжкових магазинах США почали продавати «Землю обітовану» — третю книгу Барака Обами і першу, в якій він чесно розповідає про старт роботи у Білому домі.  Видавництво Yakaboo publishing готує українське видання попередніх мемуарів Обами – «Мрії мого батька».

«Землю обітовану» очікує доля бестселера – американські ЗМІ пишуть, що читачі змітають мемуари з полиць книжкових магазинів, розташованих навіть у  штатах, де завжди підтримували республіканців. В онлайн-крамниці Yakaboo новинку  від Обами можна буде придбати вже в листопаді — а наразі зробити попереднє замовлення.

Спогади президента вийшли об`ємними —  768 сторінок. Книгу одночасно опублікували 25 мовами. 
Роботу над  мемуарами політик почав відразу після завершення президентського терміну. Планував впоратися за рік, але, зрештою, видав першу частину лише після програшу Трампа.

Перший том завершується операцією з ліквідації терориста №1 Усами бен Ладена в 2011 році. Протистояння України та Росії, сирійська війна, ядерна угода з Іраном, а також життя після президенства, — про це йтиметься у продовженні «Землі обітованої», вихід якого анонсують через рік.

Колишній президент зізнається в Інстаграм, що пишається мемуарами, а його метою було дати уявлення про події, соціальний та культурний ландшафт, а також людей, які сформували його світогляд протягом перших років  президентства.

Всі секрети Обами в його новій книзі «Земля обітована» 0

Путін і Трамп – симптом і гангстер

Барак Обама не випадково видав свої мемуари вже по завершенню президентських перегонів у США. Колишній очільник держави тепло відгукується про свою команду та відверто глузує з політичних конкурентів. Так,  Дональда Трампа називає «симптомом». Володимира Путіна характеризує як «партійного боса з Чикаго гангстерських часів».

Обама пояснює, чому саме Джо Байдена зробив своїм віце-президентом, хоч радники просували  кандидатуру  сенатора Тома Кейна. Політик  зізнається, що він та Кейн були б «двома недосвідченими ліберальними адвокатами» по цивільним справам, в той час, як Байден мав величезний досвід в міжнародних справах та знався на «кухні конгресу».
«Джо був більш готовий стати президентом, якби зі мною щось трапилося»,  — зізнається Обама.

Бестселер від президента

 «Земля обітована» — це вже третя книга Обами. В своїх перших спогадах  «Мрії мого батька» (1995 рік), він розповідав про дитинство та юність. У цій книзі  немає політичних підкилимних ігор і бруду боротьби за владу. Вона – про родину, пошук себе, шкільних та університетських друзів, колег і побратимів, кар’єристів Нью-Йорка та мешканців депресивних районів Чикаго. Ця книга скоро з’явиться на полицях українських книжкових крамниць –  в перекладі Наталії Валевської.

Друга книга «Зухвалість надії» вийшла в 2006 році. На сторінках цього видання президент розмірковував про американську демократію та цінності суспільства.

історія

Становлення
Мішель Обама

nhb

Про що я тобі співаю.
Листи до моїх доньок
Барак Обама