Новинки тижня: Анна Гавальда, країна стартапів і фріки Європи

У понеділок, 14 листопада, в програмі «Книжное сословие» на Радіо Аристократи були: «літературні новини про екранізацію Жадана і глорифікацію Трампа, весела пісня про кінець світу і мрійливий вірш про сніг, рецензія на найкращий російський роман року – «Калейдоскоп» Сергія Кузнєцова, новинки тижня від Жюля Верна до Андрія Шолтеса (представлені нижче) і рейтинг продажів дитячої літератури від Yakaboo». В гостях у ведучого програми, критика Юрія Володарського була поетеса Олена Гуйсейнова. Тут можна послухати, про що вони розмовляли та інші рубрики програми.

1. Анна Гавальда «Билли», АСТ, 224 стр, 2016

Французька письменниця, автор популярних романів про кохання. Її сама знаменита книга «Просто разом» була екранізована. Одну з головних ролей зіграла Одрі Тоту.

Роман «Краще, ніж життя» – історія двох підлітків, звичне життя яких не несло ніяких перспектив і надій. Біллі з сім’ї алкоголіків і Френк, який зазнавав постійних знущань через свою сексуальну орієнтацію, одного разу вони зустрілися, вивчаючи сценку з Альфреда де Мюссе «З коханням не жартують». З цього моменту починається їхня дружба. Роман розійшовся у Франції тиражем у 300 тисяч примірників.

Читати: Читати і дивитись: найчутливіші екранізації про кохання (частина друга)

2. Жуль Верн «Подорож до центру землі», видавництво Мендорлі, 348, 2016

Видавництво «Мендорлі», що з’явилося зовсім недавно, обіцяє забезпечити українського читача світовими бестселерами фантастики. Поки в їхньому списку роман Курда Лассвіца «На двох планетах» і «Подорож до центру землі» Жуля Верна.

Науково-фантастичний роман «Подорож до центру землі» був написаний в 1864 році, про подорож групи вчених до земних надр.

3. Ден Сенор, Сол Синґер «Країна стартапів», Yakaboo Publishing, 340 стр, 2016

Перша книга видавництва Yakaboo Publishing, яке спеціалізуватиметься на перекладній бізнес-літературі. «Країна стартапів» – бестселер The New York Times. Книга перекладена на 30 мов, з моменту свого першого видання у 2009 році пережила кілька редакцій. Історія про країну, яка змогла створити унікальну підприємницьку культуру, навчилася вирощувати фрукти й овочі в пустелі, розвинула потужну IT-індустрію.

До українського видання автори написали спеціальну передмову, в якому висловили надію, що їх творіння надихне українських бізнесменів на використання інновацій та співробітництво з Ізраїлем.

Читати: Перша книжка видавництва Yakaboo Publishing надійде у продаж у перші дні грудня

4. Дин Кунц «Эшли Белл», Клуб Семейного Досуга (на русском), 480 стр, 2016

Дін Кунц – американський письменник, автор трилерів, фентазі, романів жахів. На офіційному сайті письменника відзначено, що за його плідну творчу кар’єру було продано більше 450 мільйонів копій його книг. Понад 14 романів Кунца в той чи інший час ставали бестселерами The New York Times, 15 творів автора були екранізовані.

Хто така Ешлі Белл? Її має врятувати смертельно хвора молода письменниця Бібі Блер, якій лікарі дали рівно рік. На наступний ранок після угоди з невідомою жінкою, хвора раптом прокидається абсолютно здоровою. Перед нею неймовірні пригоди, які повинні привести до загадкової Ешлі Белл. Найкращий трилер року за версією The New York Times.

Читати: 40 найбільш заплутаних трилерів. Перша десятка

5. Андрей Шолтес «Фрики Европы, или Экспедиция за вином», Фолио, 207, 2016

Андрій Шолтес – закарпатський письменник, блогер. Його перша книга вийшла у видавництві «Фоліо» і містила різноманітні життєві історії – іронічні, мудрі. Все це супроводжувалося авторськими малюнками.

«Фріки Європи, або Експедиція за вином» – біографічна історія вільної подорожі Європою, під час якої автор пив вино у Франції, неймовірним чином опинявся в Швейцарії й тд. Оповідання без купюр.

Читати: Новинки тижня: Картковий будинок, новий Муракамі та Американський психопат


Про ці та інші новинки Yakaboo.ua ви можете також почути щопонеділка о 17:00 в програмі «Книжное сословие» з Юрієм Володарським на Радіо Аристократи.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

24 thoughts on “Новинки тижня: Анна Гавальда, країна стартапів і фріки Європи

    Залишити відповідь