(Не)нудна мандрівка світом книжок

Класика – це те, що кожен вважає за потрібне прочитати, але ніхто не хоче читати.

Марк Твен

Катаріна Маренгольц та видавництво Віват запрошують усіх у мандрівку світом книжок. Так, не лише книголюбів, а кожного: і тих, хто байдужий до літератури, і тих, хто відверто вважає, що література – це нудно.


Книжка про літературу


Про що ж ще може йти мова в книжці з назвою «Література! Мандрівка світом книжок»? Звісно, що про Літературу! Про Літературу з великої літери Л. Про Літературу, яку всі ми вчили в школі й яку в кращому випадку погортали перед дзвінком на урок.

Катаріна Маренгольц пропонує поставити крапку й раз і назавжди залишити дитячі травми позаду. Класична література – це цікаво! Це класно! Це весело! Ні, не віриться? Вона має 192 сторінки, щоби довести інше й, повірте, вона доведе.

Починаючи від Данте й закінчуючи 2016 роком, ви дізнаєтеся про книжки все, що хотіли й навіть те, що ні ? До речі, це не жарт – у книжці наведено чудові короткі перекази багатьох творів. Ви ще не читали «Гаррі Поттера»? Пильнуйте, щоби Маренгольц не допомогла вам виправити цю фатальну помилку – просто пропустіть твори з власного вішлісту. До речі, то буде легко, бо перед кожним таким спойлером чорним на білому написано ЗМІСТ!

27_3_04


Що ще?


Отже, ви вже знаєте, що «Література! Мандрівка світом книжок» містить короткий зміст кожного твору, який трапляється на сторінках книжки. А що ще? Інша інформація книжкового профілю чітко структурована на теми:

Що ще потрібно знати – цікаві факти про книжку.

Між іншим – ще дещо цікавеньке.

Дивовижно – щось таке цікаве, що варто було зазначити окремо.

Для читачів початківців – що робити, коли ви аж ніяк не книгоманіяк, але плануєте читати цей твір.

Те саме, але інше – схожі твори.

Цитати – цитати ?

Автор


Автор


У цій книжці ви познайомитеся не лише з творами, але й із їхніми авторами. Деякі автори мають власну сторінку-біографію, іноді більшу, ніж ті самі їхні твори. А чому б і ні, коли персона не менш цікава, ніж її творчість? Чи знали ви, що…

Шекспір вигадував нові слова, наприклад, утворював з іменників прикметники (кров = кривавий). Кривавий, Карл! Усі поціновувачі трилерів, хутко ставте Шекспіра на перше місце улюблених авторів. Хто знає, що було б без нього.

Сервантес був справжнім воякою. Якщо описати його життя декількома словами, то вийде: битва – флот – пірати – рабство – флот – дружина й коханка – ув’язнення за злочин. Воу! Можливо, Дон Кіхот – занудна класика світової літератури, але цього точно не скажеш про життя автора.

Ґете мав… Ой, ні, чекайте – читайте та дізнайтеся. Попереду ще дуууже багато цікавого.

27_5_04


Орієнтація в часі та просторі


«Я тільки після школи зрозуміла, що все, що вивчали на уроках літератури та історії взагалі-то було пов’язано…» – якось сказала мені знайома. А ви думали про це? Приблизно через сотню років після написання «Божественної комедії» Жанну Д’Арк спалили на вогнищі. За тридцять років до написання «Гамлета» була Варфоломіївська ніч. Після «Фауста» минуло 4 роки до вторгнення Наполеона до Росії, а в той же рік вийшли «Дитячі й сімейні казки» братів Ґрімм. І так далі, і так далі, аж до 2016 року.

Хронологічна шкала – чудова ідея! Коли взагалі з’явилася та чи інша книжка? Яким був тоді світ? Що-що люди ще не знали про кровообіг?! Воооу, це дещо пояснює й неодмінно захоплює. А що сталося пізніше? Якими були ті читачі, для яких писали Данте, Шекспір, Сервантес, Бронте, Керуак, Кінг та Філіп Рот? Усі відповіді ховаються в тоненькій лінії внизу кожної сторінки.

27_2_04


Приємні сюрпризи


«Література! Мандрівка світом книжок» ховає на своїх сторінках безліч цікавих фактів, неймовірних подій та відкриттів, але Катаріна Маренгольц приготувала для своїх читачів ще дещо. Розвороти-сюрпризи! Яскраві й мегакнижкові вони точно порадують книголюбів.

Невигадані історії, Бестселери, Літературні метро й інші сюрпризи чекають на вас!

27_4_04


Тест: ідеальна книжка для весняного читання

Читати: Новинки березня: 95 книжок від українських видавництв

Читати: Надрукуйте це! 5 відомих книг, які були врятовані зі смітника


Придбати книжку в Yakaboo

Катерина Молочко
SMM в Yakaboo.ua, книголюб та автор проекту Best Books https://vk.com/b__books. Читаю лишень книжки з певною загадкою (детективи) або важкі психологічні твори (трилери), загалом усе те, що Джої заховав би у морозилку. Вірю, що поганих книжок не існує, є просто не та цільова аудиторія.
https://katemolochko.wixsite.com/blog

14 thoughts on “(Не)нудна мандрівка світом книжок

    Залишити відповідь