Топ 15 книг для розвитку особистості

Сучасний темп буття вимагає від людини постійного вдосконалення, щоб бути конкурентним на ринку праці, йти в ногу з часом. Розвитку особистості в цьому світі необхідно приділяти особливу увагу. Тому, в принципі, і існує велика кількість навчальних книг, тренінгів і завдань на цю тему. Матеріалів, що дозволяють оцінити рівень власної компетенції, щоб знати, від чого відштовхуватися. Найкращі книги з особистісного росту представляють велику кількість реальних прикладів з життя людей, а також масу всіляких вправ, технік, прийомів, що програмують на успіх.


1.Іцхак Кальдерон Адізес «Новые размышления о личном развитии. Здоровье. Совесть. Любовь»


25_02_07

Найкраща книга з особистого розвитку від великого мотиватора, гуру персональних трансформацій Іцхака Кальдерон Адізеса, де він зачіпає актуальну тему розвитку духовних аспектів людства. Автор розглядає, як правильний спосіб життя і, навпаки, погані звички, впливають на здоров’я людини і її загальне самопочуття. Інші важливі теми – сімейні конфлікти і питання відносин.

Чтиво Адізеса пробуджує непідробне бажання бути кращою версією самого себе, сміливо йти назустріч власним бажанням. Нічого не боячись і не втрачаючи при-цьому риси людяності.


2.Регіна Бретт «Бог дає таланти всім. 50 уроків, щоб знайти себе та справу всього життя»


25_03_07

У світі немає людини, яка би не була талановита! Але, лише деякі розкривають свої унікальні вміння. Більшість геть втрачають божий дар в суєті буденних справ. Вашій увазі пропонується книга, яка дасть можливість зрозуміти себе і знайти власне покликання, наповнити життя натхненням, якимось сенсом. Адже, за словами пані Бретт, кожен повинен займатися своєю справою. Книга Бретт закликає до постійної роботи над собою, причому, не шляхом копіювання чергової успішної особистості, а за допомогою постійного розвитку, перманентної проактивності, перевтілення в максимально досконалу копію самого себе. У книзі зібрано 50 історій з життя різних людей, що опинилися в непростих ситуаціях, і з гордістю з них вийшли.


3. Стівен Кові «Сім звичок надзвичайно ефективних людей. Потужні інструменти розвитку особистості»


16_02_07

Ця книга змінила життя мільйонів по всьому світу, показуючи, як стати успішним в професійній діяльності, максимально реалізувати свій творчий потенціал і назавжди змінити життя на краще. Автор зазначає, що рушійними силами прогресу тіла і духу є фундаментальні зміни людини в цілому. Для пана Кові у якості фундаментальних змін виступають базові принципи. Книга є путівником людини до гармонії, власної компенсації і внутрішнього спокою, містить в собі ключі до щасливого майбутнього, а також велику кількість схем, графіків, малюнків, кожен з яких доповнює загальне уявлення, вибудовує цілісну картину світогляду успішної людини.


4.Джозеф Аннібалі «Тревожный мозг. Как успокоить мысли, исцелить разум и вернуть контроль над собственной жизнью»


05_02_07Якщо ви себе недооцінюєте, постійно звинувачуєте в невдачах і провалах в усіх сферах життя, помічаєте відсутність сили волі і бажання щось змінювати, тоді ця книга для вас. Описуючи реальні приклади з життя, автор стверджує, що все перераховане вище слід вважати передвісниками багатьох хвороб, а також інших проблем роботи мозку. Дає слушні поради, як впоратися з представленими труднощами. Допомагає повернути «розтривожений» мозок в стан спокою, рівноваги. У підсумку ви отримаєте бажаний результат у вигляді повного відкидання негативних емоцій, кращого розуміння себе та оточуючих, прояву неабиякої терплячості під час спілкування і, що найголовніше, більше не матимете необґрунтованих звинувачень до самого себе.


5.Анна Барнс «Как быть уверенным в себе»


25_04_07Впевненість – особлива риса людини, яка не дається так просто. Її необхідно в собі виховувати, робити постійні тренування, щоб потім, незалежно від складності ситуації, вміти поводитися належним чином. Секрети набуття впевненості ви дізнаєтеся з книги про особистісне зростання Анни Барнс. Разом з тим – безліч корисних порад, надихаючих висловлювань і думок відомих людей, що слугуватиме прекрасним мотиватором до дій і дозволить подолати будь-які перепони.


6. Айн Ренд  «Источник»


25_05_07Унікальний в своєму роді філософський роман з непередбачуваним і цікавим сюжетом, справжнє джерело мудрості і знань. Позиція автора далеко не така, як у більшості простих смертних – вона йде наперекір натовпу, відстоює свободу творчої особистості в боротьбі з деградуючим суспільством. Головною ідеєю книги є особисте его, яка виступає джерелом прогресу людини. Безумовно, той, хто її прочитає, значно переосмислить свою думку про самозакоханих егоїстів, нарцисів і тих, хто не здатний бачити кого-небудь крім себе. Дізнається справжню незалежність особистості.


7.Людмила Калабуха «Почніть говорити “НІ”. Як упевнено відмовляти та викликати повагу»


25_06_07

Ця книга – покрокова інструкція з ефективної комунікації. Автор переконаний, що говорити «ні» і відмовляти – просто необхідно! І показує, як це робити. У посібнику докладно розібрано, чому, коли, а головне, як потрібно говорити слова відмови. Кожен зможе знайти для себе вичерпні відповіді на питання, як позбутися від почуття провини, яке нам намагаються нав’язати; як за допомогою відмови спонукати клієнта до покупки і угоди; як зберегти впевненість, перебуваючи в складних життєвих обставинах; як розпізнати, запобігти і припинити маніпуляції, і як зберегти хороші відносини з усіма, кому ми говоримо «ні».


8.Ольга Кінякіна «Мозг на 100%. Интеллект. Память. Креатив. Интуиция. Интенсив-тренинг по развитию суперспособностей»


06_14_07Мінімум теорії і максимум практики! Ось так можна коротко охарактеризувати цей ексклюзивний тренінг з розвитку мозку. Ольга Кінякіна зібрала воєдино найкращі вправи, корисні методики, ефективні завдання для всебічного розвитку людського інтелекту, пам’яті, інтуїції, креативу. Читання матеріалу дає дієвий інструментарій для запам’ятовування великих обсягів інформації, правильного використання інтуїції, прийняття нестандартних рішень в різних сферах життя..


9.Джек Кенфілд, Марк Віктор Хансен, Лес Хьюітт «Цельная жизнь. Главные навыки для достижения ваших целей»


24_07_07Кожен день ми робимо одне і теж, зовсім не осмислюючи поточні дії. Наступна книга описує звичайні речі, на які ми не звертаємо потрібної уваги. Дозволяє виявити, зрозуміти і, нарешті, почати працювати, формувати нові, більш ефективні довільні звички. Автори ґрунтовно розбирають і ставлять в приклад свої сильні і слабкі сторони. Акцентують увагу на тому, що немає сенсу витрачати час на те, що не виходить. Краще досягати результатів в тій області, до якої розум і душа схиляються більше. Матеріал книги з особистісного зросту вчить чітко формулювати цілі, організувати цілісне життя за рахунок розгляду ключових сфер і видів діяльності.


10.Нік Вуйчич «Життя без обмежень»


20_04_07Нік Вуйчич – людина, на яку варто рівнятися. Його доля дуже важка, але те, як йому вдалося з усім впоратися, неймовірно мотивує. У своїй книзі він розповідає про те, як проходили його дитячі роки, про власні комплекси і навіть бажанням покінчити життя самогубством. Важко уявити скільки перешкод і випробувань випало на долю цього мужнього чоловіка. Але Нік знайшов в собі сили повірити в краще життя і кращого себе в ній, він обрав шлях борця за власне щастя. І таки виборов право бути щасливим. Вуйчич стверджує: обмеження – це ілюзія, яку ми дозволили собі нав’язати. Треба твердо вірити в себе, вірити всім серцем, адже тільки так можна домогтися поставлених цілей. Прочитавши книгу, ви більше не будете скаржитися на невдачі і несприятливі умови, не залишиться нічого, крім як встати, йти і діяти, досягати своєї мрії і бути дійсно щасливим.


11. Робін Шарма «Монах, который продал свой “феррари”. Притча об исполнении желаний и поиске своего предназначения»


20_01_07До щасливого майбутнього прагне багато хто. Але як вибрати той самий, істинний шлях, що приводить до успіху? Як не помилитися? Ця книга – це історія однієї успішної людини, яка відвідала усі куточки Землі в пошуках щастя і душевної гармонії. Автор пропонує велику кількість дієвих, практичних порад, повчань, мотивує і змушує задуматися над власним життям.


12.Роджер Сайп «Развитие мозга. Как читать быстрее, запоминать лучше и добиваться больших целей»


06_08_07

Навчальний матеріал, в якому зібрані безліч корисних, а головне, ефективних «рецептів» з розвитку мозку. Роджер Сайп пропонує ознайомитися з конкретними ідеями, стратегіями і методами для кращого запам’ятовування різних видів інформації, розумного і швидкого читання. Надає цікаві вправи, виконуючи які можна раціоналізувати роботу власного інтелекту.


13.Наталія Харченко, Наталія Шпиг, Марина Скрипник, Тетяна Куниця «Мистецтво самопрезентації»


25_07_07Хочете відчувати себе впевнено, знайомлячись з новими людьми? Розумієте важливість створення позитивного першого враження? Тоді вперед за новими знаннями разом із цією книгою. Адже вміння правильно і культурно презентувати себе знадобиться в багатьох ситуаціях: на ділових бесідах і переговорах, під час співбесіди, зустрічі з пресою, при підготовці прес-анонсів, прес-релізів і брифінгів, в процесі складання ділової кореспонденції, а також на публічних виступах. Видання містить повчальну інформацію для всіх, хто хоче знати, як грамотно, професійно, а головне, змістовно проявляти себе в будь-яких ситуаціях ділового життя.


14.Лариса Парфентьєва «100 способов изменить жизнь»


20_07_07Якщо життя вас остаточно вимучило, і душа вимагає змін, читайте цю збірку захоплюючих життєвих історій. З книги про особистісне зростання ви дізнаєтеся, як зрозуміти власну внутрішню силу, як реалізувати себе як особистість, зробити перші кроки назустріч новому життю, подолати страхи, пробачити старі образи. Отримайте особисту формулу щастя з 7 елементів. Яких? Шукайте в цій книзі.


15. Ерік Бертран Ларссен «Тепер! Лови мить – це твоє все»


20_06_07

Книга відкриває нові горизонти, допомагає переосмислити все. Перший розділ говорить про те, що в шаленому ритмі життя ми не знаходимо час для самих себе, абсолютно забуваємо жити тут і зараз, насолоджуватися простими моментами буття. Тільки після того, як починаємо старіти, усвідомлюємо, як швидко змінюється час і як важливо його берегти. Автор надає цілеспрямовані ефективні поради, що дозволяють відкинути погані звички і почати розвивати сильні риси характеру.


Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

896 thoughts on “Топ 15 книг для розвитку особистості

    Залишити відповідь