Приключения неугомонной принцессы, роботы и Микробот. Фрагмент детской книги «Піраміда Синтії»

«Піраміда Синтії» — это книга для любознательных, неугомонных и креативных детей. Написал ее популярный украинский детский писатель Олег Чаклун, который придумал также супергероя для украинских детей Микробота: «Образ Синтии появился где-то вместе с образом Микробота. Сначала я написал рассказ о роботах Тика и Така, потом придумал Микробота, а затем появилась Синтия как персонаж. По эмоциональности и темпераменту Синтия очень похожа на мою старшую дочь Еву. Именно поэтому я думаю, что многие дети узнают себя в этом персонаже, потому что действительно современные дети очень любознательны и знают гораздо больше, чем взрослые, особенно о современных технологиях, и им будет интересно об этом прочитать».


Синтия, конечно, принцесса — но также она дочь Гениального Короля! Взрывная, эффектная, непредсказуемая, с интересом ко всему новому и необычному, только она способна разгадать тайну старинного замка, запустить световой компьютер, открыть тщательно замаскированный портал и распутать еще немало загадок — чтобы, в конце концов, спасти от несчастья целый мир, основанный на удивительных сверх новейших технологиях. А помогут ей в этом необычные друзья — таинственный Дворецкий и забавные работы Тик и Так.

Эта книга открывает новую научно-фантастическую «мультиковую» серию от популярного украинского детского писателя Олега Чаклуна. Приключения неугомонной Синтии нарисовал молодой талантливый художник-мультипликатор Тарас Сусак.


Олег Чаклун – один из самых загадочных современных украинских детских писателей. Только за последние три года было выдано 12 его книг, некоторые из них переиздавались за рубежом. Наибольшей популярностью среди маленьких читателей пользуются приключенческие сказки-повести о Микроботе, маленьком роботе, который больше всего любит играть в прятки. Случайно оказавшись на нашей планете, он заводит новых друзей, преодолевает множество трудностей, борется с Каменным драконом и даже с галактическим пиратом! Сегодня издательство «Фонтан казок» презентовало уже три книги об этом маленьком герое.

Сам Олег Чаклун любит путешествовать, мечтать и творить настоящие чудеса. А еще он предпочитает оставаться инкогнито: практически не появляется на публике, не публикует собственных фото и не раскрывает настоящего имени.


Syntiya_3d

Фрагмент книги


– Вау! — від подиву й захоплення тільки й вигукнула Синтія.
Вони опинилися у великій залі. Довкола безладно лежали кам’яні брили різних форм і розмірів, стирчали якісь дроти і висіли аж кудлаті від пилу жмути павутини. Притому звідкись згори й зі стін сочилося слабке світло, яке, тим не менше, доволі добре освітлювало приміщення.
— Не знаю, що це таке і навіщо воно, — заговорив Дворецький, — але господарювали тут явно якісь велетні…
І він замовк, замислившись. Тік вкручував собі око і щось буркотів при цьому. А Так дзиґою гасав по залі разом із Синтією.
Урешті дівчинка зупинилася й уважно придивилася до найвищої брили в центрі зали. Так видерся на ту брилу й заторохтів:
— Та це якась печера, повна каміння й сміття. Якщо тут щось і було, то воно давно згнило й розвалилося. Нам тут нема чого робити. Ходімо звідси! — і запитально подивився на принцесу.
— Але ж двері теж виглядали геть закинутими, — заперечила йому Синтія, — проте легко відчинилися, щойно ми дібрали до них правильний ключ! Ні, справа тут в іншому. Те, що відчинило нам двері, може допомогти й тут.
— Що може допомогти? — не зрозумів Так. — Ліхтарик?
— Світло! Ось наш ключ! — серйозно зиркнула на нього дівчинка. — Я думаю, що тут усе якось пов’язано!
Принцеса зібрала друзів і пояснила:
— Якщо ми зайшли сюди крізь двері, що відчиняються за допомогою світла, то й тут має бути застосована схожа технологія. Тож шукаймо все дивне, що може нам допомогти, — такі ж оптичні дроти, дзеркала, роз’єми… Я впевнена: щось таке ми неодмінно знайдемо.
І вони взялися до пошуків.
Незабаром маленький Тік виявив прохід між валунами й вирішив його дослідити. Одначе застряг і почав пищати й кликати на допомогу. Дворецький легко витягнув його звідти, майже не подряпавши. Одначе з’ясувалося, що Тік застряг не просто так. Вибравшись, він тримав у руці прилад — коробочку, від якої тягнулись якісь дроти. Вона була доволі широка й тонка, а поверхня з одного боку блистіла.
Синтія ретельно протерла її хустинкою і задумалась.
— Якщо тут щось можна увімкнути, то для цього потрібне живлення. Електричних розеток тут не видно — отже, працює на іншій енергії!
Вона ще раз глянула на прилад.
— Блищить — значить відображає. Відображає — значить дзеркало. Дзеркало — значить світло!
Дівчинка миттю вихопила у Дворецького ліхтар і приклала його просто до поверхні приладу. І за мить почалися дива: каміння мовби ожило — заблимало, засвітилося! Між брилами пробігли доріжки світла, на валунах з’явилися візерунки і хитромудрі схеми.
Друзі завмерли з відкритими ротами і мовчки спостерігали за тим, що відбувається.
Синтія схаменулася перша:
— Не вірю своїм очам! Це ж СВІТЛОВІ КОМП’ЮТЕРИ! Найшвидші у світі! Я читала про них, але тільки теорію! І не підозрювала, що вони існують насправді!


Купить книжку в Yakaboo


ЧитатьЯ не хочу быть принцессой. 5 книг о девчачьих приключениях
ЧитатьМожет ли женщина-робот выжить на острове?
Читать«Фанатка»: фанфикшн, колледж и первая любовь

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

10 thoughts on “Приключения неугомонной принцессы, роботы и Микробот. Фрагмент детской книги «Піраміда Синтії»

    Добавить комментарий