Новинки тижня: Трамп, Гунель і Стратегія блакитного океану

Традиційні для вівторка книжкові новинки від радіопрограми «Книжное сословие». Вчора у випуску літературний критик Юрій Володарський розповів про забаганку Боба Діллана, скрижалі Старого Завіту, про книгу Лорана Біне HHhH «про одного з найстрашніших нацистських мерзотників». А в гостях у «Книжное сословие»  була літературознавець і критикиня Ганна Улюра. Випуск слухати за посиланням.

1

1. Дональд Трамп, Мередіт Маківер «Думай как миллиардер», 250 стр, Альпина Паблишер, 2016

«Думай як мільярдер» – книга про те, як вести успішний бізнес у сфері нерухомості. Практичний посібник, заснований на багаторічному досвіді одного з найбагатших людей світу. У вступі Трамп розповідає про свій шлях у великий бізнес, який нерозривно пов’язаний з історією його родини. Книжка інформує про те, що Трамп не любить чорну ікру, надаючи перевагу хорошому біфштексу, не вживає алкоголь, а всіма своїми успіхами зобов’язаний батькові, який завжди вірив в Дональда. Всього в бібліографію Трампа входить понад 16 книжок.

2

2. Евгений Замятин «Мы», 208 стр, КМ-Букс, 2016

Російський письменник, засновник жанру антиутопії. Був противником червоного терору, цензури, політики більшовиків в цілому. Кілька разів був арештований, в 1922 році місяць провів у в’язниці, чекаючи рішення про висилку з СРСР, якого вдалося уникнути. У 1931 році емігрував до Франції.

Роман «Ми», антиутопія про життя і боротьбу в тоталітарній державі, був написаний в 1921 році. Радянська цензура заборонила друкувати й поширювати твір на території країни. Роман був виданий в 1925 році в Нью-Йорку на англійській мові, в 1927 – на чеській, в 1929 – на французькій.

3

3. В. Чан Ким, Рене Моборн «Стратегія Блакитного Океану. Як створити безхмарний ринковий простір і позбутися конкуренції», стр 384, Клуб Семейного Досуга, 2016

Книга-дослідження написана в 2005 році професорами бізнес-школи INSEAD. Вивчивши діяльність компаній за останні 100 років в 30 галузях, автори прийшли до висновку, що успішний бізнес можна будувати не за принципом конкуренції, а завдяки створенню безальтернативного ринкового простору. Теорію, описану в книзі, свого часу в тій чи іншій мірі застосували China Mobile, Starwood Hotels й Resorts, Nintendo.

Книга була перекладена на 43 мови, стала бестселером Wall Street Journal, BusinessWeek й Amazon.com, за перший рік існування було продано понад 3,5 мільйонів копій.

4

4. Елена Максименко «Неприкаяні», 210 стр, Смолоскип, 2016

Письменниця, журналіст, громадський діяч. Під час окупації Криму кілька днів перебувала в полоні.
«Неприкаяні» – автобіографічна повість, яка, як зазначено в передмові, є не стільки художнім твором, скільки «сеансом психотерапії» після смерті найближчої подруги авторки.

5

5. «Ukraine. The Best. Культурний простір від А до Я», 544 стр, Атлант ЮЭмСи

Книга складається зі статей про понад 120 культурних діячів України, які нині живуть. Над виданням працювала авторська група, колектив дизайнерів і фотографів. Восени «Ukraine. The Best» стала «Книгою Форуму Видавців» у Львові, отримавши однойменну премію. Була представлена під час відкриття національного стенду України на Міжнародному ярмарку у Франкфурті.

Книга охоплює літературу, арт, театр, музику, кіно, фотографію. Серед її персонажів Кіра Муратова, Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Катя Бабкіна, Анатолій Криволап, В’ячеслав Вакарчук, гурт «Брати Гадюкіни», Віктор Марущенок…

6

6. Николай Давидюк «Як працює путінська пропаганда», 200 стр, Смолоскип, 2016

Микола Давидюк – політолог, директор аналітичного центру «Політика».

«Як працює путінська пропаганда» надає аналіз інформаційного простору, в якому діють закони пропаганди й маніпуляції масовою свідомістю. Про методи протистояння, ворожі прийоми та хитрощі автор розповідає в зрозумілій для широкої аудиторії формі.

7

7. «Львів. Смаколики. Різдво», 256 стр, Клуб Семейного Досуга, 2016

Збірка оповідань. Серед авторів Світлана Горбань, Анна Хома, Вікторія Гранецька, Дара Корній та інші. Кожна письменниця написала оповідання, яке зображає галицькі традиції святкування Різдва, особливий настрій, емоції, дитячі спогади. Особливу увагу в книзі приділено Львову як місту, в якому дотепер вулицями ходять вертепи, звучать колядки та щедрівки…

 8

8. Петр Солтис «370 днів у камуфляжі. Записки артилериста», 330 стр, Острозька Академія, 2016

Демобілізований артилерист, уродженець Криму, представив свій військовий щоденник, який у відвертій формі, без прикрас, розповідає про період служби автора в українській армії в зоні АТО. Солтис зачіпає важливу тему повернення солдатів в мирне життя, посттравматичного синдрому, з яким багатьом доводиться боротися самостійно і, часом, безуспішно.

9

9. Лоран Гунель «Бог завжди подорожує інкогніто», 416 стр, Клуб Семейного Досуга, 2016

Лоран Гунель – сучасний французький письменник. Його перший роман «Людина, яка хотіла бути щасливою» з’явився в 2006 році, став бестселером у Франції й був перекладений на 25 мов. «Бог завжди подорожує інкогніто» – другий твір Гунеля, що вийшов в 2010 році, став бестселером у багатьох країнах, особливо в державах Південної Америки. У 2017 році його обіцяють екранізувати.

«Бог завжди подорожує інкогніто» – історія звичайного хлопця Алана Грінмора, якого не влаштовує робота і раптом кидає дівчина. Єдиний порятунком від сірого життя він вважає стрибок з Ейфелевої вежі. Від смерті головного героя рятує загадковий незнайомець, з яким Алан укладає договір, за умовами якого хлопець буде виконувати завдання, які змінять його життя.

Читати: Новинки тижня: Анна Гавальда, країна стартапів і фріки Європи


Про ці та інші новинки Yakaboo.ua ви можете також почути щопонеділка о 17:00 в програмі «Книжное сословие» з Юрієм Володарським на Радіо Аристократи.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

10 thoughts on “Новинки тижня: Трамп, Гунель і Стратегія блакитного океану

    Залишити відповідь