Ну нічого собі! 10 книжок з неочікуваним фіналом

Буває, що перегортаєш останню сторінку, закриваєш книжку, і не можеш прийти до тями від шоку. Це ж треба, який фінал вигадав автор – ну ніяк не очікуєш такого! Знайоме відчуття? Якщо хочете знову його пережити, придивіться до цих 10 книг, завершення яких вас здивує. 

А якщо берете участь у осінньому бінґо, це завдання номер 6. 

Один з найвідоміших романів Чака Поланіка затягує читача в таємний і страшний світ головного героя, що який страждає на безсоння. Знайомство з Тайлером Дерденом приводить Оповідача до підпольного Бійцівського клубу. Клубу зламаних, незадоволених, розчарованих в американській мрії людей, які направляють свою лють проти суспільства споживання. Але хто справжній анархіст в цій історії?

В найкращих традиціях готичного роману «Тринадцята казка» розкриває перед нами декілька історій, які об’єднують приховані таємниці. Усім поціновувачам похмурих коридорів, низьких хмар, холодних спалень і примар серед величних руїн згорілого замку. Варто лише потягнути за кінець нитки — і на тебе зваляться історії, заховані в часі.

Класичний британський детектив і один з найкращих романів королеви жанру. Агата Крісті пропонує читачеві знов зіграти в гру: чи знайдете ви вбивцю раніше за Еркюля Пуаро. Маленьке містечко, вбитий голова маєтку. Це могли зробити родичі, слуги чи людина з вулиці? Саме час розкрити цю таємницю.

Що якби існували операції, внаслідок яких би збільшувався інтелект? А якщо зробити таку операцію розумово відсталому молодому чоловікові. Чи робить розум нас щасливішим? Чи сильніші наші винаходи за природу? Усі ці питання ставить перед нами Деніел Кіз.

Ця книга затягне вас у шалений бій між душею і розумом, істиною і брехнею, розумом і чутливістю. І не відпустить до самого неочікуваного фіналу.

Перша книга, яка відкриває цілий цикл пригод Ераста Петровича Фандоріна. Як найшляхетніший детектив прийшов на службу, хто був його першим вчителем і як він отримав відомі сиві скроні. Все тут, як і холоднокровні вбивства, державна зрада, шалені заколоти і палке кохання. Ну і авжеж вибуховий фінал. У прямому і переносному сенсі.

Найвідоміший роман королеви психологічного трилера, що надихнув на екранізацію не одного режисера, зокрема самого Альфреда Хічкока. Головна героїня книги молода, повна життя жінка, яка стає новою хазяйкою в маєтку Мандерлі. Але вона навіть не отримує ім’я від авторки. Так хто ж така Ребекка, яка жодного разу не трапляється нам на сторінках роману, але незримо тяжіє над усіма?

Перелетимо з холодного українського листопада у спекотну літню Англію 1934 року. Перед нами проноситься злочин, небажаний свідок і покарання винуватця. А на порозі вже Друга світова війна і з нею усвідомлення помилок, спроба все виправити.

Наче нічого неочікуваного?

Але останній абзац перевертає усе. І ти розумієш, що можливості для спокути може не бути, добро не завжди перемагає зло, а помилка може дуже дорого коштувати.

Будьте обережні! Ця книга шокує вас з перших сторінок. Авторка рубить з плеча, короткими реченнями кидаючи нам в обличчя вбивства, війну, збочення і жорстоке поводження з дітьми.

Той випадок коли перед нами така важка і похмура історія, але водночас така цікава, що неможливо відірватись.

Стрибки у часі, інтригуючий сюжет, легка мова і захоплюючий стиль. Усім цим відомі книжки Кейт Мортон. І ця не стала виключенням. Таємниця, яка тягнеться з 1933 року, може знов виплисти на поверхню через 70 років. Багатошарова інтрига і скелети у шафах героїв, уривки думок і натяки разом приводять нас до шокуючого фіналу.

Роман, в якому ви знайдете ще два романи. Один про родину, виховання, любов, брехню. Інший про жорстокість, підлість, заздрість і егоїзм. Третій про звичаї того часу. Але чи є розмежування між цими історіями? Чи кожна з них і про любов, і про підлість? Ця книжка буде тримати вас в напрузі від початку до самого кінця. А після фіналу буде змушувати знов повернутися на початок, щоб зрозуміти де автор сховала від нас правду.

З перших сторінок книга захоплює свого читача паралельною розповіддю про двох жінок та їх трагедії, що відбулись протягом величезного періоду часу. Дві жінки, які пов’язані набагато більше, ніж може спершу здатися. І хоч книга легка і трохи наївна, потроху розплітаючи клубок авторка затягує нас до останньої нерозкритої таємниці, який може здивувати багатьох.

Дивовижний роман, в який читач стає співавтором. Бо кожну історію, викладену в цьому романі, ви можете тлумачити по своєму. Ця книга відкриває такі неприємні теми, які в реальному житті ми намагаємось уникати. Вона вчить більше прислуховатись, менше говорити, проявляти доброту і турботу, цінувати любов і дружбу, робити вибір між свободою і почуттям боргу.

Книга, яку доведеться читати на одному диханні, без перерв на сон та їжу. Вкрадена маленька дитина. Найдивовижніше що батьки були поруч, у сусідів за стіною. Хто міг скоїти такий жахливий злочин? І яка його мета? Напруга цієї книги зводить з розуму, підозрювати доведеться усіх. Але остання сторінка шокує навіть самого досвідченого детективолюба. 

Анна Дудко
Фотограф yakaboo.ua. Завзятий книголюб. Коли усі дітлахи мріяли бути космонавтами, лікарями, пожежниками, бажала бути продавцем у книгарні
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001472294686

23 thoughts on “Ну нічого собі! 10 книжок з неочікуваним фіналом

    Залишити відповідь