Новинки тижня: Ельчин Сафарлі, книга про Кузьму і уроки лідерства від Алекса Фергюсона

П’ять дуже різних новинок тижня: нова книга про кохання і море від Ельчина Сафарлі, збірник-альбом спогадів продюсера і колег про співака Кузьму, український переклад двох романів Герберта Уеллса, психологічний детектив від Мішеля Бюссі та книга про роботу футбольного тренера «Манчестер Юнайтед» Алекса Фергюсона.

1. Ельчин Сафарлі «Расскажи мне о море», АСТ, 320 стр.

Ельчин Сафарлі – сучасний азербайджанський письменник і журналіст. Основні теми його творів: традиції Сходу, його філософія, любов. Роман «Розкажи мені про море» став дванадцятою за рахунком книгою втора, лідером продажів в Росії. Розповідає про сім’ю, любов, пошук щастя, свободи, море.

2. Віталій Бардецький «Ми, дороги і Кузьма», Фолио, 192 стр.

Віталій Бардецький, музичний продюсер, друг гурту «Скрябін». На згадку про Кузьму випустив книгу спогадів про музиканта і його діяльності. Своїми почуттями також поділилися Руслана, Володимир Бебешко, учасники першого складу групи. Особливістю видання став ілюстративний матеріал – архівні фотографії Кузьми і його друзів, які раніше не публікувалися. Книга складається з 5 частин («кавалків»), оповідання починається з кінця 1980-х років і закінчується періодом розпаду «золотого складу» групи на початку 2000-х.

3. Мішель Бюссі, «Пока ты не спишь», Фантом Пресс, 416 стр

Мішель Бюссі – сучасний французький письменник, автор детективів. Його книги регулярно стають бестселерами у Франції, тільки в 2013 році було продано понад 480 000 примірників.

Сюжет «Поки ти не спиш» розгортається в приморському Гаврі навколо незвичайних оповідань маленького хлопчика Малона Мулена, який стверджує, що його мама – зовсім не справжня мама. Крім психолога його ніхто не слухає. Таємниця з вбивствами та іншими злочинами зберігається в дитячій пам’яті. Підхід до дитини зможе знайти полісмен комісар Маріанна Огресс, якій і належить розплутати клубок загадок.

. Герберт Уэллс «Війна світів. Невидемець», Клуб Сімейного Дозвілля, 320 стр.

В українському перекладі під однією обкладинкою вийшли відразу два романи класика англійської літератури, фантаста Герберта Уеллса.

«Війна світів» (1897) – фантастичний роман про вторгнення марсіан на Землю. Є одним з найбільш ранніх літературних творів, де зачіпається тема вторгнення і війни інопланетян і землян. Сучасниками Уеллса роман розцінювався як критика колоніальної політики Великобританії.

«Невидемець» («Людина-невидимка») – роман написаний в 1897 році. У своєму творі Уеллс критикує популярні в ті роки пошуки «суперлюдини», ставить питання про етичну складову прогресивних науково-технічних пошуків.

5. Алекс Фергюсон “Уроки лидерства”, “Манн, Иванов и Фербер”, 352 стр

Повна назва книги «Уроки лідерства. Чому мене навчило життя і 27 років в «Манчестер Юнайтед». Алекс Фергюсон – шотландський футболіст і футбольний тренер, є найбільш титулованим тренером в історії британського футболу. Під керівництвом Фергюсона “Юнайтед” виграв більше трофеїв, ніж за всю свою попередню столітню історію.

Книга «Уроки лідерства» – авторський посібник з лідерства та основ управління компанією (футбольним клубом), та досягненню успіху в бізнесі. Книга містить наступні розділи: «Стати самим собою», «Донести ідею», «Вести за собою, а не керувати» та ін.

Читати: Тижневе читання: 10 найцікавіших новинок від Yakaboo

Про ці та інші новинки Yakaboo.ua ви можете також почути щопонеділка о 17:00 в програмі «Книжное сословие» з Юрієм Володарським на Радіо Аристократи.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

71 thoughts on “Новинки тижня: Ельчин Сафарлі, книга про Кузьму і уроки лідерства від Алекса Фергюсона

    Залишити відповідь