Ой, лишенько! ТОП 10 книг з психології страху 2018 году

Страх є природною реакцією нашого організму. Це своєрідний механізм емоційного захисту, який повинен допомагати нам у боротьбі зі стресовими факторами. Почуття страху притаманне всім людям, хоча і може проявлятися по-різному. Одні відчувають його панічно, другі – меншою мірою, а треті постійно живуть з різними фобіями і побоюваннями. Різними психотерапевтами, психологами, тренерами сьогодні написано велику кількість науково-популярної літератури на тему страху. Ми пропонуємо вам ознайомитися з добіркою, куди увійшли книги з психології страху, що дозволяють подолати це неприємне відчуття. Навчитися ним керувати, в якій би життєвої ситуації воно не виникло.


  1. Гейл Двоскін «Метод Седоны. Как избавиться от эмоциональных проблем»

Книга допоможе звільнитися від прикрих емоційних станів методом самовизволення. Описаний спосіб підкаже, як ефективно боротися з негативом, надуманими проблемами, а також іншими неприємними емоціями, які заважають щасливому життю. В основі методики лежить той незаперечний факт, що всі ми – істоти з безмежним потенціалом, і чим частіше будемо експериментувати з представленими інформаційними блоками, тим більше способів їх використання для себе відкриємо.


  1. Сем Харріс «Ложь. Почему говорить правду всегда лучше»

Можна навести багато прикладів, коли за допомогою деяких інструментів брехні вдавалося згладити ту чи іншу ситуацію, зберігши взаємини, або прикрасити свою зовнішність в очах інших людей. У свою чергу, популярний нейробіолог в своїй книзі детально вивчає феномен брехні, демонструє її негативний вплив і доводить її нищівну силу. На прикладах Сем Харріс показує, як брехня може знищувати все на своєму шляху – багаторічну любов, дружбу і повагу, будь-то авторитет і найміцніші стосунки. Брехня «поглинає» людини, і цей процес складно зупинити самостійно. Книга повністю переконує читача в тому, що правда (навіть в найскладніших і неприємних ситуаціях) набагато краще брехні і лицемірства.


  1. Девід Карбонелл «Не попади в ловушку тревог»

Ви весь час чимось стурбовані? Постійно сумніваєтеся в своїх силах? Ще не «подружилися» з тарганами у власній голові і тому ваше життя сповнене страхів? Обов’язково прочитайте цю книгу! Разом з нею ви, нарешті, зможете розірвати ланцюг занепокоєння, що весь час виснажує ваш організм. Автор дає слушні поради на підставі своєї багаторічної практики і наукової роботи. Вивчивши працю Карбонелла, на ситуації життя ви будете дивитися інакше, і ваш мозок в кінцевому підсумку перестане програмувати різні страхи. Крім того, ви зможете призвичаїтися бачити пастки тривог, а отже більше в них ніколи не потрапите.


  1. Скотт Стоссел «Век тревожности. Страхи, надежды, неврозы и поиски душевного покоя»

З цієї книги з психології страху ви дізнаєтеся про найважливіші ментальні захворювання XXI століття, методи боротьби з різними фобіями і депресією, навчитеся психологічної стійкості, змінити власну тривожність собі ж на користь. Автор відкриває завісу правди на більшість хвилюючих питань, пов’язаних зі страхом. Книга побудована на динамічному оповіданні, з прикладами і шокуючими фактами, в ній все розглядається з точки зору психофармакології і біохімії, генетики та нейробіології. Захоплююча історія жагучої й динамічної боротьби людини з самою собою!


  1. Ірвін Ялом «Вглядываясь в солнце. Жизнь без страха смерти»

Унікальне видання американського психотерапевта, що розкриває тему страхів, зокрема, страху смерті. У книзі багато реальних історій з життя автора, відомого лікаря, і його пацієнтів. На конкретних прикладах він показує читачам різні причини людського страху з подальшими варіантами його подолання. На перший погляд, може здатися, що більшість людей не бояться смерті. Насправді, вони вміло намагаються це приховати, не хочуть думати про таке, переключаються на роботу, сім’ю, церкву і т.д. Одні бояться, але тихо приховують в собі страх, викликаючи, таким чином, масу психологічних розладів, депресії. Інші навпаки – кидають виклик смерті, займаючись небезпечними видами спорту. Автор же стверджує, що все вище викладене, це лише гіпотетичний страх. По-справжньому люди починають боятися смерті лише тоді, коли «стара» вже зовсім поруч. Наприклад, війна, смерть рідних або власна невиліковна хвороба. У поданих прикладах, ступінь страху і розуміння своєї смертності, як правило, досягає максимальної точки. Не дивлячись на все це, Ірвін Ялом вимагає: страх треба долати, необхідно його використовувати для своєї вигоди. Адже тільки так можна насолоджуватися життям по-справжньому.


  1. Ілсе Санд «Страх близости. Как перестать защищаться и начать любить»

Якщо зіставити всі книги про страх, психологія цієї науково-психологічної роботи буквально кишіла всілякими ідеями і порадами щодо емоційного страху близьких відносин. Перш за все, ця книга дає нові знання про вашу ж сутність. А також про види і стратегії несвідомого дистанціювання від суспільства. Читаючи матеріал, можна навчитися захищати себе від божевільного світу і власних хвилювань, а отже – почати жити щасливо і повноцінно. На думку данського психотерапевта, соціофобії, страхи і негативні емоції, що з цього випливають, – це те, від чого терміново треба позбавлятися. Автор розповідає, як це зробити.


  1. Сьюзен Джефферс «Бойся… но действуй! Как превратить страх из врага в союзника»

Ми часто робимо тільки те, що звикли. Серйозно беремося за справу лише тоді, коли більш-менш знаємо, яким буде результат. Ця книга прагне змінити ваш звичний світ. Вона про той новий, безцінний досвід, який ми так часто боїмося впустити в своє життя. Цей страх пояснюється незнанням результату і загальною слабкістю духу. Саме тому Сьюзен Джефферс вирішила написати мотивируючий посібник для кожного, кому не вистачає сил зробити перший крок і таки вийти зі своєї зони комфорту. Автор досить коректно підтримує будь-які рішучі і кардинальні зміни, показує, як подолати страхи і сказати «ТАК» новосформованим обставинам, отримати від життя тільки найкраще.


  1. Марк Мэнсон «Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем»

Фішкою цієї книги є те, що вона показує, як правильно вибудовувати життєві пріоритети, для себе виділяти головним те, що дійсно важливо. Автор висловлює протест проти реалістичних ідеалів, які нам нав’язують з перших років життя. А також ділиться власними секретами успіху. Менсон стверджує, що біль – це частина прогресу, адже якісні зміни часто відбуваються з людиною лише тоді, коли вона переживає найгірше. Книга написана захоплююче, оптимістично, і значно більше наближена до практики, ніж ванільні історії успіху, «для вигляду» розбавлені слізьми.


  1. Юлія Лапіна «Тело, еда, секс и тревога. Что беспокоит современную женщину. Исследование клинического психолога»

Ще одна чудова книга на тему книг про страх, психологію розбирає основні джерела тривоги сучасної жінки, розповідаючи, чому вони актуальні зараз, звідки взагалі взялися і як розвивалися в різні історичні моменти. Автор стверджує, що поняття краси кожна жінка визначає для себе сама, і тут не варто гнатися за ідеалом. Адже його, як такого, не існує! Вона наочно показує ті способи агітації, які затьмарюють розум, і той моральний тиск, що знищує багатьох представниць слабкої статі. За допомогою книги, жінки усвідомлять справжні моральні причини невдоволення собою, а також позбудуться критичного ставлення до власної зовнішності і тіла.


  1. Лоуренс Шортер «Книга Ленивого Гуру. Поток. Результаты. Без усилий»

Ви втомилися від постійних стресів, емоційного виснаження і психологічної боротьби? Хочете, роблячи менше, отримувати більше? Читайте цю книгу. У виданні пояснюється, як можна усвідомлено розвиватися, не відволікаючись на власні страхи. На думку автора, щоб впоратися з внутрішніми проблемами, безладом в голові, потрібно зробити всього кілька психологічних маніпуляцій. Основна думка книги полягає в тому, що навіть під час прийняття складних рішень, не варто напружуватися до межі, треба розслабитися. Як можна частіше використовувати підходи релаксу, відкидати настирливі думки, і тоді ваше моральний стан буде в нормі, а страхи більше не потурбують.


[irp posts=”28807″ name=”Топ 20 книг з психології стосунків у 2018 році”] [irp posts=”25694″ name=”10 історій про кохання. Автори світових бестселерів рекомендують книжки”]
Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

12 thoughts on “Ой, лишенько! ТОП 10 книг з психології страху 2018 году

    Залишити відповідь