Як маленькі зміни впливають на успіх великих компаній та чому важливо приділяти увагу кожному гравцю будь-якої команди

Цього разу у спільній рубриці Work.ua та книжкового інтернет-магазину Yakaboo книга досвідченого керівника, лідера та підприємця Марґарет Геффернен «Невимірне».

У своїй книзі авторка розповідає про речі, які на перший погляд не здаються важливими для бізнесу, але насправді, часом вони важать більше, ніж стратегія та прибуток. Книжка невелика, тож дуже радимо вам прочитати її самостійно. Вона створена для всіх, хто прагне змінити місце своєї роботи на краще. «Невимірне» допомагає по-іншому подивитися на звичну роботу та змінює мислення.



Ділимося цитатами з книги:


Ми не можемо, щоб одні процвітали, а інші розчаровано чи байдуже сиділи склавши руки, — таке нам просто не по кишені.


Повномасштабні дебати й суперечки — життєва потреба в будь-якій організації, адже вони, якщо відбуваються правильно, виявляють страхи й сумніви та відкривають нові ідеї.

quote1

Помилки, допущені людиною, яка має добрі наміри, — це привід не для сорому, а для навчання.

quote2

Інтелект потребує підтримки, безпеки, щирості, зв’язків і довіри — тільки тоді він розквітне.


Слухайте. Дайте собі час на роздуми. По-справжньому реагуйте на те, що прозвучало, — і не заготованим аргументом. І не перебивайте. Ця проста звичка — не перебивати — для багатьох дається дуже важко, але вона суттєво змінює темп комунікації.


Якщо у вас розмова із собою, то слухайте краще.


Нема нічого кращого, як вийти з офісу й побувати серед тих, для кого призначається ваша праця. […] …Великі ідеї беруть початок не в конторах, а в житті.

quote1

Відкладіть мобілку й роззирніться. Будьте там, де ви є. Саме реальний світ дає нам ідеї, штовхає до чогось нового, допомагає розпізнати закономірності. Жодна велика ідея не народилася в кабінеті.

quote2

Вірити в тих, хто з вами працює, ефективно, — бо таке ставлення дає людям силу не здаватися перед труднощами. […] Річ не в панібратському ставленні, а в глибокому погляді на людей, з якими працюєте. Їх треба бачити. Знати. Розуміти. Показувати, що вони вам не байдужі. Приділіть їм час. Це звучить просто — бо так воно і є.


Ніхто не повинен просити дозволу на те, щоб узяти на себе відповідальність.



Матеріал підготовлено в межах спецпроекту з редакцією сайту Work.ua


[irp posts=”27041″ name=”Чому ми працюємо – відповідь фахівця”]

[irp posts=”26418″ name=”Завзяття vs талант: що важливіше для досягнення успіху”]

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

9 thoughts on “Як маленькі зміни впливають на успіх великих компаній та чому важливо приділяти увагу кожному гравцю будь-якої команди

    Залишити відповідь